Cătălin Drulă critică ”reforma” pensiilor speciale promovată de PSD și PNL: ”Din 18.000 de lei, premierul Ciucă rămâne cu 17.000”

Marti, 28 Martie 2023, ora 21:56
3251 citiri
Cătălin Drulă critică ”reforma” pensiilor speciale promovată de PSD și PNL: ”Din 18.000 de lei, premierul Ciucă rămâne cu 17.000”
Cătălin Drulă a condus Ministerul Transporturilor în Guvernul Cîțu FOTO Facebook

Liderul USR, Cătălin Drulă, a acuzat din nou PSD și PNL marți, 28 martie, că apără pensiile speciale.

El a subliniat că actuala coaliție are și susţinerea tacită a AUR, spunând despre liderul acestui partid, George Simion, că are ”o tăcere completă pe subiect”.

Drulă a precizat că USR a fost singurul partid care a votat împotriva variantei cu care au venit marți în Parlament.

”AUR este un sprijinitor tacit al pensiilor speciale, nu doresc aducerea lor la contributivitate. USR este partidul care a făcut PNRR şi a pus această obigaţie acolo. M-am poziţionat şi pentru români şi pentru militari, pentru că oameni care au contribuit la fel primesc pensii diferite, de două trei ori mai mari dacă eşti în sistemul special, asta distruge coeziunea socială”, a spus Drulă la Prima News, precizând că nu toţi militarii au pensie de 18.000 de lei pe lună, ca premierul Nicolae Ciucă.

”Această coaliţie PNL-PSD a venit în Parlament cu o soluţie ultra cosmetică. Am făcut un calcul, la premierul Ciucă din 18.000 de lei rămâne cu 17.000 de lei. Adică 1.000 de lei. Este cosmetic şi introduce alte nedreptăţi, pentru că nu au făcut să interzică să ia şi pensia şi indemnizaţia de premier”, a mai acuzat liderul USR, arătând că fostul mininistru Gabriel Oprea ”a dat în judecată Parlamentul şi a câştigat pensia de parlamentar din ultimii doi ani, 250.000 de lei şi ia şi pensie de fost militar”.

Întrebat cum vor explica cei din coaliţie legea pensiilor speciale, la Bruxelles, Drulă a spus: ”Eu cred că ei speră să se mai certe o vreme cu Bruxelles-ul, după care, eventual, pentru că are şi nişte vicii de neconstituţionalitate, pe partea de necontributivitate, introdusă azi (...) acolo apar nişte ambiguităţi, o să o ajungă la CCR şi o să o trântească, vor spune că au încercat, dar nu vrea CCR. Am estimat că pierdem undeva la 1,5 miliarde de euro şi 3,3 miliarde, dacă nu eliminăm pensiile speciale”, a adăugat liderul USR.

#pensii speciale, #reforma, #coalitie psd pnl, #catalin drula usr , #Stiri Catalin Drula