Scandal pe una dintre clădirile emblematice ale domeniului Peleș. Familia regală a reziliat contractul cu firma care administrează un restaurant celebru

Miercuri, 24 Mai 2023, ora 21:50
5758 citiri
Scandal pe una dintre clădirile emblematice ale domeniului Peleș. Familia regală a reziliat contractul cu firma care administrează un restaurant celebru
Scandal pe una dintre clădirile emblematice ale domeniului Peleș FOTO Facebook/Cutitul de Argint

Familia regală a solicitat în instanță rezilierea contractului cu societatea care administrează unul dintre cele mai cunoscute restaurante din Sinaia, ce funcționează într-o clădire emblematică a domeniului Peleș.

Principesa Margareta, prin avocați, a invocat încălcări repetate ale contractului de închiriere de către chiriaș, o societate din Ploiești. Două instanțe, Judecătoria Sinaia și Tribunalul Prahova, au dat dreptate familiei regale și au decis rezilierea contractului de închiriere.

Problemele între chiriaș, o societate privată cu sediul în Ploiești, și proprietar, familia regală, au apărut în perioada pandemiei. Firma care a închiriat o parte din clădirea unde funcționează restaurantul Cuțitul de Argint a înregistrat întârzieri repetate la plata chiriei, chiar și în condițiile în care proprietarul a acceptat înjumătățirea valorii sumei, dar și la plata utilităților. În plus, reclamă proprietarul, societatea ploieșteană a făcut investiții neautorizate în spațiul unde se află restaurantul care au afectat activitatea pensiunii ce funcționează în același corp de clădire, la etaj. Astfel, șicanările dintre cei doi chiriași au dus la nemulțumirea turiștilor care au lăsat comentarii negative pe internet.

În cererea de reziliere a contractului, familia regală reclamă, de exemplu, faptul că ”pârâta, prin angajați, a tăiat și pregătit un porc în fața imobilului, în totală negare a oricăror reguli sanitare”. În plus a fost constatată proasta întreținere a imobilului, acesta având mai multe zone din învelitoare, care sunt afectate, dar și a fațadelor clădirii, dar și lipsa unei polițe de asigurare.

”Într-un cuvânt, s-a putut constata totalul dezinteres al chiriașului pentru menținerea în bună stare de funcționare a instalațiilor și clădirii, ceea ce a condus la degradări ale acesteia, prin deosebire față de starea în care a fost preluată, acesta constituind încă un motiv pentru rezilierea contractului”, se arată în documentele depuse în instanță de avocații familiei regale.

Procesul pe fond s-a judecat la Judecătoria Sinaia, instanță care a decis să dea dreptate reclamanților și a dispus rezilierea contractului de închiriere încheiat între părți în februarie 2020.

În apel, Tribunalul Prahova a dat dreptate tot familiei regale printr-o soluție pronunțată la finalul lunii aprilie 2023.

Complexul Stăvilar aflat în discuție face parte din domeniul regal de la Sinaia, fiind folosită în perioada domniei lui Carol I drept spălătorie.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Peles, #familia regala, #restaurant, #principesa Margareta , #stiri sociale