Ziare.com

Valeriu Stoica: Renunt la candidatura pentru o functie in PD-L, ma dedic exclusiv ISP

Miercuri, 04 Mai 2011, ora 14:55

   

Valeriu Stoica: Renunt la candidatura pentru o functie in PD-L, ma dedic exclusiv ISP
Vicepresedintele PD-L Valeriu Stoica a declarat, miercuri, ca a decis, in urma unei analize personale, sa renunte la candidatura pentru o functie in conducerea democrat-liberalilor, urmand sa se dedice exclusiv activitatii la ISP, din postura de simplu membru al PD-L.

"Am avut onoarea de a fi invitat de domnul Emil Boc sa candidez in echipa sa pentru una din functiile de la varful ierarhiei partidului, invitatie care reflecta o incredere din partea sa pentru care i-am multumit in cel mai sincer mod. Am fost pus in fata unei alegeri dificile: pe de o parte, sa imi mentin pozitia de decizie la varful partidului; pe de alta, sa ma retrag din prima linie si sa continui efortul de consolidare a identitatii partidului si a bazei sale doctrinare, pastrandu-mi doar rolul de presedinte al Institutului de Studii Populare", a declarat Stoica pentru Mediafax.

El spune ca in urma unei analize a ajuns la concluzia ca "circumstantele politice si personale" nu ii mai permit sa se dedice ambelor functii in acelasi timp.

"Ca urmare a unei analize la care orice om responsabil este obligat in momente de cumpana, am ajuns la concluzia ca circumstantele politice si personale nu mai imi permit sa ma dedic ambelor functii in acelasi timp. In aceste conditii, am ales ca de acum inainte sa imi continui activitatea politica doar in calitate de simplu membru al PD-L, mandatat sa asigure realizarea programului inceput la ISP. Altfel spus, am decis ca la Conventia Nationala a PD-L din aceasta luna sa nu candidez pentru nici o functie de conducere", a mai spus vicepresedintele PD-L.

Democrat-liberalul a explicat si de ce a luat aceasta decizie: "Am luat aceasta decizie nu doar pentru ca am convingerea ca viitorul PD-L cere o investitie masiva de efort in zona dezvoltarii identitatii doctrine, a incurajarii tinerilor si a atragerii competentelor tehnice si intelectuale in sfera de influenta a partidului si pentru ca vreau sa imi dedic eforturile nedivizate acestui scop.

Am luat aceasta decizie si pentru ca vreau sa raman fidel unui principiu pe care, asa cum se stie foarte bine, l-am pus sistematic in practica in intreaga mea cariera politica. Anume, acela de a dovedi ca oamenii politici trebuie sa stie nu numai cand sa iasa in fata, dar si cand si cum sa se retraga in linia a doua", a explicat Valeriu Stoica.

In plus, el spera ca si alti colegi din partid, din generatia sa, vor avea intelepciunea sa faca un asemenea gest.

"M-as bucura daca tot mai multi dintre colegii mei de generatie ar intelege acest principiu si ar face ca si mine un pas inapoi pentru a deschide drumul altora, mai tineri. Gestul meu implica pentru acesti colegi de generatie o sugestie si o provocare. Pot si vor sa-l urmeze?! M-as bucura ca un numar cat mai mare dintre ei sa ridice aceasta manusa", a adaugat Valeriu Stoica.

Vicepresedintele PD-L crede ca "a fi in linia a doua" nu inseamna a iesi din politica, ci "a fi acolo in primul rand ca resursa si sprijin pentru cei din linia intai, cu solidaritate, statornicie si inteligenta".

"Am dovedit de mai multe ori in cariera mea ca se poate face politica mare si din linia a doua, fara functii si fara demnitati si am mai dovedit ca se poate reveni de acolo in linia intai, atunci cand circumstantele si cauza ta politica spun ca revenirea este necesara. Asadar, la Conventia PD-L din aceasta luna, voi face un pas inapoi, in linia a doua, ramanand acolo, pregatit ca intotdeauna sa imi pun experienta politica, atata cata este, la dispozitia reformistilor din Romania, fie ei din PD-L, fie din afara sa, in masura in care aceasta experienta va fi dorita sau necesara.

Pana atunci, profit de ocazie pentru a saluta consolidarea pe scena politica romaneasca a noii generatii si pentru a reaminti cald si colegial mai vechilor generatii ca a te retrage macar o data in viata in linia a doua la momentul oportun poate valora pentru binele tarii si al partidului tau infinit mai mult decat zece candidaturi inoportune pentru o pozitie de varf din prima linie", a mai afirmat Valeriu Stoica.

El a tinut sa precizeze ca sustine "fara rezerve" candidatura premierului Emil Boc pentru functia de presedinte al PD-L, convins fiind ca acesta "ofera garantia ca programul de reformare a Romaniei si a PD-L nu se va opri, ca PD-L isi va consolida identitatea de unic partid de dreapta in Romania si ca parteneriatul dintre PD-L si liderul dreptei romanesti si al miscarii de reforma in tara noastra, presedintele Traian Basescu, va continua si in perioada urmatoare".

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1024 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Se trage deoparte.

A simtit ca pe Emil Boc si cei din anturajul acestuia ii paste primejdia. Cred ca nu-si inchipuie cineva ca dupa atata furat vor scapa cu fata curata. Hotii din PSD au fost muuuult mai smecheri...

 

Asa-i cu oportunistii, tradatori si prefacuti!

Nu i-a convenit oferta si ramane-n asteptare! Se preface ca lucreaza la doctrine populare!
In realitate, ciuguleste de la stat cat mai multe procese, dispute, ciubucuri, ciurucuri, pentru casa de avocatura prin care face alte milioane decat cele din politica!
Fost liberal, tradator, ajuns sluga pe la Chior, viitor maturator!

 

sucul de portocale a inceput sa fermenteze

PDL-ul conform sondajelor este un partid din care este bine sa pleci.

 

O optiune cumpatata

Prea putin timp pentru pastid si oprofesiune !
Mai este nevoie si de trait, de relazare, de refacereea fortelor.
Numai sa aveti un inlocuitor de nadejde !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor