Ziare.com

Prim-vicepresedinte PDL: Nu era normal ca Basescu sa faca lectiile PDL - Interviu

de Florin Necula
Duminica, 30 Decembrie 2012, ora 08:37

   

Prim-vicepresedinte PDL: Nu era normal ca Basescu sa faca lectiile PDL - Interviu
Presedintele Traian Basescu nu trebuia sa faca lectiile PDL, iar greselile partidului nu au aparut doar in ultimele sase luni. In plus, reconstructia PDL trebuie realizata fara demisii la varf, este de parere prim-vicepresedintele PDL si primarul municipiului Targu Mures, Dorin Florea.

Clasa politica din Romania este submediocra, iar in anul 2012 a existat un derapaj fara precedent, in istoria moderna a tarii, al non-valorilor, mediocritatii si grobianismului, mai crede liderul democrat-liberal.

Care a fost cel mai important eveniment politic al anului 2012? - Sondaj Ziare.com

Dorin Florea afirma ca liderii PDL nu se cramponeaza de functii, insa "cu cine sa ii inlocuiesti, aducem din import, din PPE?". Totodata, acesta si-a manifestat regretul ca Sever Voinescu si Cristian Preda au demisionat din conducerea partidului si a explicat care au fost greselile si reusitele fostului premier Emil Boc.

Nu in ultimul rand, prim-vicepresedintele PDL considera ca modificarea Constitutiei nu mai trebuie facuta "cu harnicia mediocritatii" si ca legea fundamentala este "exemplul blestemului din decembrie '89". Totodata, primarul a criticat actuala componenta a Parlamentului, spunand ca i-ar fi rusine sa fie parlamentar, functie care a decazut si in care "maine, poimaine o sa ajunga si grajdarul satului".

In 2012, Dorin Florea a castigat un al patrulea mandat consecutiv de primar al municipiului Targu Mures, obtinand peste 50 la suta din voturile exprimate la alegerile locale din 10 iunie. In plus, dupa ce si-a dat demisia din functia de vicepresedinte al PDL, alaturi de intreaga conducere, a fost ales prim-vicepresedinte, pe 30 iunie.

Va invitam sa cititi interviul pe care prim-vicepresedintele PDL Dorin Florea l-a acordat pentru Ziare.com.

Cum vedeti situatia politica din Romania, in anul 2013?

Daca facem o reflectie serioasa, ceea ce as dori fiecaruia - sa faca o reflectie serioasa, ce a insemnat 2012 -, cred ca ar fi inceputul schimbarilor din Romania. In sensul in care s-a vazut cat de rau poti sa ajungi, s-a vazut cum poti sa esuezi in toata constructia si tot parcursul nostru european, s-a vazut ce inseamna nesabuinta, dar toate sunt dictate de o mediocritate si de o asa-zisa clasa politica pur si simplu submediocra.

Daca vedem din punct de vedere cultural, ne dam seama intr-adevar ce derapaj urias am facut, si anume am ajuns o tara aproape subculturala, o tara care sa nu-si pretuiasca valorile. Si de asemenea trebuie sa fie o reflectie serioasa pentru o incurajare a valorilor sa iasa in fata, a intregii societati romanesti sa participe la schimbarea clasei politice.

Pentru ca nu cred ca a fost vreun an in istoria Romaniei si mai ales in istoria moderna a Romaniei, raportat in perioada in care traim acum - secolul XXI -, sa fi existat un asemenea derapaj si o asemenea iesire a non-valorilor si a mediocritatii, a grobianismului si a unui primitivism care greu poate fi explicat.

Astea sunt realitati. De aici, imi doresc cel putin sa incepem sa urcam, sa ne gandim cum sa facem sa urcam un pic, pentru ca mai rau de atat nu stiu... Este descalificant si se poate acuza oricine. Deci pe oricine consider vinovat din moment ce mai poate sa tolereze o asemenea situatie in care a ajuns Romania astazi - din punct de vedere politic, din punct de vedere economic, din punct de vedere cultural, din punct de vedere al civilizatiei si al unei tari care se doreste in elita europeana.

