Ziare.com

Seful Sindicatului Politistilor: Pensia medie e de 3.000 de lei, iar salariul mediu este de 1.600

Vineri, 04 August 2017, ora 10:26

   

Seful Sindicatului Politistilor: Pensia medie e de 3.000 de lei, iar salariul mediu este de 1.600
Presedintele Sindicatului National al Politistilor, Dumitru Coarna, este de acord cu plafonarea pensiilor la 10.000 de lei, dar trebuie, mai intai, sa existe dezbateri in acest sens.

"Sunt de acord cu plafonul pensiilor la 10.000 de lei, plafon 100% la brut majorat. Putem discuta pe anumite parghii, dar nu prin acest mod arbitrar si abuziv.

Pensia medie e de 3.000 de lei, iar salariul mediu este de 1.600, deci din start se pierd 50 de procente. I-am dat un mesaj domnul premier si i-am spus ca poate sa ne consulte si pe noi pentru ca avem solutii pentru ca legea trebuie corectata.

Toti generalii din MAI, care s-au pensionat la 39 de ani, nu datorita acestei legi s-au pensionat. La Legea 360, Statutul Politistului, acolo trebuie sa vina cu OUG si sa inlature aceasta posibilitate de a pleca la 39 de ani cu pensie de 150 de milioane.

Sunt pensii facute in frauda. Carmen Dan a distrus sistemul de ordine si liniste publica prin neaplicarea corecta a legii. (..) Ne fura din munca, din pensii si din salariu", a explicat Coarna.

Citeste si:

Afirmatia lui Coarna a fost facuta dupa ce sindicalistii au purtat discutii cu reprezentantii Guvernului, la Ministerul Muncii, despre noul proiect de OUG pentru modificarea legii pensiilor speciale.

Noul draft al proiectului nu mai schimba modul de calcul, insa prevede ca pensia sa nu fie mai mare decat salariul, iar actualizarea este legata de rata medie anuala a inflatiei.

"Cuantumul pensiilor militare de stat se actualizeaza, din oficiu, in fiecare an, cu rata medie anuala a inflatiei, indicator definitiv, cunoscut la data de 1 ianuarie a fiecarui an in care se face actualizarea si comunicat de Institutul National de Statistica.

Daca in urma actualizarii rezulta un cuantum al pensiei mai mic, se pastreaza cuantumul pensiei aflat in plata", este una dintre prevederile noului proiect de OUG prezentat de Federatia Sindicatelor din ANP.

De asemenea, potrivit documentului, "cuantumul net al pensiei militare de stat nu poate fi mai mare decat media soldelor/salariilor lunare nete corespunzatoare soldelor/salariilor lunare brute cuprinse in baza de calcul a pensiei".

Si in cazul magistratilor, "pensia de serviciu se actualizeaza, din oficiu, in fiecare an, cu rata medie anuala a inflatiei, indicator definitiv, cunoscut la data de 1 ianuarie a fiecarui an in care se face actualizarea, si comunicat de Institutul National de Statistica. Daca in urma actualizarii rezulta o pensie mai mica, se pastreaza pensia aflata in plata."

Cererile de pensionare inregistrate si nesolutionate pana la data de 15 septembrie 2017 se solutioneaza conform normelor legale existente la data deschiderii drepturilor de pensii si asigurari sociale, se mai arata in act, urmand ca OUG sa intre in vigoare la 15 septembrie.

Citeste pe larg Ce prevede OUG privind pensiile speciale - tot mai multe categorii de pensionari sunt incluse

OUG privind pensiile speciale va fi dezbatuta de guvern azi, de la ora 13:00, dupa ce ieri sedinta a fost amanata pentru ca proiectul nu avea toate avizele de la ministere.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 7346 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

"Pensia medie e de 3.000 de lei, iar salariul mediu este de 1.600".

Este bine, nu? Mai vreti si altceva?
Vi se pare normal sa castigati mai mult acasa decat la munca, pe strada?
Mie, nu.
Dar asta nu inseamna ca sunt de partea lui Draknea, care va cumpara obedienta cu 10% la salariu.

 

Da, plafonarea la 10.000

si toti politistii sa aiba tot asa pensie dubla cat salariu ?? Mai ce destept e si asta. Pensia trebuie sa fie maxim 60% din salariul net, nu brut. Asa e in toata lumea.

 

Aberatii legislative

Cred ca numai in Romania un salariat poate castiga mai mult cand sta acasa, decat atunci cand merge la lucru.
Ce sistem este acesta care atribuie pensii mai mari decat salariul, si asta in situatia in care politistii ies la pensie devreme, cumuland relativ putini ani de activitate?
Sunt mai multe anomalii de acest fel. De exemplu, in cazul unui concediu medical. Daca ai o afectiune (sau ti se poate inventa una) care se incadreaza la 100%, venitul net este sensibil mai mare decat in cazul venirii la munca. La fel pentru concediul de maternitate sau risc maternal (85%), datorita si faptului ca in aceasta situatie nu se retine impozit 16%. Se pare ca in Romania, statul acasa se plateste mai bine decat mersul la serviciu. Oricare ar fi motivul, situatia nu este normala.

 

Prioritatile grupului infractional organizat PSD-ALDE

sunt imbunatatirea conditiilor de viata ale borfasilor din inchisori si trimiterea in mizerie si coruptie a politistilor.

 

asa ceva nu am auzit

de cind sint si port organe sexuale . Cum s a fie pensia mai mare decit salariul ? Asa judecata nu am intilnit nicaieri in Lume si m-am dus peste tot.

 

La dvs in Rusia cum este?

85% din ultima leafa? :)

Garcea asta a comis-o

Pai da dreptate celor care ii injura. Ba garcea,eu daca as avea 1600 salariu as avre 600 de lei pensie. Cum ai tu 3000 șa 1600?

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor