Galopul PSD si blatul cu PNL si Iohannis

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Vineri, 04 August 2017, ora 12:00
19257 citiri
Galopul PSD si blatul cu PNL si Iohannis

Ceea ce traim zilele acestea mi se pare un caz clasic de manipulare a opiniei publice prin folosirea unor fobii, furii si asteptari legitime in scopuri mizerabile.

Este ceva foarte asemanator cu ceea ce s-a intamplat cand CCR a decis sa elimine SRI din supravegherea tehnica din dosarele penale, o masura privita prin prisma fobiei de Securitate drept o victorie a drepturilor omului, dar care, in mod real, era doar o lovitura teribila data anticoruptiei si Justitiei in general, in spatele perdelei de fum a drepturilor omului.

Vad multa lume, chiar informata, care saluta disparitia pensiilor speciale, bucurie cu atat mai mare cu cat este alimentata de cifre despre pensii spectaculoase nu numai in raport cu restul pensiilor, ci chiar cu imensa majoritate a salariilor.

Da, revolta este justificata, dar PSD NU LOVESTE CU ADEVARAT PENSIILE SPECIALE. Asta trebuie sa ne fie foarte clar.

Pensiile speciale raman. Cele scandaloase aflate acum in plata nu vor fi atinse si reprezentantii PSD au grija sa dea asigurari in acest sens. Toate si neatinse. Ba chiar cu mult mai multe, pentru ca aceia invitati sa se pensioneze rapid, pana la data limita, teoretic septembrie, vor avea tot aceste pensii revoltatoare, cu diferenta ca in timp ele nu vor mai avea acelasi sistem de indexare ca pana acum, ceea ce raportat la valoarea lor nici macar nu e un capat de tara.

Teoretic, dupa data limita, se va schimba doar modul de calculare a pensiei, acel mod introdus in 2015 tot de PSD, de nimeni altcineva.

Repet teoretic, pentru ca deocamdata a fost data doar alarma cu tinta septembrie, insa nu exista absolut nicio garantie ca, dupa ce scopul va fi atins, modificarea va mai fi facuta sau care va fi continutul ei real.

Iar scopul mi se pare evident: EPURAREA unor sisteme esentiale, de forta ale statului: securitate nationala, ordine publica si justitie.

De acolo trebuie scosi cu furca oameni altfel greu de urnit, ca judecatorii inamovibili, care sa se ceara singuri afara manati de teama ca, daca nu pleaca acum, repede, in fereastra de oportunitate lasata generos de PSD, vor avea pensii cu mult mai mici.

Se mizeaza pe lacomie si egoism? Da, dar ele tin de natura umana, pe ele se mizeaza.

Si nu m-as mira deloc ca, dupa ce scopul va fi atins, si pare ca va fi atins la ce hemoragie a inceput in institutiile vizate, dupa ce indezirabilii vor fi eliminati, modificarea sa nici nu mai fie facuta invocand, culmea, exact hemoragia care e prea grava. Deja avem precedente cu impozitul pe cifra de afaceri, cu taxa de solidaritate si alte gaselnite abandonate. Si asistam la o prima amanare a luarii deciziei la nivel de Guvern.

Ba chiar mai mult, ma astept ca invocand lipsa de cadre, care va fi reala, cei dezirabili PSD sa fie reangajati cumuland pensia, calculata pe regulile actuale, cu salariul.

Nu cred o iota din povesta cu presiunea pe buget. Daca ea era motivul principal, masura era luata instant, cu aplicare de maine, nu cu acea generoasa fereastra in care se pot intampla multe, dar in care valul de panica sa functioneze.

Cum sa aperi bugetul cand tu generezi un tsunami de pensionari pe sume foarte mari, pensii pe care vei continua sa le platesti la valoarea de acum? Dimpotriva, mie mi se pare ca ii mai dai o lovitura.

Dar multi oameni aplauda aceasta initiativa, convinsi ca se termina cu pensiile speciale. Nu se termina. Se termina doar cu stabilitatea unor institutii, intre care, ce sa vezi?, chiar Justitia, se termina doar cu unele procese care ar trebui reluate de la capat daca judecatorii se pensioneaza inainte sa dea verdictul.

In acelasi timp, cred ca in povestea asta avem dovada unui mare blat. Dupa cum remarca Dan Tapalaga, presedintele tace. Daca e dl Hellvig fericit sa scape de niste generali din echipa lui Coldea si daca i-a susurat Dragnea in ureche ca nu-l suspenda, ba o sa-l si lase sa castige alegerile din 2019 e bine, nu? E OK! Asa cum a fost si cu masacrarea conflictului de interese?

Merge orice cat timp acel orice este o caramida, reala sau iluzorie, la linistea anilor ramasi din primul mandat si obtinerea celui de-al doilea, nu?

PNL toarce linistit in vacanta. Cu exceptia lui Catalin Predoiu, ramas ca un ultim mohican anti-Dragnea si anti-PSD pe Facebook, liberalii ori sunt in vacanta, ori privesc cu satisfactie ceea ce se intampla. Lor credeti ca nu le pica manusa haosul din Justitie? Se aude ca dl Blaga a scos din nou capul, sa nu se uite cumva ca exista si sa nu se creada ca e resemnat.

Era sa uit, a mai ramas pe baricade si Virgil Guran, condamnat in prima instanta pentru fals si evaziune fiscala, adica pentru ca a furat statul roman, si salvat de prescriptie, dupa ce a invocat, spune cu dovezi presa, inclusiv un cerificat medical de la un spital de psihiatrie.

Dl Guran e invitat permanent la Antena 3, de unde ataca mai virulent decat pesedistii insisi justitia si anticoruptia. Remarc faptul ca dl Orban ii permite sa fie principalul comunicator al partidului, a si spus ca se simte confortabil cu condamnatul in prima instanta. Mare semn de reformare a PNL dat electoratului pierdut, nimic de zis! Poate electoratul USL.

Deci PSD si Liviu Dragnea galopeaza practic fara Opozitie, cu exceptia unor voci din presa, spre acapararea totala a statului.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#val pensionari Minister Interne, #val pensionari Ministerul Apararii, #reducere pensii speciale , #Liviu Dragnea