In ce priveste PDL, care va fi situatia, cum vor evolua lucrurile?

Este valabil si pentru PDL.

PDL are si el de facut o reflectie serioasa. Parcursul sau, ceea ce a fost important de facut ca Romania sa nu ajunga in faliment este una, dar nu inseamna ca si PDL nu trebuie sa-si analizeze serios comportamentele arogante, lipsa de comunicare, lipsa probabil importanta in a participa in constientizarea populatiei ce inseamna cu adevarat un parcurs sau o manifestare de dreapta.

Deci aici este asteptarea de la PDL, ce inseamna constructia dreptei in care PDL trebuie sa inteleaga ca toata lumea il priveste daca vrea intr-adevar sa spele o serie de pacate, trebuie sa fie in centrul reconstructiei unei drepte autentice romanesti.

Cine sunt castigatorii si invinsii din PDL, in 2012?

Este un inceput palid, e adevarat, in ceea ce inseamna curatenia, adica o analiza a politicienilor din Parlament. Cel putin, PDL a facut-o. Deci am inceput. E adevarat, nu e substantial, dar este un inceput.

Nu trebuie sa ne uitam in stanga, in dreapta, ochii nu trebuie sa ne fie atintiti spre murdariile unora, spre cancanuri si spre tot felul de murdarii, ci ochii nostri sa fie indreptati spre populatie, pentru a chema populatia partenera la asemenea constructii.

Ne putem astepta la schimbari si in fruntea PDL, in conducere?

Nu e niciun fel de problema, nu cred ca cineva se cramponeaza de vreo functie. Asa, dupa cum ii cunosc, nu asta e problema. Demisia mea putea fi oricand pe masa, la fel a domnului Blaga si a oricaruia, deci nu astea sunt problemele. Adica sa inlocuiesti cu cine?

In primul rand, trebuie facuta o analiza serioasa, unde s-a gresit, pentru ca PDL nu acum a facut greselile pentru care romanii i-au sanctionat, nu acum. Nu sunt legate de ultimele sase luni, ci sunt legate de un parcurs anterior in care a fost si un pic de aroganta, in care a fost o lipsa de comunicare. (...) Nu era normal ca presedintele Romaniei sa faca lectiile PDL.

Aduceti-va aminte, presedintele Romaniei a initiat Legea educatiei, a initiat dialogul pentru reforma sanatatii, a initiat o serie de reforme care trebuiau facute in laboratoarele PDL la vremea respectiva.

Deci greselile uriase ale PDL au fost facute anterior. De atunci lumea probabil nu ne-a inteles, n-am reusit sa fim intelesi, iar acum sa vii dupa aceste alegeri... Adica era de asteptat, ce vroiam?

Populatia si-a pus in cap sa ne sanctioneze, a fost harnicia unei parti a populatiei - populatie televizor, populatie partid. Nu asta e populatia Romaniei. Problema PDL la ora actuala este cum sa ne adresam societatii romanesti constiente, responsabile, si nu adresabilitate cum a fost acum, populatie - televizor sau populatie - vot pe o bere.

Presedintele PDL Timis: Obligatoriu nume noi in conducerea PDL

Deci asta e mesajul pe care trebuie sa il dam acelei parti a populatiei constiente, populatie care 60 la suta a stat acasa si nu e niciun fel de cramponare de putere, din contra.

Toata lumea a spus si eu ca prim-vicepresedinte am spus foarte clar: o analiza foarte clara si corecta in care sa vedem unde s-a gresit, la nivel de organizatie, la nivel de organizatii comunale, orasenesti, de ce unii primari n-au luptat. Sunt o serie de lucruri la care sa facem analiza. Cine sa le faca, daca toti isi prezinta demisia? Aducem din import, din PPE? Acest lucru trebuie sa facem, o analiza, si toti colegii mei sa vorbeasca din interiorul partidului, poate sa vina fiecare la sedinte, la discutii.

