Vass: Femeile vor mai multe locuri in conducerea PD-L

Duminica, 01 Mai 2011, ora 14:01
1194 citiri
Vass: Femeile vor mai multe locuri in conducerea PD-L

Andreea Paul Vass, presedintele Organizatiei de Femei a PD-L Salaj, le-a transmis o scrisoare deschisa celor trei candidati la sefia Partidului Democrat Liberal, in care intreaba cum se poate obtine o mai buna reprezentare a femeilor la varful formatiunii si al deciziei publice.

"In numele OFPDL Salaj, le adresez intrebarea: cum cred dansii ca se poate obtine o mai buna reprezentare a femeilor in varful partidului si la varful deciziei publice? As tine sa precizez ca aceasta nu e deloc o problema minora. Trecutul ne-a oferit un raspuns mult prea grav", afirma pe blog Andreea Paul Vass.

Vass adauga ca "realitatea este ca prezenta femeilor in cadrul structurilor de varf ale partidului reprezinta un indicator extrem de sugestiv al nivelului de democratizare atins in acel partid, un indicator al egalitatii de sanse, al transparentei si corectitudinii criteriilor de selectare si de promovare in interiorul PD-L".

"Este un indicator al reprezentativitatii acestui partid pentru interesele unei societati in care mai mult de jumatate din populatia sa este feminina. Este o problema a 'viitorului unei Romanii drepte, puternice si europene'.

Este o problema care reclama solutii pentru diminuarea decalajului urias ce ne desparte de statele membre si din acest punct de vedere. In plus, o reforma veritabila este greu de conceput fara participarea directa a unui segment consistent al partidului si fara valorificarea a peste jumatate din resursele umane ale natiunii romane", scrie Vass, in scrisoarea adresata candidatilor pentru sefia PD-L.

Consilierul premierului aminteste ca Vasile Blaga, Emil Boc si Theodor Paleologu si-au depus candidaturile la sefia PD-L cu motiunile "O Romanie dreapta, o Romanie europeana", "Romania dreapta, Romania puternica" si "Privind spre viitor".

"Ca orice program electoral care se respecta, ele sunt extrem de generoase. Ca orice declaratie de intentie bine ancorata in concret, ele au un laitmotiv: reforma partidului si viziunea lor pentru traiul mai bun al romanilor. Ca orice document de acest tip, ele nu au cum sa fie exhaustive - autorii insista numai asupra aspectelor considerate a fi cele mai importante. E firesc.

Firesc mi se pare insa si ca domnii Blaga, Boc si Paleologu sa-si exprime punctul de vedere concret, fara intermediari, asupra unor chestiuni de prim ordin care nu au fost abordate in motiuni", este de parere Andreea Paul Vass, presedinta Organizatiei de Femei a PD-L Salaj.

(L.S.)

Citeste si:
Dacian Cioloș atacă PSD și PNL din cauza AUR: ”Sunt direct vinovate de comportamentul acestui partid fascist”
Dacian Cioloș atacă PSD și PNL din cauza AUR: ”Sunt direct vinovate de comportamentul acestui partid fascist”
Liderul USR, Dacian Cioloș, susține că PSD și PNL sunt direct vinovate de comportamentul și dezvoltarea partidului AUR, despre care spune că este un partid ”fascist”. ”AUR confirmă...
Ministrul Energiei a intrat din nou în izolare. Virgil Popescu, testat pozitiv a doua oară pentru Covid
Ministrul Energiei a intrat din nou în izolare. Virgil Popescu, testat pozitiv a doua oară pentru Covid
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat miercuri, 26 ianuarie, că a intrat în izolare după ce a primit rezultatul pozitiv al testului pentru Covid-19. Ministrul a precizat că are o...