Vine motiunea? Ei, si ce? (Opinii)

Miercuri, 25 Aprilie 2012, ora 22:20
2488 citiri
Vine motiunea? Ei, si ce? (Opinii)
Foto: Arhiva

In aceste zile in Modrogan e liniste, chiar daca fiecare rasarit de soare aduce cate o migratie din PDL spre alta formatiune politica.

Vine motiunea? Ei, si ce? Pedelistii se tin tare in certitudini ferme si solide. Cartile au fost aranjate: vineri, la infruntarea din Parlament, pedelistii vor sta lipiti de scaune, pentru ca n-au ce cauta la urne. Ce, sa-i vina vreunuia in cap sa voteze motiunea? Nu se poate.

Emil Boc, presedintele partidului portocaliu, e plin de optimism: "Avem o majoritate confortabila. Motiunea nu va trece. Guvernul poate sa-si vada linistit de program", zice domnia sa. "Dar va dezerteaza parlamentarii", baga soparla un "gaozar", vorba cuiva. "Si, ce daca", se umfla-n pene optimistul Boc. "Asa se curata randurile partidului. Pleaca tradatorii, ramane fibra sanatoasa", completeaza fostul prim-ministru.

Ma rog, numai sa nu se "curete" definitiv, partidul. Dar asta e o alta poveste.

As zice ca Boc, in calitate de presedinte al PDL, are dreptate cand sustine ca se bucura ca, in urma plecarii "oportunistilor" interesati de cascaval, ramane "fibra" sanatoasa a PDL, care poate sa lupte pentru a-si asigura continuitatea la guvernare. Dar aici este o problema: Emil Boc nu i-a tratat ca si tradatori pe importanti lideri si parlamentari ai PNL, pe unii primari care au trecut in barca portocalie... Astia, cum sunt catalogati?

Sigur, pe marea majoritate a traseistilor politici nu-i gaseste grija pentru interesul comunitatii pe care o reprezinta, ci, oportunisti, cum sunt, ii intereseaza doar interesul propriu. Ei, si in acest context, se naste o noua intrebare din partea electoratului: iar astia, care au mers mana-n mana cu cei care ne-au facut viata amara? Dupa ce au fost complici la intreaga guvernare PDL, acum se spala pe maini de toate relele pe care le-au facut si, curati ca lacrima, devin tocmai buni pentru un alt mandat, pentru ca, nu-i asa, si-au schimbat culoarea politica si doresc votul alegatorilor? Ce mai intelege electoratul?

Aici, USL are o problema pentru ca ii primeste cu bratele deschise pe cei care au fost stalpi de nadejde ai constructiei guvernamentale care a facut atata rau norodului. Si, pe care constructie guvernamentala, USL a criticat-o si o critica vehement in continuare.

Cum apreciaza acest lucru electoratul fidel USL? Este posibila ca la alegeri USL sa piarda o parte din acest electorat fidel? Ramane de vazut. Un singur lucru e clar: febra alegerilor face sa dea in clocot politichia romaneasca. Iar unii s-ar putea "opari" urat la alegerile locale ce se apropie.

Pana una, alta, inainte de alegerile locale, vine motiunea USL care doreste ca intreaga Coalitie de la guvernare sa cada. Bun, bun. Dar apoi? Se angajeaza USL la o scurta perioada de guvernare (pana la alegerile legislative), daca seful statului ii acorda aceasta sansa, sau va actiona pentru instalarea unui guvern de "avarie", pana dupa alegerile parlamentare, pe care daca le va castiga, sa ii ofere legitimitate deplina?

E foarte important, pentru ca in cazul unei guvernari scurte, agreata de presedintele Basescu pana la alegerile parlamentare, acesta sa le ofere un cadou "otravit", un soi de dificultati pentru a caror solutionare USL sa-si incalce programul sau de guvernare. Sigur, e putin probabil sa se intample asta. Dar daca totusi se intampla? Cum vor reactiona alegatorii uselisti in toamna?

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#motiune cenzura USL, #motiune Guvern Ungureanu, #demisii PDL , #stiri PDL