Iar congresul sau motiunea va fi undeva la sfarsit de luna martie, in care intr-adevar sa avem posibilitatea sa redefinim o conducere pentru parcursul pe care ni l-am propus. Nimeni nu se cramponeaza de a tine de fotolii. Si regret ca colegii nostri Cristian Preda si Sever Voinescu au facut acest pas, pur si simplu l-au facut gratuit, pentru ca toti am inteles acelasi lucru. Pe mine ma onoreaza o relatie de prietenie cu Cristi Preda, sau cu altii, dar nu asa se face.

Asta e cel mai simplu lucru: ne punem demisia si fugim acasa si stam inchisi si comentam nu stiu unde. Nu, se sta in partid si se munceste de la zero.

Puteau fi evitate greselile? In ce mod?

Greseala de comunicare, in primul rand. In al doilea rand, premierului Boc nimeni nu a avut de reprosat nimic, ca si calitate umana, ca si gen de om politic de care nu s-a legat nicio murdarie, nu s-a legat nimic.

Dar n-am stiut sa explicam masurile bune
. Va dau un exemplu: nu exista sat si comuna in Romania in care sa nu se fi facut cel putin o lucrare sau doua lucrari mari, de alimentari cu apa, de infrastructura rutiera sau de altceva. N-am stiut sa le explicam.

A trebuit sa luam masurile dure, premierul din pacate asa de mult a fost ocupat doar de aceasta problema si s-a neglijat la vremea respectiva. N-am acuzat pe nimeni.

Si cand sa participi la reconstructie, a inceput nebunia Romaniei, a inceput referendumul, au inceput dupa aceea direct alegeri, ne-am trezit in situatia ca nici n-am avut timp efectiv sa initiem acea constructie de dreapta, s-a facut in pripa.

Asta a fost parcursul, nu putem sa-l negam. Unui partid care se doreste sa fie in reconstructie si intr-o analiza serioasa ii trebuie o oarecare perioada de timp.

Pe cine vedeti acum in fruntea partidului?

Nu de fruntea partidului avem nevoie acum foarte mare, ci avem nevoie de baza partidului, avem nevoie de o baza a partidului functionala.

In momentul in care schimbi baza si incet-incet incepi sa faci o reconstructie de jos in sus, pana sus in varf se va duce reconstructia. Deci nimeni nu se cramponeaza de functie. Dar imi dau seama ce simplu mi-ar fi mie sa stau acasa, sa imi vad de primarie, si la reconstructie sa participe cine? Pe cine sa rog sa vina sa reconstruiasca partidul?

In legatura cu schimbarile din 2013, in ce fel sa ne asteptam ca va fi modificata Constitutia?

Modificarea Constitutiei trebuie sa fie nu numai acordul unei majoritati incropite care vedem ca, in momentul in care se intrevede posibilitatea facila de a obtine ceva, imediat se clatina. Pentru a face o modificare a Constitutie, trebuie sa existe o vointa comuna a tuturor partidelor responsabile si a tuturor adevaratilor lideri politici.

O modificare a Constitutiei nu mai trebuie facuta cu harnicia mediocritatii, cum a fost facuta Constitutia Romaniei. A fost facuta de oameni care erau la limita patologicului, a fost facuta de oameni care erau bolnavi de orgolii, a fost facuta de oameni care au compilat si probabil ca in viata lor au plagiat foarte mult.

Deci Constitutia Romaniei este exemplul blestemului din decembrie '89. A fost facuta ca lucrurile copiate, compilate si nicidecum nu s-a urmarit o Constitutie cu adevarat sa poata sa fie respectata. Cu cat avocatii participa mai putin la elaborarea Constitutiei, cu atat va fi o Constitutie mai simpla, clara si fara echivoc. Din pacate, ca si toate legile Romaniei, amprenta Parlamentului si a constituantei de fiecare data a fost o amprenta avocatiala, in care o Constitutie a devenit interpretabila in toate felurile.

