Cartarescu, despre PD-L: Spagari si nemernici protejati de colegii din Parlament

Vineri, 11 Februarie 2011, ora 16:12
18612 citiri
Cartarescu, despre PD-L: Spagari si nemernici protejati de colegii din Parlament
Foto: Ziarul de Iasi

Mircea Cartarescu, unul dintre sustinatorii lui Traian Basescu si multa vreme si al PD-L, lanseaza acuzatii extrem de dure atat la adresa democrat-liberalilor, dupa votul dat in cazul deputatului Dan Pasat, cat si la adresa PNL-ului recent intrat in alianta cu PSD.

"Cu evenimentele saptamanii care-a trecut, partidul de guvernamant a egalat, fara nicio indoiala, imaginea de partid corupt pe care PSD-ul o avusese pe vremea guvernarii Nastase", scrie Mircea Cartarescu intr-un editorial publicat de Evenimentul Zilei, in care numeste PD-L "mamutul cu picioare de lut".

"Nimic de facut, vorba lui Basescu. Spagari, traficanti de influenta, interlopi de cea mai joasa speta protejati de colegii lor din parlament. In conditiile in care se punea problema aderarii la spatiul Schengen. E de necrezut si de neiertat. (...)Nimic pe lume nu m-ar mai putea determina sa votez vreodata un asemenea partid, nici macar, ca pana acum, ca sa aleg raul cel mai mic. De fapt, imi dau seama cu tot mai mare uimire ca la alegerile urmatoare n-am pe cine vota. O sa-l votez naibii pe Dan Diaconescu, ca balciul sa fie deplin.", mai scrie Mircea Cartarescu.

Acesta nu ii iarta nici pe liberali, pentru alianta facuta cu PC si PSD.

"N-as fi crezut niciodata sa fiu martorul unei asemenea strambari a drumului acestui partid in care am crezut mai mult decat in oricare altul. Raul pe care Crin Antonescu il face azi ideii liberale in Romania este incalculabil. Intrarea in coalitia stangii va ruina partidul, ii va anula credibilitatea, va duce la anihilarea singurului nucleu de europenism pe care-l mai aveam", se arata convins Mircea Cartarescu, in opinia caruia, de acum, "monstruoasa coalitie poate sa se instaleze la guvernare, Crin sau Ponta se pot aseza pe tron, la Cotroceni".

Scriitorul invita "oamenii curati din PD-L" ca macar in ceasul al unsprezecelea sa nu mai ramana "langa spagari si nemernici".

"Visez la constituirea unui partid mic, deocamdata fara pretentii de ascensiune la putere, cu Monica Macovei, Valeriu Stoica, Sever Voinescu, Teodor Baconschi, Cristian Preda si ceilalti de aceeasi calitate, un partid cu care sa ma pot identifica, pe care sa-l pot vota stiind ca nu are sanse, dar macar s-o fac cu inima impacata", conchide Mircea Cartarescu.

Citește și:
Corina Creţu, despre spitalele regionale: „Nu înţeleg de ce nu se lansează licitaţiile; Din punctul de vedere al Bruxelles-ului, tot ce se putea face s-a făcut”
Corina Creţu, despre spitalele regionale: „Nu înţeleg de ce nu se lansează licitaţiile; Din punctul de vedere al Bruxelles-ului, tot ce se putea face s-a făcut”
Europarlamentarul Corina Creţu, fost comisar european, afirmă că, având în vedere că toate etapele care presupuneau implicarea autorităţilor europene în realizarea spitalelor regionale din...
Virgil Popescu: Nu punem nicio taxă pe soare. Cei de la USR şi AUR au trunchiat adevărul
Virgil Popescu: Nu punem nicio taxă pe soare. Cei de la USR şi AUR au trunchiat adevărul
Ministrul Energiei Virgil Popescu a transmis luni seară, 5 decembrie, că nu va fi introdusă ”nicio taxă”. ”Prin aşa zisa taxă, care de fapt nu există, cei de la USR şi AUR au...