Liderii PD-L nu au discutat cu liberalii despre un guvern de dreapta

Luni, 02 Noiembrie 2009, ora 12:55
1305 citiri
Liderii PD-L nu au discutat cu liberalii despre un guvern de dreapta
foto: Gandul

Secretarul general al PD-L Vasile Blaga si ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, au afirmat luni ca PD-L nu a avut discutii cu liberalii in aceasta perioada in vederea gasirii unei formule guvernamentale de dreapta.

Vasile Blaga, a afirmat ca liderii democrat-liberali nu au avut negocieri cu PNL pentru constituirea unui Executiv de dreapta, dar a spus ca aceasta este o varianta pe care o agreaza.

"Eu am spus-o in campania electorala trecuta, eu mi-as fi dorit de atunci un Guvern cu PNL-ul, dar nu a vrut domnul Tariceanu", a declarat, luni, Vasile Blaga.

El a spus ca, deocamdata, PD-L merge pe mana premierului desemnat Lucian Croitoru si nu va initia discutii cu liberalii.

"Eu nu vreau sa discut nimic, presedintele face propuneri si vedem poimaine in Parlament Guvernul", a conchis democrat-liberalul.

La randul sau, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a precizat ca varianta este dezirabila din perspectiva inrudirii ideologice a celor doua formatiuni politice, dar si el a negat ca acestea ar fi avut negocieri pe acest subiect.

"Pai asta a fost varianta si anul trecut, pe vremea asta, din pacate nu s-a materializat. Sigur, catre PNL si UDMR se indreapta primele noastre optiuni, din motive ideologice, arhicunoscute si foarte vechi, dar aici trebuie din ambele parti sa existe o dorinta, ceea ce anul trecut si pana azi nu a existat", a spus Berceanu.

Presedintele Traian Basescu a declarat, intr-un interviu acordat Ziarului de Iasi, ca optiunea sa ramane de a forma un guvern de dreapta, subliniind ca acest lucru s-ar putea realiza daca liberalii renunta la optiunea de a da primul-ministru.

Traian Basescu isi doreste un guvern de dreapta

"Optiunea mea ramane valabila ca si cea din 2004, ca si cea din 2008: sa formez un guvern de dreapta. Totul este, in ceea ce-i priveste pe liberali, daca isi mai mentin optiunea de a da prim-ministru. Atunci, nu va fi posibil, pentru ca am deja o experienta cu premier liberal. Dar, in rest, optiunea mea ramane o optiune temeinica pentru o solutie de dreapta", a declarat Traian Basescu, citat de Ziarul de Iasi.

Basescu a reiterat ideea existentei a doua mari partide pe scena politica, plus UDMR, modalitate prin care s-ar evita si "mereu nefericitele coalitii".

"Asta ne-ar duce si la evitarea goanei partidelor dupa parlamentari si ar evita si mereu-nefericitele coalitii. Le spun nefericite coalitii pentru ca, privind in istoria recenta, constatam ca a fost o mare coalitie in 1996 - 2000 si a fost un esec, a fost o coalitie in 2004 - 2008 si a fost un esec politic, iar acum un alt esec, PDL-PSD. Cred ca cel putin in urmatorii 10 - 20 ani Romania are nevoie de guvernari puternice. V-as aduce aminte aici eficienta Guvernului Nastase, care a fost un guvern monocolor, cu usoara sustinere din Parlament, si a fost mult mai eficient", a mai spus seful statului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#guvern dreapta PDL PNL, #lideri PDL guvern dreapta PNL , #Vasile Blaga