In al doilea rand, acolo trebuie explicate lucrurile foarte clare si aici au avut posibilitatea romanii sa vada ce inseamna un presedinte ce vrea sa-si exercite functia cu fermitate, intr-un moment dificil, si sa ii multumeasca presedintelui Basescu ca le-a aratat cat de vulnerabila este Constitutia.

Deci Constitutia trebuie in acest fel gandita, analizata, facuta in asa fel incat (...) sa nu mai ajungem la o situatie ca aproape orice era interpretat in Romania. In Romania, poti sa interpretezi maine, poimaine si rasaritul sau apusul de soare.

In ceea ce inseamna reasezarea administrativa, reforma administrativa a Romaniei, trebuie sa readuca intr-adevar forta autoritatilor locale, sa inlature toate reminiscientele si multe dintre institutiile ramase de la comunisti. Deci nu trebuie sa mai fie teama, o institutie si o functie respectiva trebuia sa aiba o atitudine ferma si nu de balbaiala. Asta este si in spiritul acestui popor.

Deci este de lucru destul daca politicienii vor intelege ca interesul national este pe primul plan si nu interesul amantelor sau interesul conjucturilor si al mediocritatilor din partid. Nu trebuie sa faci legi ca sa fie bine astazi. Trebuie sa gandesti legile facute incat, in orice situatie esti, institutiile romanesti sa fie deasupra interpretarilor politice.

Cum vedeti acest nou Parlament si acest nou Guvern?

Prost. Acest Parlament arata intr-adevar... Va rog sa ma credeti ca a fost un amestec de ilaritate si de suparare in acelasi timp, in momentul in care am vazut si am trait sa vedem si asta, cand Casa Poporului devine neincapatoare pentru parlamentari. In Romania s-a banalizat totul - functia de ministru a inceput sa fie privita intr-un sens peiorativ, functia de parlamentar la fel, maine, poimaine o sa ajunga si grajdarul satului.

Prim-vicepresedinte PDL: Eu nu apartin acestei faune politice

Functia de parlamentar a decazut atat de mult incat pur si simplu mie mi-ar fi rusine sa fiu parlamentar acum, ei au dorit acest lucru. Sa ajungi la 600 de parlamentari mi se pare cel putin suparator. Adica sa nu credeti cumva ca sunt mandru de asta sau ma simt mai european cand ies afara. E maculat intregul popor si intreaga Romanie de aceasta nesabuinta a unor politicieni si aici ar trebui sa vedem responsabilii. Responsabilii sunt acum grupati in USL. Ei au facut aceasta lege de-a dreptul... nici n-am cum s-o calific, in bataie de joc efectiv.

Daca luam actualul Parlament, Guvernul nu poate sa iasa ceva mai bun decat actualul Parlament, nu poate. Nu poti, din moment ce ingredientele pe care le introduci in acel Parlament sunt de impostura, de mediocritate, de subcultura, de interese meschine si interese imediate, nu poate sa iasa parfum, nu poate sa iasa ceva academicieni sau sa iasa ceva comportament intelectual rafinat. Nu, iese tot ce ai bagat.

Asa ca nu ma astept calitativ sa iasa altceva, din pacate. Sa nu credeti ca ma bucura aceste lucruri, ma intristeaza teribil. Pentru ca diagnosticul pus pe Romania, de europeni, este diagnostic care ne afecteaza pe toti. Nu ma simt decat si eu, la randul meu, responsabil de modificarile care trebuie facute si, alaturi de populatie, sa regandim o alta clasa politica.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5362 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
32 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Sunteți incremeniți in stadiul FSN, neicușorule! Cu Blaga la baza

șandramalei rămaneți o răcitură pe care nu o poate clinti nici ciocanul pneumatic.
Cum să faci partid modern in 2013 cu omul care alături de Iliescu a fondat monstrul FSN și apoi a rămas cartiță a mafiei Secu-PCR-KGB in PD, ulterior PDL?

 

Despre ce lectzii vorbeshte si ametzila asta, fratzilor ?!

Basescu v-a calarit ca pe magar, aiuritzilor !

PDL plateste factura proostiilor facute de Basescu

Singura lor sansa era sa sa faca "o insuresctie" impotriva tatucului, sa participe la Referendum!
Toata lumea stie ca marirea TVA cu 26% a fost o masura gresita de inrobire cu taxe marite a populatiei pe timp de criza...dar nu s-au delimitat de ea!
PDL nu are politicieni, doar o gramada de marionete fara vlaga, Blaga...

l-a calarit si pe neterminatul ala de MRU,dar nu

s-a prins nimic de el,atita timp cit a folosit unguiente de calitate si lubrifiante ,la fel ! Nu mai zic de Wita cobe ce *** o mai fi si aia ,de costa 1 kg cit un apartament ?

Corect domnule Florea!

Reformele esentiale, necesare ,masurile de austeritate

necesare si urgente, incepute de Basescu prin guvernele Boc,aprobate

si apreciate de UE au fost criticate si terfelite de

catre Plagiatorul I si acum urmatorul,de dragul arogantei

si prostiei!

In alta ordine:un sondaj online la EvZ pe tema

politicianul anului,il situeaza pe Basescu din nou pe

primul loc pentru reusita in fata Referendumului,cu

56%!

Locul II-plagiatorul, pentru tupeul si abilitatea de a

fenta consecintele furtului de doctorat si pentru

tehnica de manipulare a electoratului!

Locul III-Cacarau!

PDL a tradat Romania! PDL se desfintzeaza!

Cine face ca ei, ca ei sa patzesca!
Bine ca sapam de raciturile astea portocalii.... si Udrea am intzeles ca vrea sa treaca la PNL, isi plateste cotizatia pe 5 ani din urma!
Nu cred ca o primeste nimeni ... trage ea nadejde ca poate asa scapa!

In vederea liberalizarii si democratizarii

tiparului forumurilor de la ziare.com,

solicit modificarea opticii politice ale moderatorilor

respectivi!

Cred ca sunt in asentimentul celor mai multi forumisti,

ca actualul design si reguli sunt depasite!

Se impune urgent eliminarea discriminarii,in sensul ca

fiecare are dreptul sa posteze in prima pozitie si

anume,aparitia mesajului in ordine,in momentul

trimiterii lui;

renuntarea la penalizarea celor care scriu si sustin

o anumita aripa politica prin furtul dreptului la

folosirea majusculelor,si reducerea dimensiunilor tuturor

literelor;consider ca fiecare are dreptul

la folosirea corecta a scrierii in limba romana;

eliminarea postarilor care contin injuraturi explicite;

eliminarea sistemului de notare de la 1 la 5,f.bun,bun,

prost si inlocuirea lui prin bifarea cu + sau -!

Sunt cateva noutati in materie,care ar trebui

implementate la un ziar care se pretinde a avea cititori

de elita!

Astept cu interes si speranta aceste ajustari cel

putin odata cu intrarea in noul an!

Va multumesc!

La multi ani!

PDL este ceea ce-i trebuie Romaniei, orbii nu vad.

Cel mai nesimtit Parlament, din istoria Romaniei....Cei mai nesimtiti lideri din istoria Romaniei...Cea mai proasta Constitutie, facuta de iliescieni, al caror nivel de cultura, este sub mediocru...etc, etc..

spune-mi cu cine te insotesti ca sa i-ti spun cine

esti. Basescu ati vrut Basescu aveti. Odata cind Basescu va intra la Puscarie vor intra si multi din PDL sa nu fie singur.Hahahahahahahah ,sa traiti bine

Astia se calaresc doar intre ei,pina or dementii cu totii !

Le trebuie unul ,cu o scula zdravana ca sa-i mine pe toti la bulau !

Cerem dizolvarea urgenta a PDL si infiintarea

Partidului Democrat Roman in care sa se inscrie

intelectuali onesti,si numai cei care se simt romani!

La conducerea lui se impune un lider cu sange in

instalatie,gen Ponta,dar diametral opus in optiuni....

stim ca si Satana e ...bun in domeniul si perimetrul

lui!

