Modificări importante pentru pensionarii din armată sau poliție. Ce prevede noul proiect depus în Parlament

Sambata, 11 Iunie 2022, ora 03:46
28959 citiri
Modificări importante pentru pensionarii din armată sau poliție. Ce prevede noul proiect depus în Parlament
Proiectul de lege a fost depus la Senat pentru dezbatere FOTO Pixabay

Un proiect de lege privind pensiile militare a fost depus în Parlament.

Inițiativa legislativă prevede că pensiile polițiștilor și funcționarilor care lucrează în condiții de muncă deosebite vor beneficia de reducerea vârstei standard de pensionare cu 4 luni la fiecare an. Practic, polițiștii care lucrează în grupa a II-a de muncă vor beneficia de o reducere a vârstei de pensionare de 4 luni în fiecare an și nu la 6 ani, cum se întâmpla până acum.

Polițiștii susțin proiectul legislativ care îi vizează direct.

„La data de 08.06.2022 a fost depus în Senatul României proiectul de lege B362/2022 pentru modificarea art.21 alin.(1) din Legea nr.223/2015 privind Pensiile militare de stat, proiect care vizează repararea unor inechități și discriminări în domeniul pensiilor militare.

Propunerea legislativă este produsul unor dezbateri avute de către organizația noastră sindicală cu mai mulți parlamentari care au achiesat la ideea modificării Legii 223/2015 privind pensiile militare, în sensul modificării perioadelor de reducere a vârstei standard de pensionare în raport cu anii de activitate pentru militarii, polițiștii și funcționarii publici cu statut special încadrați în grupa a II-a de muncă/condiții deosebite”, au transmis reprezentanții Sidepol.

Reprezentanții Sindicatului de Poliție Sidepol sunt de părere că proiectul de lege are rolul de a repara undele disfuncționalități.

„La creionarea proiectului legislativ s-a avut în vedere necesitatea modificării actualei prevederi care statuează că militarul, polițistul sau funcționarul încadrat în grupa a II-a de muncă beneficiază de reducerea vârstei standard doar dacă a lucrat minim 6 ani, iar în continuare peste această vechime va beneficiat de 3 luni pentru fiecare an lucrat.

De altfel acest proiect are și un rol reparator în concordanță cu sistemul civil de pensii care, în urma ultimelor modificări, prevede că pentru persoanele cu drept de pensie care au realizat stagiul de cotizare în condiții deosebite (grupa a II-a) se reduce vârsta standard cu 4 luni la fiecare an lucrat, fără a impune condiția cotizării a minim 6 ani pentru a fi posibilă această reducere”, au transmis reprezentanții Sidepol.

Proiectul de lege a fost depus la Senat pentru dezbatere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

"Cum dracu' să te ia poliția că alergi în parc?" Dialoguri de colecție între polițiști și cetățeni opriți pe stradă pentru a fi legitimați
"Cum dracu' să te ia poliția că alergi în parc?" Dialoguri de colecție între polițiști și cetățeni opriți pe stradă pentru a fi legitimați
Rolul patrulelor de poliție este foarte important pentru siguranța publică. Polițiștii care patrulează în zonele urbane și rurale previn și combat criminalitatea, infracțiunile și...
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Toate drepturile bănești au fost distribuite către pensionari până la jumătatea lunii aprilie, transmite Compania Națională "Poșta Română" joi, 18 aprilie. Conform operatorului...
#pensii militare, #pensii, #politisti , #politie