Criza din Justitie: Orban a discutat cu sefii CSM despre eliminarea pensiilor speciale pentru magistrati

Joi, 23 Ianuarie 2020, ora 13:15
15671 citiri
Criza din Justitie: Orban a discutat cu sefii CSM despre eliminarea pensiilor speciale pentru magistrati
Foto: Guvernul Romaniei

Premierul Ludovic Orban s-a intalnit, joi, cu presedintele si vicepresedintele CSM, Nicoleta Tint si Tatiana Toader, iar in cadrul discutiilor au fost sustinute argumentele CSM privind subiectul pensiei de serviciu a magistratilor, cu referire la deciziile Curtii Constitutionale in materie si reglementarile internationale.

Anuntul a fost facut de purtatorul de cuvant al CSM, judecatorul Daniela-Ioana Stancioi.

"Fata de interesul public manifestat, sunt abilitata sa va confirm ca in cursul zilei de astazi a avut loc o intalnire intre presedintele CSM, vicepresedintele CSM si premierul Romaniei.

In cadrul discutiilor au fost sustinute argumentele CSM privind subiectul pensiei de serviciu a magistratilor, cu referire la deciziile Curtii Constitutionale in materie si reglementarile internationale," declara Stancioi.

Activitate suspendata in instante

Intalnirea are loc in contextul in care in mai multe instante din tara magistratii au intrerupt activitatea, iar personalul auxiliar a protestat in fata unor judecatorii sau tribunale.

Camera Deputatilor urmeaza sa discute pe 28 ianuarie un proiect de lege privind eliminarea pensiilor speciale, potrivit unui anunt facut de liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Pe de alta parte, grefierii solicita sprijin international pentru mentinerea pensiei de serviciu.

I.S.

#Ludovic Orban CSM, #Ludovic Orban pensii speciale magistrati , #magistrati