Ziare.com

Spitalizarea in caz de accident auto ar putea fi platita de RCA

Duminica, 14 Februarie 2010, ora 18:36

   

Spitalizarea in caz de accident auto ar putea fi platita de RCA
Deputatul PDL Petru Movila a anuntat, duminica, ca va initia un proiect legislativ, alaturi de mai multi colegi din Parlament, prin care victimelor accidentelor rutiere sa le fie platita spitalizarea din asigurarea auto obligatorie a soferului care a provocat accidentul.

"Deocamdata, studiem mai multe variante, vrem sa introducem aceasta initiativa in a doua saptamana din martie. Practic, prin aceasta initiativa, o parte din bani dati de firmele de asigurari vor merge in sistemul de sanatate. Cred ca va fi o opozitie extraordinara din partea firmelor de asigurari, e posibil sa creasca contravaloarea asigurarilor", a declarat deputatul PDL, in conferinta de presa.

Parlamentarul a adaugat ca intentia este ca reglementarea legala sa se aplice pe fiecare caz in parte si nu se va crea un fond special.

Deputatul PDL a mai spus ca in alte tari exista deja o astfel de lege, firmele de asigurari platind o parte din contravaloarea spitalizarii unei victime a unui accident rutier.

Sursa: rNews

Articol citit de 2468 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

q

si nu este normal?

 

Este foarte corect !

Cine incaseaza banii de asigurare trebuie sa plateasca TOATA CHELTUIALA DE SPITALIZARE, a persoanelor accidentate din vina asiguratului. Aceste sisteme de asigurari sunt ca si CAS-ul pentru celelalte cazuri de imbolnavire,
Formulati si introduceti legea in parlament.
Aceasta lege va revolutiona sistemul de asigurai de afdccidente auto. Altii vor parasi,,afacerle,,.

 

Nu e corect!

Asigurarea de acum este gindita strict pentru reparatii auto. Daca se introduce si spitalizarea, cum propune populistul ala, inseamna ca eu o sa platesc un RCA marit cu mult fata de cit dau acum. Doar nu credeti ca asigurarile or sa suporte pierderile? Le vor transfera in circa tuturor clientilor chiar daca majoritatea nu au facut un accident in viata lor...

Sa fie obligat autorul accidentului sa suporte personal spitalizarea victimei - asta da.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor