Radiografie PDL, la cald (Opinii)

Marti, 10 Aprilie 2012, ora 00:40
1934 citiri
Radiografie PDL, la cald (Opinii)

Pe zi ce trece, febra electorala este tot mai mare. Apropierea alegerilor din acest an scoate la suprafata multe nemultumiri ale celor ce participa la viata politica. La fel de adevarat este faptul ca partidul portocaliu, aflat la guvernare, se afla intr-o degringolada fara precedent.

Si, pentru ca PDL, partidul de suflet al lui Traian Basescu, se afla intr-o situatie delicata si probabil dorind sa salveze ce se mai poate salva, seful statului, cu deja cunoscuta tactica de a arunca pe piata o tema de discutie, scoate din palarie un nou subiect, spre dezbaterea opiniei publice.

Iata, acum, in prag de alegeri, Basescu iese si arunca nada: propunerea rasuflata ca el isi scurteaza mandatul cu un an, daca Opozitia accepta, repejor, repejor, modificarea Constitutiei, referendumul pentru acceptarea ei de catre populatie si reforma teritorial administrativa.

Aceasta propunere a venit fix in ajunul congresului din opozitia parlamentara si al congresului comun al USL. Au mai fost numeroase si sistematice incercari ale lui Basescu de a desparti PNL de PSD. Ei, acum, seful statului incearca sa stopeze hemoragia de credibilitate a PDL si parasirea partidului de catre numerosi lideri, mai mici sau mai mari.

Pana una, alta, la congresul USL s-a rupt, la propriu, scrisoarea adresata de Basescu partidelor din Opozitie. Asadar, speranta lui Basescu ca va rupe PNL de PSD in alegerile din acest an s-a cam dus pe apa sambetei...

Uimitoare pentru partidul portocaliu, acum, in preajma alegerilor, este zicerea lui Ioan Oltean de zilele trecute. Oltean, cel cu broscoiul PSD in gat, de care a reusit sa scape la un moment dat, acum se pare ca i s-a asezat alt batracian pe trahee: Legea electorala e criminala, zice domnia sa. Aoleu, fratilor, e jale!

Pai, cum naiba patru ani aceasta lege a fost buna, iar acum, brusc, nu mai e buna? Ma rog, sa admitem ca Oltean are dreptate. Dar celelalte legi si acte normative adoptate de Guvernul Boc prin asumare de raspundere n-au fost criminale?

Legea Invatamantului, atat de controversata, care a bulversat elevi, profesori si parinti, nu este criminala? Oare Legea Sanatatii, care a starnit un mare scandal, in urma caruia un secretar de stat a demisionat si, care, pana la urma a fost supusa dezbaterii publice, nu s-a dovedit a fi la fel de criminala pentru pacientul beneficiar al actului medical?

Si pentru ca am pomenit de Emil Boc, majoritatea celor care mai cred in trandafirul PDL ii cer demisia acestuia din fruntea partidului, preferandu-l pe Vasile Blaga. Dar Boc, nu si nu! Nu vrea sa plece si, pace! Continua sa turuie si sa bata campii pe la toate televiziunile, incercand sa ne demonstreze ca a fost cel mai bun prim-ministru, ca a facut ce a trebuit pentru popor si tara in mandatul sau.

Ar fi multe de spus despre indarjirea cu care vrea sa ramana in fruntea PDL, dar nu spun decat atat: rezultatele lui Boc se vad de la sine, iar fariseismul de care da dovada ne indreptateste sa credem ca Emil Boc nu doreste sa paraseasca demn si cu fruntea sus functia din fruntea partidului. Dar, pana la urma, e problema lui pe care usa va iesi in culise...

Citeste si:
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
La trei luni după ce primăria Sectorului 5 din Capitală a rămas fără primar ca urmare a condamnării lui Cristian Popescu-Piedone, partidele nu s-au grăbit să facă propuneri de...