Blaga: Va mai fi si a patra motiune in PDL. Preda si Macovei au fost membri PCR

Luni, 25 Februarie 2013, ora 11:07
4987 citiri
Blaga: Va mai fi si a patra motiune in PDL. Preda si Macovei au fost membri PCR
Foto: B1TV

Vasile Blaga a salutat, luni, candidatura Monicai Macovei la presedintia PDL si a declarat ca va exista si o a patra motiune.

Inainte de sedinta Biroului Permanent National, Vasile Blaga a precizat ca toate conditiile de inscriere in competitia interna pentru conducerea partidului sunt prevazute in actualul statut, care ramane in vigoare pana la Conventia din 23 martie.

El a reamintit ca cei care doresc sa candideze cu o motiune trebuie sa beneficieze de 35 de semnaturi si de sprijinul a 10 organizatii judetene.

"Dupa cate cunosc eu partidul, toti cei care vor dori vor primi sprijinul", a punctat liderul PDL.

Dupa ce anterior declarase ca cel mai probabil va mai fi si o a patra motiune, in afara de cea depusa de el, Elena Udrea si Monica Macovei, la insistentele jurnalistilor Vasile Blaga a completat: "Nu as vrea sa fac pe proorocul. Cred ca va fi si a patra motiune. Eu nu sunt spion in partidul asta, colegii vorbesc, e posibil sa avem si a patra motiune".

Vasile Blaga a spus inca o data ca saluta motiunea condusa de Monica Macovei, dar a subliniat ca nu e de acord "cu cateva nuante".

"Si domnul Preda a fost membru de partid inainte de 1989 si doamna Macovei nu cred ca putea fi procuror, daca nu era membru de partid", a reamintit el.

De asemenea, Blaga le-a transmis celor cinci sustinatori ai motiunii "Reformistii" ca acei "fesenisti" de care se delimiteaza acum i-au "trimis in Parlamentul European" si "i-au sustinut ca ministri" cand nici nu erau membri in PDL.

In plus, Vasile Blaga s-a aratat deranjat de faptul ca Monica Macovei si ceilalti sustinatori ai motiunii sale ar fi spus ca se mai gandesc daca raman in PDL in cazul in care nu castiga la alegerile din 23 martie. "Ce are asta cu reforma?", a intrebat Blaga, reamintind si ca PDL a avut o "batalie" acum doua luni (alegerile parlamentare din 9 decembrie - n.red.) si nu i-a vazut in tara pe Monica Macovei si Cristian Preda. "Bataliile nu se conduc de la Bruxelles", a adaugat el.

Monica Macovei a anuntat duminica depunerea unei motiuni pentru castigarea sefiei partidului la Conventia din 23 martie. Din echipa europarlamentarului PDL fac parte Cristian Preda, Sever Voinescu, Teodor Baconschi si Adrian Papahagi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Blaga motiune Macovei, #Blaga Preda membru partid, #Blaga Macovei procuror motiune , #Vasile Blaga