Se doreste uitarea siglei,imnului,a oamenilor

corupti,fara

coloana si idei!

Personal cred ca cel mai indicat ar fi Mihai Neamtu,

cu mentiunea...daca renunta la aroganta,autoflatulare!

Baieti, aveti timp si fiti siguri mai exista oameni

adevarati in

Romania!

deci avem atacul la Basescu prin PDL !

deci asta insemna iesirea
"importanta"
a lui Antenescu de zilele trecute !
de ramasesera toate tembeliziunile calate pe eveniment , s-a oprit miscarea in Romania ca vorbeste "conducatorul" ....

Mai Floreo !
Deci daca voi aia desteptii
adicatelea "elita" lui Socaciu
nu mai sunteti la varf , dispare partidul mai !??
Pai nu va e ma rusine !?
Ati facut blat cu USL si acuma dati in Basescu , ma , nepricopsitule !??
In ajun de Anul Nou !??

Scarba mi-a fost de FSN , scarba mi-e si-acuma de voi !

Reformarea PDL - o misiune imposibila!

Adevarule, esti constient de dificultatea enorma de a infiinta cel partid democrat in care sa vina doar intelectualii bineintentionati si in fruntea carora sa il puneti pe M.Neamtu? Pai bine domnule, tocmai pe M.Neamtu - cel cu idei legionare vi l-ati gasit drept sef al PDL? Nu credeti cumva ca ar fi o reforma inceputa cu stangul? Ar fi culmea ca viitorul partid democat sa incapa pe mana legionarului Neamtu!

Made Basescu !

Pdl-ul este un partid 'made' Basescu . Fara Basescu , putini dintre neispravitii ingramaditi dupa interese in pdl ar fi ajuns acolo unde au ajuns . Pdl-ul basesc este o curiozitate a scenei politice romanesti : un partid mereu fara doctrina si aflat permanent in insusirea acesteia de oriunde , populat cu indivizi proveniti genetic din cele mai miloage si pupincuriste generatii de comunisti si securisti . Viitorul acestui partid personal , care a produs un rau enorm romanilor in numai trei ani de groaza , este incert cu sau fara lectiile lui Basescu .

 

Made Iliescu-KGB, măi tovarășe! Made Iliescu-kgb, auzi?

.

"specialistii" lui george2 au preluat volanul !

antonescu doarme-n portbagaj !
acum intra pe circuitul de formula 1 cu Voiculescu la volan , ponta copilot si george2 .... cu harta traseului votat !

Iar Chiorul Anvers, agent Mossad....

...cum sunteti voi majoritatea!
Mai Felixache, Adevar,..... nu intelegeti ca s-au dus vremurile tunurilor imobiliare si a spalarii de bai din cazinourile noastre?
Sunt curios cati dintre voi astia pupinbasisti traiti in Romania!
Majoritatea ip-urilor voastre sunt din Tara Sfanta sau usa, deci platiti din banii smenuiti de Niro, Paunescu brothers sau clanu Adamescu!
Copii, nu stiti sa pierdeti si de aceea o sa va doara rau!
SHALOM

@george 2 & "Pdl-ul este un partid 'made' Basescu."

Daca folosim logica dumneavoastra atunci:
1. PSD este un partid "made" Iliescu si este profund comunist ca si intemeietorul sau!
2."Viitorul acestui partid personal , care a produs un rau enorm romanilor" incepand din 1990 prin neaplicarea reformelor intr-o tara care abia iesea din comunism se vede prin ramanerea in urma a Romaniei din punct de vedere economic, social, cultural reprezinta o adevarata catstrofa!
Ce ziceti, acceptati ca folositi o logica cu erori?

george2 nu vede decat ce vrea el !

pentru george2 , logica si coerenta e ciorba de burta !
USL-ul vine doar cu ardeiul iute !

aici nu e logica :

a fost asmutita haita de mercenari latratori
impotriva lui Basescu .

