PDL: pragmatism si Becali, in loc de reforma (Opinii)

Autor: Cristian Mihai Chis
Luni, 27 Februarie 2012, ora 08:39
3012 citiri
PDL: pragmatism si Becali, in loc de reforma (Opinii)

Democrat-liberalii se pregatesc sa se reinventeze intr-o Miscare Populara menita a recladi increderea romanilor in oferta partidului girat de Traian Basescu. Cheia actiunii este nu atat coagularea simpatiei electoratului de dreapta, cat mai ales pe a celui de centru, cantarit undeva pe la 35 la suta - dupa cum a afirmat Vasile Blaga la Realitatea Tv.

Edificiul sta sub semnul pragmatismului, nu al reformei, a acceptat presedintele Senatului, in sensul ca vocile mai critice din interiorul PDL, cum ar fi Monica Macovei sau Cristian Preda, vor accepta sa puna batista pe tambal o perioada, in numele interesului comun: castigarea alegerilor.

Asa ca reforma interna, inceputa atat de frumos cu introducerea criteriilor de integritate, va fi amanata sine die. In varianta ca PDL si partenerii vor castiga alegerile parlamentare - intelegand prin asta ca USL nu va obtine 51 la suta, ca sa poata revendica premierul - , doar nu-si imagineaza cineva ca vazuti cu sacii in caruta, pedelistii se vor apuca sa-si curete activul de baza de lenesi, traficanti de influenta si incompetenti?

Dupa scrutin nu mai au de ce sa o faca - nici in PSD nu s-a intamplat asta, si social-democratii stau pe tusa din 2004, deci ar fi avut timp si motive - , iar inainte, e contraproductiv. De unde sa scoata niste amarati de tineri, sau oameni care si-au vazut pur si simplu de meserie fara sa fure, milioanele de dolari necesare afiselor, emisiunilor televizate, deplasarilor?

De ce sa riste Miscarea Populara sa-si asume, in numele intregului sistem politic, erorile de dupa 1989, asa cum isi doreste Sebastian Lazaroiu - ca in ultimii 20 de ani bugetul a fost folosit adesea ca mita electorala, fara asumarea consecintelor asupra datoriei publice si deficitului bugetar, ca s-a preferat cresterea bazata pe consum, fara a se stimula productia si competitivitatea, ca nu s-au facut reforme profunde in institutiile statului, doar carpeli sau reforme cu poticneli, ceea ce a adus consecinte dramatice pentru tara - cand efectul nu poate fi controlat? In plus, ar exista riscul ca din aceasta retorica, USL sa preia portiuni care ar ajuta discursul de tip "v-am spus noi ca au furat!".

Mai bine intinde trompa la adapatoarea unde naste pui vii George Becali, de pilda. Aici, audientele inregistrate de posturile de stiri care au transmis incursiunea patronului Stelei printre romanii ingropati in zapada a fost hotaratoare.

In plus, de ce sa-si demoralizeze pedelistii oastea de combatanti activi, sau sa o traga pe linie moarta pe motiv de duhnit a bani murdari, de vreme ce nici USL nu da semne ca ar dori sa se debaraseze de Dan Voiculescu si Ion Iliescu?

Reforma clasei politice? O vrajeala! Romanii care au votat la referendum cate ceva despre parlamentari? Niste nebuni! Cand puii isi intind singuri grumajii spre animalele de prada, n-or fi ele tambele sa moara de foame...

Citeste si:
Diana Șoșoacă, mesaj plin de ură în vârful pandemiei: ”Pentru voi, idioților, imbecililor, care ați făcut din COVID un țel în viață, sper să vă ia Ala rău pe toți”
Diana Șoșoacă, mesaj plin de ură în vârful pandemiei: ”Pentru voi, idioților, imbecililor, care ați făcut din COVID un țel în viață, sper să vă ia Ala rău pe toți”
Senatoarea Diana Șoșoacă a postat pe Facebook un mesaj care anunță moartea preotului Daniel Măcriș, fostul ei duhovnic. În vârstă de 40 de ani, acesta a fost găsit făra suflare în...
LIVETEXT Miniștrii guvernului Cioloș, audiați marți în comisiile de specialitate. Propunerile USR cad pe capete. Ultimul ministru a intrat la vot
LIVETEXT Miniștrii guvernului Cioloș, audiați marți în comisiile de specialitate. Propunerile USR cad pe capete. Ultimul ministru a intrat la vot
Candidaţii propuşi de premierul desemnat Dacian Cioloş pentru funcţiile de miniştri sunt audiaţi marţi în comisiile de specialitate. Primii programaţi sunt candidaţii de la Cultură şi...
Sursa: Ziare.com