Cum arată noua schemă de impozitare progresivă a jocurilor de noroc: de la 10% la 40% SURSE

Luni, 04 Iulie 2022, ora 16:30
2783 citiri
Cum arată noua schemă de impozitare progresivă a jocurilor de noroc: de la 10% la 40% SURSE

Guvernul este obligat prin PNRR să mențină cota unică și să elimine excepțiile pentru anumite categorii, afirmă surse liberale pentru Ziare.com. Totodată, premierul a cerut Ministerului de Finanțe să vină cu o soluție pentru supraimpozitarea pensiilor speciale.

Sursele citate au mai dezvăluit pentru Ziare.com și noua formă de impozitare pentru jocurile de noroc: 10% sub 3.000 lei, 20% - între 3.000 - 10.000 lei și 40% pentru ce depășește 10.000 de lei.

„Suntem obligați prin PNRR sa aplicam cota unică si sa renunțăm la excepții. Modificările la codul fiscal vor fi puse azi în transparență. Creșterile de colectare la TVA pe anul trecut au fost de 8,4%. Colectarea a fost cu 8 miliarde mai mare. România are cea mai mică colectare de la nivel european: 26%¬, arată surse guvernamentale.

În ce privește discuția privind impozitarea veniturilor globale, aceasta ar urma să aibă loc după ce ANAF termină procesul de digitalizare. Conform surselor Ziare.com, acest proces ar urma să se finalize aproximativ într-un an. Totodată, un alt subiect de pe masa discuțiilor din coaliția de guvernare este supraimpozitarea pensiilor speciale.

Potrivit surselor citate, premierul a solicitat ministerului de Finanțe să vină cu o formulă aplicabilă pentru supraimpozitarea lor. „Este o temă falsă, PNL nu s-a opus niciodată în coaliţie supraimpozitării pensiilor speciale. Să vină Ministerul Fondurilor Publice cu o varianta clară. Tot ce depăşeşte salariul preşedintelui sa fie impozitat”, au relatat pentru Ziare.com surse liberale.

O altă măsură se referă la TVA de 5% pentru locuinţele cumpărate cu o valoare de maximă de 600.000 de lei şi o suprafaţă de cel mult 120 metri pătraţi. În varianta iniţială, suprafaţa era de 80 de mp.

Sursele au mai arătat că sistemul de impozitare nu va fi modificat în următorii trei ani.

Citeste si:
Rotativa de premier. Ce șanse sunt ca Ciolacu să rămână pe tușă: "Se testează apele și în rândurile pesediștilor"
Rotativa de premier. Ce șanse sunt ca Ciolacu să rămână pe tușă: "Se testează apele și în rândurile pesediștilor"
În plin scandal cu UDMR-ul privind declarațiile lui Viktor Orban, PNL și PSD reaprind discuția privind rotativa scaunului de premier care ar trebui să ajungă la social-democrați. Liderul...
Nimic nou pe “frontul” economiei naționale
Nimic nou pe “frontul” economiei naționale
Nimic nou pe “frontul” economiei naționale – nici o decizie, înseamnă o decizie bună. Pentru cine?! Nu m-am înșelat, în iulie când am dat vacanța de vară, drept scuză la...