Simonis anunta ca PSD va depune un proiect de lege prin care sunt eliminate pensiile speciale pentru parlamentari

Marti, 09 Februarie 2021, ora 18:23
3814 citiri
Simonis anunta ca PSD va depune un proiect de lege prin care sunt eliminate pensiile speciale pentru parlamentari

Liderul deputatilor PSD Alfred Simonis sustine ca PSD va depune la Camera Deputatilor un proiect de lege pentru eliminarea pensiilor speciale, in prima faza pentru parlamentari.

"Astazi (marti - n.r.), BPN al PSD a hotarat in unanimitate depunerea unui proiect de lege prin care sa eliminam aceste pensii speciale in prima faza pentru parlamentari, proiect care in acest moment e depus la Camera Deputatilor, a plecat proiectul de aici, de la partid, catre Parlament. PNL si USR-Plus au promis in mod repetat ca vor elimina aceste pensii speciale, nu si-au respectat promisiunile si din ce am vazut nu au vreo intentie sa o faca.

Au mintit, asa cum au mintit si in privinta taierilor pe care acum le fac, in privinta dublarii alocatiilor, a legii pensiilor. Au mintit pentru a pune mana pe putere, au mintit ca sa isi poata continua furturile pe care le fac in fiecare zi, ca sa isi poata angaja pilele si sa desfiinteze posturile celor competenti, celor care sunt specialisti cu adevarat, asa cum ati vazut ca s-a intamplat zilele trecute in mai multe judete din Romania", a declarat Alfred Simonis, intr-o conferinta de presa sustinuta marti la sediul PSD.

PSD depune miercuri, la Camera Deputatilor, motiunea simpla pe sanatate

Intrebat daca PSD va sustine proiectele de la Guvern pentru pensiile speciale, Simonis a raspuns: "Ati spus foarte bine, cei de la putere << spuneau >> ".

"Intre << a spune >> si << a face >> e o diferenta foarte mare, cum spune o veche vorba romaneasca. Ei spun de ani de zile ca fac si nu fac nimic. Iata ca intelegem sa fim solidari cu persoanele vulnerabile din tara aceasta si am initiat primul demers de eliminare, pentru ca se cearta, unii vor, altii nu vor, nu e clar in coalitie, trebuia saptamana asta, nici ei nu stiu!

Cine sunt judecatorii si procurorii profitori din razboiul anti-justitie pornit de PSD. La polul opus - magistratii care au suferit mult

Nu se doreste eliminarea beneficiilor pentru persoanele importante, din opozitie e foarte usor sa vorbesti, cand ajungi la putere incepe presiunea. Iata ca noi rezistam si facem acest demers fara niciun fel de problema: astazi am depus initiativa de eliminare a pensiilor parlamentarilor si in acest moment se elimina acel scut si pentru alte categorii de pensionari care stau sub scutul parlamentarilor si nimeni nu vorbeste de ei", a completat Simonis.

Citeste si:
Înfrângere clară pentru liderul mondial ATP, în turneul de la Mallorca
Înfrângere clară pentru liderul mondial ATP, în turneul de la Mallorca
Tenismanul rus Daniil Medvedev, numărul unu mondial şi deţinătorul titlului, a fost învins fără drept de apel în sferturile de finală ale turneului ATP de la Mallorca (Spania), în două...
Compensarea prețurilor la carburanți anunțată de Ciucă, criticată de partenerii de coaliție: "Alternativa PSD ar fi fost mai bună"
Compensarea prețurilor la carburanți anunțată de Ciucă, criticată de partenerii de coaliție: "Alternativa PSD ar fi fost mai bună"
Premierul Nicolae Ciucă a anunţat joi, 23 iunie, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, că a identificat împreună cu specialiştii o soluţie de compensare a preţului...