Stoica despre coruptie: PD-L nu e un partid de ingeri

Sambata, 04 Decembrie 2010, ora 12:23
1188 citiri
Stoica despre coruptie: PD-L nu e un partid de ingeri

Vicepresedintele PD-L Valeriu Stoica a comentat declaratiile eurodeputatului Cristian Preda privind coruptia din PD-L, sustinand ca pedelistii nu sunt "cazul tipic" de discutat in aceasta privinta, cu toate ca nu este "un partid de ingeri", acuzandu-l pe Ion Iliescu ca a "cladit" coruptia in Romania.

"Nu avem un studiu de caz, nu cred ca PD-L este studiul de caz cel mai important in Romania. (...) Eu cred ca nu e partid politic in Romania in care acest fenomen sa nu existe, la fel cum nu e partid politic in lume in care acest fenomen sa nu existe. Nici PD-L nu e un partid de ingeri si ca urmare acest fenomen se manifesta. Problema e ca nu cred ca PDL e cazul tipic de discutat", a spus Stoica.

Intrebat care este partidul care poate fi un "caz tipic", Stoica a indicat PSD: "Cred ca de 20 de ani in Romania sistemul coruptiei a fost cladit de Ion Iliescu, un om sarac si cinstit, dar in timpul in care a condus Romania a lasat sa se dezvolte aceasta caracatita a coruptiei", a spus pedelistul.

"Fara indoiala ca zona cea mai sensibila in care se manifesta coruptia este zona partidelor politice, pentru ca acest fenomen este legat de fenomenul puterii, partidele politice sunt cele care gestioneaza puterea si prin urmare in legatura cu partidele politice exista mai mult sau mai putin legitim o suspiciune de coruptie", a mai spus Stoica, prezent la conferinta internationala "Consolidarea integritatii politice in cadrul partidelor politice de centru-dreapta din Europa centrala si de est", organizata de ISP impreuna cu Centrul pentru Studii Europene.

Europarlamentarul PD-L Cristian Preda a declarat, vineri, ca unul dintre principiile "de baza" ale PD-L este acela potrivit caruia orice coruptie a unui politician este iertata daca respectivul are performanta electorala, un altul fiind si "dispretul profund pentru idei".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Valeriu Stoica coruptie PDL , #stiri PDL