Prin unul de la PDL , respectiv Florea asta .

Pai numai asa iese PDL din Parlament !
Cu Bleaga , cu Turcan , cu caricaturi ca asta .

Dreptate ai george2

PDL partid de neispraviti si tradatori de neam si tara, va dispare treptat o data cu satana care l-a promovat si la carmuit pana acum, adica basecuristul alias anticristul portocaliu, omul cu doua fete, una de hot si una de mafiot. Artistul boborului portocaliu care cand vrea ceva plange. Niste telectuali nevoie mare si imbacsiti cu idei telectuale culese de pe mai si tari, pe bani furati. Trebuie ajutati sa-si cante prohodul portocaliu.

Vasi, iar te-au mobilizat? Jerome, prietenul tău,

a murit?
Vezi că Patriciu a oprit pentru tine o bucată de ficat să-ți faci o friptură. Pentru cat l-ai lăudat, meriți o fleică.

Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga si.n sac.

Asa ca dragi pd-listi punetiva pe treaba si nu-l bagati pe presedintele tarii in ecuatia voastra. Datil afara rapid pe Blaga, ca oricum el este cu psd-ul, alegetiva o coducere sanatoasa din toate punctele de vedere si la munca.

 

... in traista!

Mai da lacomi eratzi, cu sacii goi dupa voi ...

PDL fara Blaga, de acord cu tine!

Buldogul trebuie dat afara, nu este cu PDL, eu o spun de mult, atata timp cat va sta la conducerea partidului, nu se va face un pas inainte...La alegeri a facut blat cu pesedistii, s-a vazut..

Lestul se arunca...

Se doreste revigorarea pdl atunci aruncati fostii nomeclaturisti peste bord in frunte cu tartorul lor Basescu.
Odata cu debarcarea securistului care trebuie sa aiba alaturi gasca lui condusa de Udrea se vor limpezii apele in pdl si se va putea incepe recostructia si castigarea electoratului.

 

dupa razboi multi...

viteji (si vitejii)se arata!!!pentru pdl ,s-a lasat seara,si ar fi cazul sa aprinda luminita de la capatul tunelului!nu era normal ca basescu...bla ,bla,bla,DAR voi sunteti normali!!!!!???

 

Adevar graieste d-l Florea

toti o apa si-un pamant, pe cine sa alegi in fruntea PDL, dintre toti telectualii din frunte acum , care mai de care mai analfabet, mai hot, mai imperinent si mai arogant. O sindura solutie "Udrea presedinte PDl si un Bordel PDL" pe strada Lipscani unde sa merga tot boborul portocaliu la slujba. Pentru cine nu stie trebie precizat ca str. Lipscani este pe centru nici pe dreapta nici pe stanga, acolo unde cele/cei cu mancarime la blana fac trotuarul ca pe centura.

 

"Consateanul" meu, Dorin Florea,greseste mult in evaluarile sale !

