Editorial: Basescu plesneste, partidul creste!

Luni, 08 Aprilie 2013, ora 19:44
169949 citiri
Editorial: Basescu plesneste, partidul creste!
Foto: Arhiva

Te doare mintea! Vasazica Traian Basescu administreaza un cap in gura formatiunii politice care i-a salvat mandatul, partidul reseteaza istoria si porneste la drum cu Vasile Blaga si cam aceiasi generali avand grija sa-i transmita soli zambareti, domnul presedinte reapare la alta masa si-i baga pe soli la frigare, iar stapanii acestora le receptioneaza scafarliile si se fac ca nu pricep, continuand demna inchinaciune.

Este vorba, desigur, de principiul ca unde plesneste seful statului creste, caci nu imi imaginez ca este vreun ritual vecin autoflagelarii. Mai degraba prostiei crancene, si nu e cazul cu pedelistii. Daca erau redusi la capacitatea cognitiva, nu faceau asemenea averi.

Dar cum suna asta? De ce sa se atarne PDL de gheata care le-a crestat capetele, insistand sa li se spuna ocari in fiecare zi in care-l intalneste presa pe Traian Basescu, aflat in treaba prin tara si diverse fundatii renascatoare de imagine?

Nu ma pot gandi decat ca avem in fata diverse combinatii de teama: teama cu speranta, teama cu certitudinea unui plan secret, teama cu dragoste prefacuta, teama cu teama si teama cu spume.

Exista in PDL niste combatanti care cunosc toate combinatiile care au dus la prelungirea victoriilor lui Traian Basescu, dar nu intr-o asemenea masura incat sa-i aduca prejudicii sefului statului, deoarece in geniul sau politic, presedintele si-a luat niste masuri.

Deci aceasta relatie bizara are riscuri de o singura parte - desigur ca idelizez gandirea comandantului suprem -, si ma bazez pe faptul ca daca ar fi avut un capat de dosar, suficient incat sa-i poata puna niste procurori numar, evenimentul s-ar fi produs.

Numai ca este atat de ridicola amutirea PDL in fata batjocorelilor prezidentiale incat ma intreb unde se va ajunge.

Bezelele se intorc la expeditori sub forma de scuipati si ma gandesc ca, in afara de ambitia presedintelui de-a arata nerecunoscatorilor carora le-a ingaduit manarelile clientelare ca sunt penibili, o mai fi existand ceva.

Ce sa fie? Imi amintesc o declaratie a lui Emil Boc din ziua Conventiei Nationale: PDL trebuie sa recastige increderea presedintelui.

De ce sa o faca? In mintea fostului premier, singurul care detine cheile fericirii acestui partid este Traian Basescu, atitudine care completeaza tabloul comic al starii formatiunii portocalii.

Si ca el gandeste jumatate din PDL. Foarte bine! Dar daca pateste maine ceva presedintele caruia se pregatesc sa-i ceara iertare ce fac, scriu o cerere de radiere din registrul partidelor politice?

Normal ca pacea e in folosul tuturor! Dar atitudinile izvorate din umilinta sunt caracteristice altui peisaj! Care nu are legatura cu politica, deoarece dogma religioasa interzice ura si marturisirea stramba. Iar aici e vorba de teama. Si recunostinta. Unde plesneste Basescu, creste!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#PDL umilinta Basescu, #PDL impacare Basescu , #Traian Basescu