PDL, fosta gaura neagra (Opinii)

Sambata, 16 Iunie 2012, ora 18:57
14878 citiri
PDL, fosta gaura neagra (Opinii)

Formatiunea adoptata, la inceput grijuliu de Traian Basescu, alaptata cu mari functii, ale caror puteri au crescut exponential, prin nutrire cu drojdie artificiala, a devenit o turta acra. Dezgustatoare, hidoasa, urata visceral de catre aproape toti romanii. Flautistii de la portile amurgului pedelist s-au inecat in propria sputa.

Instrumentele lor de suflat opiu de sinteza doctrinara au fost frante cu manie. Acum asistam la un cor de invective cu uz intern. Un recviem generalizat in care abunda maraieli de haita in descompunere. Dintr-o candva victorie cu mai multe mame s-a ajuns la o infrangere orfana.

Egoul vinovatiei este respins de fiecare si redirectionat catre cat mai multi camarazi. In PDL, stropsitul si saliva pulverizata au luat locul armoniei motivate de ghiftuire in grup organizat.

Fostul corp pamantesc de sorginte centru-dreapta ajunsese in Romania la o masa foarte mare, fapt ce ii permisese sa curbeze in jurul sau continuumul spatiu-timp politic din ultimii ani. Astfel incat, atragea gravitational tot soiul de particule.

Desigur, avide fie macar si de un taburet la festinul indestulator al puterii.

PDL devenise o gaura neagra, care inglobase extrem de multa materie, formata si prin colapsul unor stele de pe epoleti (vezi cazul Oprea-UNPR) ori mai slabe de inger (minoritati, persoane defectate din alte partide).

UDMR ramane un bolovan ratacitor ce graviteaza de cand se stie in jurul statiilor ofertant-ademenitoare. O formatiune fripturista prin execelenta. Ca si conservatorii voiculescieni. Astfel, obiectul terrapolitic numit PDL devenise suficient de important prin absorbtie, incat nici macar lumina ratiunii, a legii nu a mai gasit putinta scaparii. Motiv pentru care tot ce se intampla in interiorul acestei gauri negre trecuse in spectrul invizibil.

Fara urma de indoiala, artizanul mutantului scapat de sub control nu este nimeni altul decat Traian Basescu. A indus prin felu-i de a fi si conduce reguli discretionare, abrupte in logica si constructie, pline de cinism. Un "statul sunt eu" disipat peste intreg conglomeratul portocaliu.

Urmarea: dispret, cvasitotalitarism conceptual, suficienta impinsa pana la trufie. Pe de alta parte, mamosul de la Cotroceni a promovat in functii de prim ordin pupile pe criterii estetice si afinitati conjuncturale. Dedicate trup si suflet cauzei. Cum ar fi doamnele Udrea si Anastase.

Mutari dovedite nefaste, aducatoare de insurmontabile deficite de imagine. Ba chiar tintele surde ale urii si batjocurii populare. Astfel de slabiciuni lumesti au pierdut de-a lungul istoriei multe capete incoronate.

Acestor fiice ale Evei din stafful pedelist li s-au adaugat in inventarul compromitator o multitudine de insi ascrupulati, lacomi, presuiti in fata sefilor, neinduratori cu cei fara insemnatate. Oameni de serie devotati dresorului.

Executanti de ordine, executori de cei ce i-au catapultat in jilturile decizionale.

Alegatorii devenisera un bulgare de huma, o masa de bipede necracnitoare, o imensa ceata injugata neconditionat la lectica aristocrata. Prin implozia necontrolata a fostului partid de guvernamant s-a infirmat teza explicita conform careia dl Traian Basescu a fost un dezbinator.

Ei bine, nu. El a reusit sa acumuleze si sa coaguleze prin ura foarte multe forte. Nicio punte din lume nu mai poate fi aruncata peste genunea creata intre Basescu-PDL si cetateni. Procesul antipatiei este ireversibil in acest caz. Multi ani de acum inainte, personajele centrale, ca si misionarii teritoriali ai democrat liberalilor vor duce in carca anatema cu care s-au "impodobit" prin varii vorbe si indeletniciri.

Inca o data, romanii dovedesc adevarul observat de catre marele Eminescu. Acela ca sunt intr-o vesnica neasezare. Sau, daca vreti, ca Romania ramane groaznic de scurta in valori autentice. Intinsa cu adevarat istoric de poveste intre 1877- 1918 si 1919-1947.

Fiindca aminteam de ura latenta. Ea a fost de fapt resortul detasatei victorii a USL. Votul negativ politic a determinat proportiile neasteptat de mari ale succesului bilateralei PNL-PSD, plus Voiculescu in travesti, si nu calitatile de exceptie ale liderilor sau partidelor oponentilor fostei puteri.

In acelasi timp, trebuie admis faptul ca este dificil de gestionat din partea USL amploarea rezultatului pozitiv inregistrat la recentele alegeri din 10 iunie. Este drept, din cate se stie, in momentele de criza se impun solutiile de stanga. Cele carora social democratii le sunt adepti, macar prin statut si doctrina.

USL poate functiona momentan ca un guvern de uniune nationala, insa va trebui sa faca fata unor examene foarte severe. Daca vrea sa evite stirbirea unei aureole cu care s-a procopsit in mare masura datorita flagrantelor greseli ale adversarului.

Atat PSD cat si liberalii au aratat ce pot in epoca lor clasica, dar mai ales de ce nu sunt in stare de-a lungul evolutiilor de dupa decembrie '89.

Deocamdata, isi savureaza colectia de trofee obtinute la scrutinul localelor din urma cu o saptamana.. Dincolo, peste gard, degringolada PDL e in floare. Personajele cu staiful sifonat isi cauta liman si noroc picat placinta in cazarmile inamicului de odinioara. Au devenit la randu-le particule transhumante catre o noua posibila gaura neagra.

Acolo unde un graunte de cativa milimetri de trafic influent echivaleaza cu masa intregii Romanii.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#PDL alegeri 2012, #PDL reorganizare, #pierderi PDL , #Traian Basescu