Parca incep sa-l regret pe premierul Boc

Marti, 08 August 2017, ora 19:53
12894 citiri
Parca incep sa-l regret pe premierul Boc

Acum, cand vorbim de pensii speciale astronomice, cand venitul demnitarului sfideaza brutal salariul palmasului de rand si insasi Justitia pare sa se gudure la picioarele protipendadei de stanga, imi aduc aminte cu nostalgie de Guvernul Boc, care rezolvase o buna parte din toate acestea.

Nu stiu unde am fi ajuns daca Emil Boc ar mai fi guvernat si astazi - o spun ca ipoteza de lucru, intrucat un mandat prelungit a la longue nu este recomandat intr-o democratie sanatoasa - dar intuitia imi sopteste ca nu ne-am fi confruntat cu atatea trasnai, cate vedem astazi la televizor.

Cresterea economica? Nu ma impresioneaza deloc recordul clamat de social-democrati intr-o perioada cand intreg continentul inregistreaza cresteri economice. Mai curand ma impresiona stabilitatea mentinuta de guvernarea Boc intr-o perioada cand planeta insasi ajunsese in degringolada economica, indeosebi dupa falimentul bancii Lehman.

Poate ca m-as fi abtinut sa exprim asemenea ganduri despre guvernarea anterioara social-democratilor, daca recent nu i-ar fi scapat porumbelul din gura dlui Dragnea, cu privire la pensiile speciale:

"S-a gresit cand s-a facut legea, dupa parerea mea. Nu imi dau seama, s-a facut electoral, poate cu buna credinta, dar cu multa nestiinta".

Se cam ascunde dupa deget dl Dragnea, cand spune "s-a gresit" si nu declara corect "am gresit". Asa ar fi fost cinstit, intrucat in 2014, cand s-a aprobat legea, majoritatea apartinea, ca si acum, aceluiasi PSD.

Este dezolant sa recitesti astazi justificarea cu care social-democratii prezentau atunci nevoia respectivei legi, prin reprezentanta PSD Ana Birchall:

"Dupa zeci de ani de munca taiati in mod nedrept de regimul Boc-Basescu, (...) romanii isi vor putea completa veniturile prin cumulul pensiei cu salariul. Astfel, mai reparam o nedreptate comisa de regimul Boc-Basescu".

Dar este si mai dezolant sa citesti cum isi justificau parlamentarii PSD, prin expunerea de motive, initierea legii de atunci: lipsa impactului bugetar, dificultatea inlocuirii specialistilor pensionati, dar si incalcarea dreptului constitutional la munca.

Odata legea aprobata, o mare parte din clientela PSD, pentru care de altfel a fost ea elaborata, a profitat din plin, s-a pensionat, s-a reangajat si a continuat sa lucreze in aceleasi birouri, cu aceleasi dosare, dand aceleasi telefoane, intrucat tara nu reusea sa-i inlocuiasca pe recent pensionatii specialisti si nici nu risca sa incalce dreptul constitutional la munca, sa nu mai vorbim de impactul bugetar neglijabil.

Astazi, impactul bugetar e ingrijorator, avem specialisti berechet ca sa-i inlocuim pe cei pensionati, iar alianta o intoarce ca la Ploiesti, prin vocea dlui Tariceanu:

"...sa nu mai poata exista si posibilitatea reangajarii pe acelasi loc, pe aceeasi functie sau in acelasi minister sau in alte ministere".

Sa vezi si sa nu crezi! Dupa ce am dat de pamant cu "nedreptatea comisa de regimul Boc-Basescu", acum o inlocuim cu nedreptatea Dragnea-Tudose, fara ca macar sa-i spunem "pardon" dlui Basescu sau "scuzati" dlui Boc!

La timpul sau, Emil Boc avea o anumita sustinere bucurandu-se de popularitatea omului modest, fara ifosele celor de azi, fara infatuarea baronilor PSD, fara fandoselile unui Tariceanu sau grandomania unui Dragnea.

Greseala lui - impardonabila de altfel - a fost ca se supunea orbeste cerintelor celor de la Bruxelles cu privire la austeritate si nu le adapta realitatilor de la Bucuresti. N-ar fi trebuit sa anunte cu brutalitate taierile de salarii si de pensii. Romanul nu inghite doctoria amara cu polonicul, dar o serveste fara sa cracneasca, daca i-o dai cu lingurita.

Numaidecat, tripleta toxica Ponta-Crin-Voiculescu si-a incordat muschii, instigand populatia impotriva celor care taiau salarii. Dar n-au urmat zile bune nici pentru instigatori.

Voiculescu a aflat ca nu de Boc depindea soarta lui, ci de Justitie, Ponta n-a rezistat mult pe orbita, iar Crin Antonescu s-a prabusit chiar inainte de lansare, dupa ce tocmai isi facuse niste superbe carti de vizita, ca presedinte al Romaniei.

Emil Boc, in schimb, a obtinut alt mandat de primar in metropola transilvaneana, mare cat un sector bucurestean, dar cu un trafic incomparabil mai fluent, cu un transport in comun civilizat, cu o ordine urbana de invidiat si, sa-mi fie iertata malitia, cu un primar incomparabil mai eficient.

Nu zic, s-au facut destule greseli in "regimul Basescu-Boc", dar cand ii vad pe social-democrati cum dau din colt in colt ca sa le mai taie din macaroana privilegiatilor speciali, dupa ce Emil Boc le taiase demult "salariile nesimite", simt un fel de nostalgie. Nu-mi dau seama daca este justificata sau doar explicabila.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#boc premier cumul pensie salariu, #PSD cumul pensie salariu , #Mihai Tudose