Cătălin Drulă, nou atac la coaliție: ”La 1 ianuarie intră în vigoare încă vreo 20.000 de pensii speciale care până acum nu existau”

Luni, 28 Noiembrie 2022, ora 21:26
3919 citiri
Cătălin Drulă, nou atac la coaliție: ”La 1 ianuarie intră în vigoare încă vreo 20.000 de pensii speciale care până acum nu existau”
Fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă FOTO Facebook

Liderul USR, Cătălin Drulă, a vorbit luni, 28 noiembrie, despre pensiile speciale, reclamând faptul că un proiect al partidului care prevede abrogarea lor e blocat în sertarul comisiilor de la Senat de luni de zile.

Drulă a anunțat că, de la 1 ianuarie, intră în vigoare încă vreo 20.000 de pensii speciale care până acum nu existau, cele ale aleșilor locali.

Întrebat, la B1TV, ce se întâmplă cu pensiile speciale, președintele USR a declarat: ”Este jalon până la sfârșitul anului (în PNRR, n.r.). Sunt două lucruri. Avem niște pensii care sunt în plată, cele ale parlamentarilor - anul trecut au fost eliminate, după care Curtea Constituțională a venit, după un an de zile, și a anulat anularea pe un motiv foarte tehnic, s-a dezbătut prea repede în Parlament (…), era pe formă.

Noi am redepus proiect, din mai îl ține domnul Ciolacu - și spun domnul Ciolacu pentru că chiar președintele Camerei Deputaților îl ține blocat în sertarul Biroului permanent. În mod normal, orice proiect depus de un deputat sau senator azi îl depui, săptămâna viitoare se ia act de el în Biroul permanent și e trimis la comisii. Comisiile îl lucrează, îl trimit în plen. N-a fost nici măcar trimis la comisii. Am zis de data asta îl facem într-o săptămână, două, cât e nevoie”.

Drulă a amintit că pensia specială este, în medie, de opt ori mai mare decât cea normală.

”Pensiile parlamentarilor sunt în plată acum, reamintesc că e vorba de pensii speciale, reamintesc că pensia specială e de opt ori mai mare decât pensia normală, ajunge până pe la cred că 12.000 de lei pe lună peste pensia normală la parlamentari, și la 1 ianuarie intră în vigoare încă vreo 20.000 de pensii speciale care până acum nu existau, cele ale aleșilor locali, ale primarilor”, a mai spus liderul USR.

”Acolo avem un proiect, la fel, al USR, de data asta l-au trimis la comisii, dar e blocat în sertarul comisiilor de la Senat de luni de zile. Tot facem cereri, domne`, hai să îl votăm, să nu le mai prorogăm, ci să le abrogăm. Dacă le abrogi înainte să intre în vigoare, nu mai apare toată povestea cu un drept câștigat sau altceva”, a mai spus deputatul.

Câți bani primesc europarlamentarii români care n-au prins un nou mandat. Salariul baban pe care-l vor încasa chiar și doi ani de acum încolo
Câți bani primesc europarlamentarii români care n-au prins un nou mandat. Salariul baban pe care-l vor încasa chiar și doi ani de acum încolo
Politicienii români care, în urma ultimului scrutin de alegeri, nu s-au mai calificat pentru un mandat în Parlamentul European vor beneficia de o așa-numită „indemnizaţie de tranziție”...
Prima întâlnire a liderilor PSD-PNL după alegeri: ”Asta e mai mult coaliția Nicu – Marcel decât coaliția PSD-PNL”
Prima întâlnire a liderilor PSD-PNL după alegeri: ”Asta e mai mult coaliția Nicu – Marcel decât coaliția PSD-PNL”
Liderii coaliției PSD-PNL se întâlnesc marți, 11 iunie, în prima ședință de după alegerile locale și europarlamentare. Cele două partide ar putea discuta dacă vor merge împreună sau...
#pensii speciale primari, #pensii speciale parlamentari, #catalin drula usr, #Marcel Ciolacu presedinte PSD , #Stiri Catalin Drula
  1. Reacția AEP după cererile de demisie ale președintelui Toni Greblă: "Numărarea voturilor sau centralizarea rezultatelor nu intră în atribuţiile noastre"
  2. Liberalul care îl ironizează pe Ciolacu și îl compară cu Liviu Dragnea. ”Oare a învățat limba engleză?”
  3. Pe cine invită PNL să susțină candidatura partidului la prezidențiale. „Cei care vor să vină alături de noi sunt bineveniți”
  4. Clotilde Armand anunță că a făcut plângere penală împotriva membrilor Biroului Electoral de Sector. Îi acuză de abuz în serviciu
  5. Ciolacu nu vrea prezidențialele în decembrie. "Dacă vrem să mergem cu şmecherie, şmecheria se opreşte la poarta Palatului Victoria"
  6. Liberalii s-au decis după 6 ore de ședință. Vor avea candidat propriu la prezidențiale. Ciucă: Decizie luată în unanimitate
  7. Lider USR, despre alegerile de la Sectorul 2: „Ar trebui reluat scrutinul, lucrurile sunt neclare”
  8. Cum explică un sociolog succesul lui Nicu Ștefănuță la europarlamentare. „O identitate clară, pe care tinerii o înțeleg, o parte a campaniei a fost pe TikTok”
  9. Cad capete în filialele AUR din țară, după alegerile din 9 iunie. George Simion: „Vom schimba anumite conduceri județene”
  10. Marcel Ciolacu nu exclude ca PSD să-l susțină pe Mircea Geoană la prezidențiale. "A fost preşedintele partidului, nu e din afara"