Eleva eminentă care a înjunghiat un pedagog la un liceu din Oradea: "A scos un cuțit având lungimea totală de 34 de centimetri"

Marti, 28 Noiembrie 2023, ora 11:34
5162 citiri
Eleva eminentă care a înjunghiat un pedagog la un liceu din Oradea: "A scos un cuțit având lungimea totală de 34 de centimetri"
Incidentul a avut loc la Colegiul Tehnic "Traian Vuia" din Oradea FOTO Bihoreanul

Adolescenta de 16 ani care luni l-a înjunghiat pe un pedagog pe motiv că acesta o reclamase după ce a găsit-o cu un băiat în internatul liceului din Oradea la care învăţa a fost reţinută marți, 28 noiembrie, şi urmează să fie prezentată instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Ea este acuzată de tentativă de omor. Conform anchetatorilor, fata a avut ascuns în mânecă un cuţit cu lama de 21 de cm. Leziunile suferite de bărbatul în vârstă de 41 de ani necesită 40-45 de zile de îngrijiri medicale.

”Prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor din data de 28.11.2023 s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpata B.B.V., în vârstă de 16 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor, faptă prev. şi ped. de art. 32 alin. 1 din C.pen. raportat la art.188 alin. 1 din C.pen, cu aplic. art.113, alin.2 din C.pen”, a transmis Parchetul Tribunalului Bihor.

Conform procurorilor, în data de 27.11.2023, în jurul orei 08.50, în timp ce afla în biroul directorului din cadrul Colegiului Tehnic „Traian Vuia”, situat în municipiul Oradea, judeţul Bihor, ”inculpata minoră B.B.V, în vârstă de 16 ani, elevă în clasa a X în cadrul Colegiului Tehnic „Traian Vuia”, pe fondul unor discuţii contradictorii legate de anumite conduite petrecute în internatul colegiului, în care minora era cazată, a scos un cuţit având lungimea totală de 34 cm, din care lama cu o lungime de 21 cm, pe care îl avea băgat în mâneca hainei de la mâna stângă, cu care l-a înjunghiat pe supraveghetorul de noapte al internatului, lovindu-l în zona spatelui, producându-i o plagă înjunghiată hemitorace stâng, hemopneumotorace stâng”.

În urma agresiunii, bărbatul a fost transportat la spital şi supus unei intervenţii chirurgicale, iar potrivit constatărilor preliminare medico-legale, leziunile suferite necesită 40-45 de zile îngrijiri medicale şi au pus în primejdie viaţa victimei.

”De precizat că în momentul agresiunii, în biroul directorului se aflau mai multe persoane, respectiv directorul instituţiei de învăţământ, directorului adjunct, diriginta clasei din care minora face parte, precum şi mama minorei. Prin ordonanţa din data de 27.11.2023 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor inculpata a fost reţinută pe o durată de 24 ore, începând cu ora 18:50, urmând ca în cursul zilei de 28.11.2023, procurorul de caz să formuleze propunere de arestare preventivă a inculpatei minore pe o perioadă de 30 de zile”, anunţă anchetatorii.

Cazul tinerei de 16 ani, elevă, care luni dimineaţă a înjunghiat un pedagog pe motiv că acesta a chemat-o cu părinţii la şcoală, după ce a găsit-o cu un băiat, a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor.

Apropiații fetei sunt șocați de cele întâmplate, cu atât mai mult cu cât aceasta este o elevă eminentă, prima în clasa în care învață, cu o medie de peste 9 și cu bursă de merit, arată Bihoreanul.

Sursele citate de jurnaliștii publicației spun că adolescenta le-ar fi declarat anchetatorilor la audieri că nu regretă ceea ce a făcut.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Mesajul lui Iohannis pentru noul președinte al Ungariei: ”Aştept cu nerăbdare să lucrăm împreună”
Mesajul lui Iohannis pentru noul președinte al Ungariei: ”Aştept cu nerăbdare să lucrăm împreună”
Preşedintele Klaus Iohannis a transmis luni seară, 26 februarie, un mesaj de felicitări pentru noul preşedinte al Ungariei. Klaus Iohannis i-a transmis, într-un mesaj postat pe reţeaua X,...
Fostul prefect de Gorj, prins fără permis a patra oară în două săptămâni: ”Nu am nicio vinovăție” VIDEO
Fostul prefect de Gorj, prins fără permis a patra oară în două săptămâni: ”Nu am nicio vinovăție” VIDEO
Dan Ilie Morega, fost prefect de Gorj și fost deputat, a fost prins din nou la volan luni, 26 februarie, pentru a patra oară în două săptămâni. Fostul prefect, în vârstă de 78 de ani,...
#pedagog injunghiat, #scoala oradea, #colegiul traian vuia , #pedagogie