Mesajul lui Pele, de pe patul de spital, pentru francezul Mbappe

Vineri, 09 Decembrie 2022, ora 09:21
2850 citiri
Mesajul lui Pele, de pe patul de spital, pentru francezul Mbappe
Pele este în spital FOTO facebook

Legendarul fotbalist brazilian Edson Arantes do Nascimento ''Pelé'', internat în spital de săptămâna trecută, i-a mulţumit joi lui Kylian Mbappe pentru sprijinul său şi l-a felicitat pe internaţionalul francez pentru recordul de goluri stabilit la Cupa Mondială din Qatar, care i-a aparţinut până acum fostului star al Selecao, informează EFE.

"Mulţumesc, Mbappe. Mă bucur să văd că ai doborât încă unul dintre recordurile mele la această Cupă Mondială, prietene", a scris Pele (82 de ani) pe reţelele de socializare, ca răspuns la un mesaj al atacantului echipei Paris Saint-Germain, în care acesta îndemna la rugăciune pentru însănătoşirea grabnică a brazilianului.

Pele, singurul jucător din istorie care a câştigat de trei ori Cupa Mondială (1958, 1962, 1970), urmează în prezent un tratament pentru un cancer de colon, fiind internat din 29 noiembrie la Spitalul Albert Einstein din Sao Paulo, unde se recuperează satisfăcător după o infecţie pulmonară, potrivit ultimului buletin medical.

Fostul jucător al echipelor Santos FC şi New York Cosmos a fost internat pentru ca medicii să evalueze o schimbare a tratamentului de chimioterapie la care a fost supus după extirparea unei tumori la colon, în septembrie 2021.

Câteva zile mai târziu, au apărut informaţii conform cărora Pele suferea şi de o infecţie respiratorie, apărută după ce fostul fotbalist a contractat Covid-19 în urmă cu o lună, potrivit fiicelor sale. Acestea au negat însă ştirile din presă conform cărora Pele nu mai răspunde la chimioterapie, iar medicii au decis să apeleze la un tratament paleativ.

Kylian Mbappe, campion mondial cu selecţionata Franţei în 2018, şi-a arătat în diverse ocazii marea sa admiraţie faţă de Pele.

Francezul a marcat până acum de cinci ori la turneul final din Qatar şi a ajuns astfel la un total de nouă goluri la Cupa Mondială, devenind jucătorul sub 24 de ani cu cele mai multe goluri la această competiţie, un record care i-a aparţinut până acum lui Pele (7).

De ce va alege vedeta lui PSG să joace pentru Real Madrid. Brazilianul Ronaldo a explicat totul
De ce va alege vedeta lui PSG să joace pentru Real Madrid. Brazilianul Ronaldo a explicat totul
Presa din Spania a dezvăluit că Real Madrid vrea să-l aducă pe Kylian Mbappe fără să fie afectate posturile celorlați jucători. "Kylian știe că, fiind la Real Madrid, îi va fi mult...
Spitalul din România care nu mai primește decât cazurile foarte grave. Ce se întâmplă cu bolnavii
Spitalul din România care nu mai primește decât cazurile foarte grave. Ce se întâmplă cu bolnavii
Spitalul Judeţean Târgu-Jiu anunţă, miercuri, 24 aprilie, că numărul de paturi în secţiile de Chirurgie a fost redus pentru reabilitarea energetică a Secţiei Chirurgie Generală 1 şi a...
#pele, #spital, #mesaj, #mbappe, #Campionatul Mondial, #record , #stiri fotbal