Un deputat PD-L cere interzicerea clonarii umane

Vineri, 12 Martie 2010, ora 17:36
742 citiri
Un deputat PD-L cere interzicerea clonarii umane

Deputatul PD-L Mircia Giurgiu a anuntat vineri, in cadrul unei conferinte de presa, ca va depune in Parlament, saptamana viitoare, un proiect de lege privind interzicerea clonarii umane si a aplicatiilor biomedicinei care incalca demnitatea umana.

Mircia Giurgiu a declarat ca actul normativ are rolul de a preveni, pe viitor, posibilitatea clonarii umane in Romania, in conditiile in care "fiinta umana are demnitate si trebuie respectata", relateaza Mediafax.

Potrivit acestuia, Romania a ratificat mai multe conventii europene privind protectia drepturilor omului, dar acestea nu contin prevederi pentru interzicerea clonarii, ci se refera doar la interzicerea crearii de embrioni umani in scopuri de cercetare si a interventiei in genomul uman.

"Chiar daca in acest moment nu exista niciun pericol, avand in vedere ca la nivel mondial stiinta evolueaza repede, trebuie sa fim pregatitit pentru a preveni orice intentie", a declarat Mircia Giurgiu pentru Realitatea TV, mentionand ca in ciuda faptului ca Romania nu este o tara dezvoltata, "nu inseamna ca nu am putea sa fim un loc unde sa se incerce experiemente".

In proiectul de lege se precizeaza ca sunt interzise si constituie infractiuni "clonarea umana, implantarea embrionului uman clonat in corpul unei mame purtatoare sau intr-o femela de animal, cresterea si dezvoltarea unui embrion uman creat in alt mod decat fertilizarea in vitro a unui ovul uman cu gameti masculini umani, pentru o perioada mai mare de 14 zile, cresterea si dezvoltarea unui embrion uman in exteriorul corpului unei femei pentru o perioada mai mare de 14 zile, extragerea si stocarea de embrioni umani viabili din corpul femeii, plasarea unui embrion obtinut ilegal in corpul unei mame purtatoare".

De asemenea, initiativa legislativa interzice comertul cu embrioni si gameti umani.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#clonare umana Romania, #Mircia Giurgiu PDL proiecte , #stiri PDL