Tot mai multi democrat-liberali critica Guvernul

Vineri, 11 Iunie 2010, ora 22:59
1696 citiri
Tot mai multi democrat-liberali critica Guvernul
Foto: bzi.ro

Deputatul PD-L Marius Spanu (foto) a criticat, vineri, Guvernul pentru modul in care a explicat romanilor masurile de austeritate, subliniind ca ministrii nu si-au facut treaba si si-a aratat revolta fata de faptul ca nu i-au fost furnizate datele necesare pentru a justifica luarea masurilor.

"Descopar acum ca proasta comunicare, lipsa cifrelor statistice relevante din partea Guvernului a fost valabila si in cazul meu si al colegilor din grupul parlamentar PD-L. Nu stiu daca e vorba de nepasare sau de o minciuna prin omisiune a ministrilor PD-L, dar, oricare ar fi cauza, efectul e la fel de revoltator - o spun apasat si cu toata responsabilitatea", a afirmat Spanu intr-un comunicat de presa.

Spanu reproseaza ministrilor si faptul ca nu si-au dus pana la capat unele angajamente asumate in fata romanilor sau a presedintelui Traian Basescu.

"Minciuna e atunci cand ministrii au salariile reduse drastic, dar celor din subordinea lor li se permite sa castige enorm de mult. Minciuna e cand ni se spune ca au fost oprite achizitiile publice, cand, de fapt, ele continua. Minciuna e cand ne asumam in fata presedintelui Basescu stoparea afacerilor oneroase cu statul ale celor apropiati partidului, in vreme ce ministrii nostri nu iau si masurile necesare sa puna in fapta acest angajament", a precizat parlamentarul.

Deputatul iesean sustine ca a incercat in fata alegatorilor sai sa suplineasca nevoia de comunicare a Guvernului, dar a subliniat ca este obligatia ministrilor si a secretarilor de stat sa-i ofere toate datele pentru a explica oamenilor motivele pentru care sunt luate masurile de austeritate.

"Altfel, sunt pus in postura de a minti, la randul meu - e drept nu prin omisiune, ci prin nestiinta. Insa, in ambele variante tot de minciuna e vorba", a completat democrat-liberalul.

PD-L se afla acum intr-o misiune sinucigasa din punct de vedere politic

Conform lui Spanu, romanilor li se cuvine un cu totul alt tratament.

"Nu poti spune unui pacient caruia te pregatesti sa-i amputezi o mana ca 'Ori ti-o tai, ori mori sigur in cateva luni'. Oamenilor trebuie sa li se explice ce se intampla, clar si pe intelesul tuturor", a subliniat deputatul.

Parlamentarul a mai spus ca PD-L se afla acum intr-o misiune sinucigasa din punct de vedere politic.

"Ministrii nostri, acestia sau altii mai competenti si mai credibili, trebuie sa aiba curajul si priceperea de a explica aceste masuri. Altfel, riscam inutil nu doar capitalul nostru politic, dar mai ales soarta acestei tari in urmatorii 20 de ani", a mai afirmat deputatul iesean.

Spanu se intreaba retoric daca PD-L a uitat atat de repede mesajele cu care a defilat in campaniile electorale recente, subliniind ca partidul nu a crescut atat in umbra omului politic Traian Basescu, cat mai ales in lumina principiilor pe care le reprezinta actualul sef al statului.

"Ce s-a intamplat la Iasi cu lupta impotriva coruptiei din aparatul de stat? Unde sunt cei pedepsiti pentru nenumaratele abuzuri de putere si influenta comise in Iasi in anii in care acest judet era rosu pe harta politica? Unde sunt numirile fundamentate pe criterii de competenta in institutiile de stat? Pe scurt, unde e Revolutia Portocalie pe care am promis-o iesenilor?", a mai afirmat deputatul, adaugand ca astfel de intrebari ii sunt adresate cu obstinatie de catre alegatorii sai.

Parlamentarul iesean a mai declarat ca in aceste momente este nevoie de unitate "in jurul unor masuri pe cat de nepopulare, pe atat de necesare".

Spanu este cel de-al doilea parlamentar de Iasi care critica Guvernul, dupa Daniel Oajdea, insa acesta din urma a reprosat Executivului masura de reducere a salariilor si pensiilor.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Marius Spanu guvern, #masuri austeritate Guvern, #critici PDL Guvern , #stiri PDL
Comentarii