Miting pentru dictatura lui Ponta (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Miercuri, 04 Iulie 2012, ora 22:39
2422 citiri
Miting pentru dictatura lui Ponta (Opinii)
Foto: Facebok/ Corina Matei

Un lucru fascinant la politica romaneasca este acela ca, in ultimul timp, mai fiecare partid sau politician important a pierdut pe propria mana.

Si cand ma pregateam sa cred ca USL va impartasi aceeasi soarta, PDL s-a hotarat sa dea o mana de ajutor coalitiei aflata in acest moment la guvernare. Si cand uselistii isi dadeau mai tare pumni in plex de unii singuri, s-au gandit si pedelistii sa iasa la atac in cea mai nefericita forma pe care si-o putea imagina pana si cel mai prost strateg.

Organizarea unui miting de prostest fata de dictatura lui Ponta. Nu mi-a venit sa cred cand am citit. Cum adica, PDL vrea sa adune "toti cetatenii Romaniei" la un miting de protest la adresa Guvernului Ponta? Incredibil.

Dupa doar o luna si ceva de Opozitie, PDL s-a plictisit sa stea in afara Puterii, spera ca poporul a uitat tot raul pe care l-a comis timp de aproape opt ani si iese la atac in cel mai desantat mod cu putinta? Ei bine, da, se poate si asa ceva.

Oricat de greu v-ar veni sa credeti, PDL vrea sa adune toata Romania in strada ca sa impiedice "anexarea institutiilor" statului de catre USL. Cu mic, cu mare, de la organizatiile nonguvernamentale pana la cat mai multi oameni din afara PDL, sunt asteptati joi in Piata Revolutiei la un mars impotriva dictaturii Ponta.

Acum, s-ar putea sa ma insel, dar am cumva senzatia ca PDL a facut cea mai proasta miscare posibila de cand a intrat in Opozitie.

In loc sa stea frumos ascunsi, sa astepte ca uitarea poporului sa se astearna peste giganticele prostii si manarii facute in ultimii trei ani, cand au guvernat tara in dispretul legilor, Parlamentului si cu o doza de un cinism rar intalnit, democrat liberalii cred ca deja poporul uraste de moarte Guvernul si dispretuieste USL doar pentru ca Victor Ponta a plagiat in teza de doctorat si acum o scalda cu demisia de onoare din functia de premier.

Mitingul de joi al PDL impotriva dictaturii pontiste este insa o ocazie perfecta pentru a masura gradul in care prostiile celor abia sositi la butoane pot sa stearga sirul interminabil aproape de arogante, hotii, gafe si incalcari ale legii executate constant de "fostii".

Daca astazi Cezar Preda nu poate sa mai doarma linistit in fieful sau din Buzau din cauza ca Ponta a agresat Consiliul de Atestare la Bucuresti, sunt curios daca acelasi tip de nelinisti civice au "toti romanii" asteptati la marea adunare PDL.

Pentru asta ar fi trebuit sa uitam cele 14 asumari ale raspunderii executate doar de catre Guvernul Boc, numeroasele legi, ordonante sau hotarari de Guvern declarate neconstitutionale de catre CCR, cheltuirea banului public total aiurea si in interesul clientilor de partid, investitiile halucinante din terenurile de fotbal in panta, piscinile de la tara, parcurile din paduri si sali polivalente din satele parasite de tineri.

Si toate astea in timp ce la nivelul cel mai inalt al statului se propovaduia austeritatea ca singura politica si viziune economica si sociala.

Daca am uitat toate lucrurile astea, daca uitam deja cinismul si aroganta cu care au isterizat constant poporul in ultimii trei ani, atunci nu avem niciun drept moral sa strigam impotriva dictaturii lui Ponta care omoara "tarisoara". Asa cum PDL pur si simplu nu este credibil in postura de agitator al societatii civile impotriva asasinatului pe care l-ar executa USL asupra statului de drept.

E ca si cum hotul ar striga hotul. Prin acest gest, PDL nu va reusi sa obtina decat efectul invers. Lumea isi va reaminti de nemerniciile lor si va capata mai multa indulgenta pentru magariile din prezent.

Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Klaus Iohannis, președintele României a transmis, vineri, 29 martie, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că România va rămâne profund implicată în procesul de adaptare...
#miting PDL impotriva USL, #acuzatii dictatura Victor Ponta, #proteste PDL Piata Revolutiei , #Traian Basescu