Legea pensiilor speciale, retrimisă la Ministerul Muncii. Lider PNL: ”Forma acestei legi nu este una tocmai corectă”

Marti, 14 Februarie 2023, ora 22:39
5264 citiri
Legea pensiilor speciale, retrimisă la Ministerul Muncii. Lider PNL: ”Forma acestei legi nu este una tocmai corectă”
Parlamentul ar trebui să aprobe noua lege a pensiilor speciale

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat marţi în emisiunea Proiect de Ţară: România, de la Prima News Tv, despre legea pensiilor speciale, că forma care le-a parvenit de la Guvern a fost retrimisă Ministerului Muncii.

Forma acestei legi, din păcate, există două comunicări de la Comisia Europeană, nu este una tocmai corectă, a spus Stroe, el arătând că sunt aspecte care ţin de un principiu al nediscriminării, apropo de acel procent după care se vor recalcula toate aceste pensii.

Forma care ne-a parvenit de la Guvern a fost retrimisă Ministerului Muncii. Forma acestei legi, din păcate, există două comunicări de la Comisia Europeană, nu este una tocmai corectă. Sunt aspecte care ţin de un principiu al nediscriminării, apropo de acel procent după care se vor recalcula toate aceste pensii, cărora li se va anula acest caracater special şi se va aproba un procent”, a spus Ionuţ Stroe despre proiectul legii pensiilor speciale.

El a arătat: ”Unele sunt propuse a se calcula pe 85% din ultimile şase luni, din ultimii şase ani, altele au 65%, deci sunt procente diferite. În acel raport al Băncii Mondiale se specifică foarte clar că trebuie să existe acelaşi procent peste tot, şi la magistraţi, şi la personalul Navigant, la toţi”.

Ionuţ Stroe a mai spus că ”al doilea aspect este legat de lipsa unui calcul privind efortul bugetar, implicaţiile pe care această lege le are, lucru care poate fi completat de ministerul Muncii şi de ministerul de Finanţe şi retrimisă legea în Parlament”.

”Există şi câteva opinii ale CCR, cum trebuie făcut acest proiect şi din punctul nostru de vedere, este o chestiune care asumată în această sesiune parlamentară poate fi promovată ca proiect de lege, îndată ce avem toate aceste chestiuni. Există o delegaţie a Băncii Mondiale care se află în România şi se întâlneşte cu toate partidele”, a mai spus Stroe.

#pensii speciale, #lege, #ministerul muncii , #pensii speciale