1.In primul rind,d-l Basescu a ales in mod corect,calea de a "prelua" personal,reprezentanta PDL si cea de P.Ministru,pentru a prezenta masurile de criza cunoscute:taieri de salarii bugetare,drepturi sociale,etc.
Daca aceste masuri de criza erau prezentate de Premierul Boc,acesta ar fi fost contestat rapid si cu efecte politice dezastruoase:caderea imediata a Guvernului.
Odata ce Presedintele a preluat functia si "raspunderea" asumarii masurilor de criza,Guvernul Boc a putut sa reziste,pina cind populatia si-a dat seama ca si Presedintele poate fi contestat.
A existat o anumita deruta printre protestatarii,care nu au depasit ca numar peste o mie,in Piata Unversitatii.Pacat ca Presedintele nu si-a asumat si programul avut la dispozitie.
2.Cu siguranta ca,alesii nu sint de cea mai buna "clasa" culturala si profesionala,dar asta conteaza prea putin pentru un partid.Ceeace conteaza,este ca nici PDL,nici PSD,nici PNL nu au nici un fel de proiecte economce!
Intr-o tara in care lipsesc 5-6 milioane de locuri de munca,cu o populatie ocupata in proprtie de numai 20 la suta din cea valida,fara "ECONOMIE SI INDUSTRIE NATIONALA",ce sens are sa vorbim de "clasa intelectuala" a oamenilor politici?
Acestora,elita intelectuala trebuia sa le ofere si impuna "proiecte de reconstructie economica",pentru care niste persoane hulite ca Becali sau alti ar fi cele mai potrivite! Ce sa faci in economie cu filosofie politica si scriitori de poezie?
Reconstructia "dreptei" trebuia sa inceapa cu proiectul economic al acestei "drepte"! Pina cind Romania nu va fi condusa ca o "afacere",esecul si stagnarea economica vor continua!De aceea unul priceput in afaceri ca Becali plateste mai mult ca orice alt "cintaret" politic,elevat...
Concluzie:voi critici ai clasei politce si ai Parlamentarilor,dati-le acestora un "proiect de reconstructie economica si industriala nationala" si judecati-i numai dupa aceea ca valoare personala!
Tocmai lipsa de proiecte a facut sa ajunga cintareti si fotbalisti in Parlament,acolo unde nu trebuie decit sa vorbesti fara sa spui nimic,sa dormi,fie sa urmaresti ceva interesant pe leptop, pentru a trece cit mai placut, "ziua de munca"!

 

Mai Eugene

camuflajul este metada basista, ai aprobare sa o folosesti. omule din ce spui trebie sa traduc pe fata sau pe dos , te intreb? Daca esti cu scula de ce te dai ***. Eu zic sa iesi frate la lumina daca te crezi asa valoros, nu sta ascuns prin coclauri cu proiecte marte numai de tine stiute. De nenea Flore de ce ni zici nimic, ca doar el era subiectul.

PDL trebuie sa se lepede de Satana!

PDL, in situatia in care a ajuns, are putine variante de actiune. Singura varianta de succes ar fi reformarea partidului. Reforma insa este extrem de dureroasa deoarece reforma ar trebui sa inceapa cu inlaturarea tuturor personajelor care trebuie sa decida reformarea partidului. De aceea eu nu cred in reformarea in viitorul apropiat a acestui partid. Mai trebuie indeplinita o formalitate inainte de a incepe reforma propriuzisa. Formalitatea se numeste "Lepadarea de Satana". Cine este Satana? Toti romanii o stiu si m-as mira ca tocmai activistii nu ar stia asta. Iata insa ca a aparut si primul Ghiocel - Dorin Florea care precum vestitorul primaverii incepe sa critice timid pe vinovatul principal. Puteti fi siguri ca dupa primul ghiocel vor apare inca multi altii. Problema este sa o faca in timp util. Oricum "Lepadarea de Satana" este o operatiune extrem de dureroasa si cred ca, inafara respectivilor Ghiocei, va fi o lupta indarjita pentru conservarea pozitiilor castigate, chiar daca asta ar insemna distrugerea partidului. Pe de alta parte nu ar trebui sa il subestimam pe "Satana". Are suificiente argumente si dosare cu care sa loveasca nimicitor in contestatarii sai asa ca reformarea PDL va ramane doar un vis. Vom avea insa de a face cu un simulacru de reforma care nu va rezolva nimic si care va duce la iesirea din istorie a celor care s-au pretins a fi si democrati si liberali totodata.

 

nu stiu de ce lectii vorbiti dar ati condus 7ani fara sa...

va puneti asenenea intrebari. Acum dupa rateul de la alegeri va faceti autocritica . Eu zic ca nu este cazul si nici nu mai rezolvati ceva. Va chinuiti la autostrazi dar banii i-ati papat, vreti binele romanilor dar i-ati adus in sapa de lemn. Cine sa mai creada ce spuneti?. Poate ati prins un loc la revelionul presedintelui sa-l mai informati despre starea natiunii, dar trebuie avuta mare grija sa-i spuneti adevarul nu minciuni.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor