Ponta: PDL a contestat la CC bugetul ca sa nu-i mai certe Basescu

Sambata, 09 Februarie 2013, ora 18:10
1781 citiri
Ponta: PDL a contestat la CC bugetul ca sa nu-i mai certe Basescu

Premierul Victor Ponta a declarat, sambata, ca decizia PDL pentru contestarea bugetului de stat pe 2013 a venit in urma criticilor formulate de presedintele Traian Basescu, insa acest demers va fi respins de Curtea Constitutionala, iar singura consecinta priveste majorarea pensiilor si salariilor.

Premierul Ponta a fost intrebat cum vede contestatia facuta de PDL la Curtea Constitutionala in cazul bugetului de stat pe 2013 si argumentul privind lipsa cvorumului la lucrari.

"Daca a semnat si doamna Roberta Anastase contestatia la Curte, este exact ca si cum cei care vorbesc de franghie in casa spanzuratului. Ei sunt cei care au spus ca nu e nevoie de cvorum nici la comisie, nici mai departe... Rezultatul votului, 310, in mod clar reprezinta doar votul pentru si reprezinta cvorumul necesar, plus cele 100 de voturi contra. Eu inteleg dorinta celor de la PDL care acum sunt un partid fantomatic, un partid de fantome... nu e clar.

Opozitia la noi este reprezentata de PP-DD asa cum e ea, demagogica, comica uneori, dar ei fac opozitie, se bat cu noi. Nu e clar pentru ce se bat, dar se bat. Noi suntem la putere, PDL nu e nicaieri. In momentul in care gasesti un subiect atat de ridicol, pentru PDL in mod special - adica putea sa zica PP-DD ca nu a fost cvorum, ca ei nu au mai fost in Parlament. Dar PDL, cu Roberta Anastase si cu ceea ce cred ca orice roman isi aduce aminte, cu << 80 = 170 >>, cred ca pentru ei era mai bine sa nu vorbeasca despre asa ceva", a sustinut premierul.

El a mai precizat ca amanarea intrarii in vigoare a bugetului de stat nu va face decat sa duca la amanarea unor majorari de pensii sau salarii cuprinse in proiectul de lege, mentinand insa ca nu crede ca PDL a avea castig de cauza.

"E un haos acolo (in PDL, n.r.) si miscarile astea dincolo de faptul ca ei nu castiga nimic, faptul ca stam pana 20 de februarie, sunt convins ca va fi de respingere (decizia CC pe contestatia PDL, n.r.), dar stam pana pe 20 februarie, inseamna inca 10 zile in care nu putem sa dam pensiile marite, salariile, practic sa avem stabilitatea pe care ti-o da un buget.

Eu nu cred ca ei au facut contestatia cu gandul sa si castige, ei au facut contestatia ca sa nu-i mai certe presedintele Basescu ca nu fac nicio contestatie si nu fac nimic. Dar ideea e urmatoarea, un cal mort poti sa-l bati oricat, nu o sa mai alerge ca un armasar la curse, asta e", a mai declarat premierul Ponta.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Ponta PDL contestare buget, #buget contestare PDL, #Victor Ponta declaratii PDL, #vot buget , #Traian Basescu
Comentarii
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Au fost experiente atomice in cartierul lui Ponta? L-ati lasat in