Sotul Laviniei Sandru demisioneaza din functia de presedinte al PD-L Olt

Vineri, 05 Februarie 2010, ora 10:58
2434 citiri
Sotul Laviniei Sandru demisioneaza din functia de presedinte al PD-L Olt

Presedintele PD-L Olt, Darius Valcov, a anuntat, joi seara, la finalul sedintei BPJ, ca se retrage din functia detinuta in cadrul filialei, fiind nemultumit de decizia biroului de a invalida o hotarare de retragere a sprijinului politic pentru prim-vicepresedintele organizatiei judetene.

Saptamana trecuta, conducerea PD-L Olt a decis retragerea sprijinului politic pentru prim-vicepresedintele filialei, Marius Balasa, inspector scolar general la ISJ Olt, insa joi seara, BPJ a revenit asupra deciziei.

"Mi-am anuntat retragerea din functia de presedinte al PDL Olt. Eu nu pot sa ies in fata presei, a opiniei publice, si sa justific de ce Biroul Permanent Judetean al organizatiei pe care o conduc ia astazi o decizie si maine alta", a afirmat Valcov, joi seara.

Acesta a sustinut ca nu va reveni asupra acestei decizii, chiar si in conditiile in care acest lucru i-ar fi cerut de conducerea centrala a partidului.

"Este adevarat ca nu mi-am inaintat inca demisia scrisa, dar o voi face maine. Sunt un om de onoare. Nu ma joc cu cuvintele. Nu se poate vorbi despre o neacceptare a demisiei, pentru ca este vorba de un act unilateral de vointa", a mai spus liderul democrat-liberalilor din Olt.

Darius Valcov a mai afirmat ca se gandeste serios daca la alegerile care vor avea loc in acest an in organizatia judeteana va mai candida pentru vreo functie.

Cat priveste persoana care va conduce organizatia de la Olt pana la conferinta judeteana de alegeri, Valcov a spus ca aceasta va fi stabilita de catre Biroul Permanent National al PD-L.

In sedinta BPJ de la sfarsitul saptamanii trecute, democrat-liberalii din Olt au decis avertizarea a opt directori de deconcentrate numiti in functie la propunerea conducerii PD-L Olt. Cea mai dura sanctiune, de retragere a sprijinului politic, a fost aplicata prim-vicepresedintelui organizatiei, Marius Balasa, inspector general la Inspectoratul Scolar Judetean Olt. Hotararea de sanctionare a acestuia a fost propusa de Darius Valcov si aprobata cu 26 de voturi pentru si 10 impotriva.

Presedintele PD-L Olt a sustinut ca propunerea de sanctionare a lui Marius Balasa a fost determinata de faptul ca acesta nu a respectat unele decizii ale conducerii centrale legate de prezentarea activitatii desfasurate in fruntea ISJ Olt.

Surse din partid au afirmat ca este posibil ca deputatul independent Marin Bobes, fost lider al organizatiei judetene a democrat-liberalilor, sa preia interimatul PD-L Olt pana la organizarea alegerilor. Aceleasi surse sustin ca deputatul si-ar fi anuntat recent intentia de a reveni in partid. Marin Bobes a fost inlocuit din fruntea PD Olt cu Darius Valcov cu doua saptamani inainte de fuziunea PD cu PLD. Bobes a parasit la scurt timp partidul, inscriindu-se in PSD, partid sub sigla caruia a obtinut si mandatul de deputat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
#presedinte PDL Olt, #Darius Valcov , #stiri PDL