Vass vrea prim-vicepresedinte al organizatiei de femei din PDL

Joi, 06 Octombrie 2011, ora 19:05
2135 citiri
Vass vrea prim-vicepresedinte al organizatiei de femei din PDL
Foto: Arhiva

Andreea Paul Vass anunta ca, in cadrul alegerilor la conducerea organizatiei de femei a partidului, va candida pentru functia de prim-vicepresedinte, cu proiectul "Femeile PDL, Femeile dreptei".

"Exista un rezervor de energii feminine pe care PDL nu isi mai poate permite sa il ignore. O politica de gen echilibrata este o politica inteligenta. Cum vremurile sunt dificile, inteleg sa pun la dispozitia OFPDL intreaga mea energie si experienta, entuziasmul si rabdarea, receptivitatea la sugestiile dumneavoastra, candidand pentru functia de prim-vice presedinta a OFPDL", argumenteaza Vass.

Alegerile in Organizatia de femei a PDL vor avea loc in 15 octombrie, iar consilierul de stat de la Guvern isi exprimat de curand intentia de a candida pentru sefia femeilor democrat-liberale.

Vass isi prezinta pe blog proiectul cu care intra in competitia interna, "Femeile PDL, Femeile dreptei", si isi explica viziunea cu care candideaza pentru functia de prim-vicepresedinta, desi, in cadrul introducerii acestui proiect nu mai mentioneaza pozitia de prim-vice, ci mentioneaza ca a decis sa candideze la functia de presedinta a OFPDL, mentiune care nu se mai regaseste ulterior in text.

"Starea actuala a natiunii depinde in proportie de 90% de politicienii de gen masculin in 2011. La nivel local, lucrurile sunt si mai grave: doar 3% dintre primari sunt femei si 5% consilieri locali, desi mai bine de jumatate din populatia Romaniei este de gen feminin. Interesele femeilor (cetatenelor - jumatatii feminine a cetatenilor) sunt asadar reprezentate sub 10% in Parlamentul Romaniei, cu toate ca si drepturile si responsabilitatile lor sunt garantate prin Constitutie.

Candidez pentru ca imi doresc sa construim impreuna o organizatie care sa conteze cu adevarat in interiorul partidului, atat la elaborarea ofertei cu care ne prezentam in fata electoratului, cat si la intocmirea listelor de candidati. Trebuie sa sprijinim femeile competente profesional, inteligente si dedicate, femeile carora le pasa, femeile apropiate de nevoile comunitatilor lor locale, care stiu sa spuna si sa faca lucrurile apasat si demn si care au competente dovedite pe care le pot aduce in dezbaterea publica", sustine Vass.

Ea precizeaza ca modelul pe care il propune colegelor sale "este cresterea implicarii noii generatii pe care presedintele Traian Basescu a impus-o in partid la inceputul anilor 2000, cu rezultate spectaculoase atat in plan electoral, cat si in privinta performantei la guvernare". "E vremea ca generatia careia ii apartin sa onoreze eforturile predecesoarelor si sa se implice mai mult in organizatia de femei, dandu-i o noua vigoare, dinamism si eficienta", adauga Vass.

"De aici deriva principalul meu obiectiv ca Prim Vicepresedinta a OFPDL: transformarea organizatiei noastre in portdrapelul intereselor si valorilor dreptei feminine in politica romaneasca (...) Este momentul ca si in Romania la munca egala cu barbatul femeia sa fie platita la fel. In realitate, femeile din Romania sunt platite in medie cu 10% mai putin comparativ cu barbatii pentru aceeasi pozitie ierarhica si pentru acelasi nivel de instruire1. Iar daca se compara domeniile bugetare, constatam o prapastie, nu o inegalitate", remarca ea.

Plusul care face diferenta

Andreea Paul Vass considera si ca organizatia de femei trebuie sa devina plusul care sa faca diferenta dintre PDL si celelalte partide politice la alegerile din 2012, subliniind ca principalii adversari ai OFPDL sunt "mentalitatile invechite si USL". Ea mai sustine ca PDL trebuie sa fie primul partid care are curajul sa aduca reprezentativitatea politica la un punct de echilibru relativ intre femei si barbati, vorbind si despre constructia unei aliante pentru egalitate de sanse cu organizatiile de femei ale altor partide.

"Pentru ca femeile PDL sunt femeile dreptei, pentru ca femeile dreptei sunt femeile puternice, hotarate, cu initiativa, cu performante profesionale am ales cinci exemple de colege care intr-o lume dura au reusit sa contribuie la ceea ce in 20 ani politicieni cu pretentii nu au reusit sa faca. Astfel, Monica Macovei a reusit sa construiasca Agentia de Integritate in Romania si sa impuna adoptarea rezolutiei impotriva coruptiei in Parlamentul European.

Anca Boagiu ne-a adus in normalitate prin indreptarea unor contracte prost incheiate, in defavoarea statului si a cetatenilor romani, stiut fiind cu cat este mai greu sa indrepti ceva decat sa-l faci bine de la bun inceput. Oana Badea a avut un rol important la reforma educatiei preuniversitare din Romani.

Elena Udrea a repus Romania pe harta globala a turismului, a revitalizat dezvoltarea regionala a Romaniei si a demarat recent constructia a circa 635 de gradinite in Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii. Roberta Anastase a promovat, pentru prima oara in cele doua decenii scurse de la Revolutie, o Lege a bonelor care vine sa completeze o lacuna legislativa veche si grava", da Vass exemplul femeilor din PDL.

"Trebuie sa evitam riscul lipsei de perspectiva in viitorul mandat de guvernare 2012-2016. Trebuie sa evitam riscul beneficiilor relativ scazute ale organizatiei in raport cu efortul depus in campaniile electorale, asa cum din pacate multe colege reclama ca s-a intamplat in anul 2008", mai atentioneaza consiliera premierului.

Andreea Paul Vass sustine ca viziunea pe care o propune se intersecteaza in multe puncte comune cu motiunea "Romania Dreapta, Romania Puternica" cu care Emil Boc

a recastigat presedintia PDL.

"Pentru ca femeile din PDL sa reprezinte femeile dreptei in politica romaneasca, este nevoie de sporire a gradului de dinamism al OFPDL, este nevoie de o intarire la varful acestei organizatii. Recunoscand si preluand tot ceea ce a fost bun in trecut, afirmam raspicat ca OFPDL are nevoie de un nou suflu, de o schimbare de ritm, de viziune si de strategie, alaturi de actuala Presedinta a OFPDL", este mesajul Andreei Paul Vass.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Andreea Paul Vass femei PDL, #Vass prim videpresedinte OFPDLtg , #stiri PDL