Proiectele Fondul suveran de investitii si pensiile speciale ale alesilor, respinse de deputati

Marti, 30 Martie 2021, ora 15:49
3639 citiri
Proiectele Fondul suveran de investitii si pensiile speciale ale alesilor, respinse de deputati
Camera Deputatilor FOTO: Facebook

Camera Deputatilor a respins, marti, 24 de proiecte de lege, printre care si cele referitoare la infiintarea Fondului suveran de investitii, la introducerea pensiilor speciale pentru alesi locali sau instituirea zilei de 10 august ca "Ziua Unitatii Civice".

Cel mai vechi proiect respins de deputati dateaza din 2007 si se refera la statutul controlorului civil de trafic aerian, dar sunt si 8 proiecte aflate la reexaminare ca urmare a declararii lor neconstitutionale in integralitate, prin decizii ale Curtii Constitutionale.

In acest sens, Camera Deputatilor a respins propunerea legislativa pentru completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul alesilor locali, declarata neconstitutionala, care prevedea acordarea unei "indemnizatii pentru limita de varsta" primarilor, viceprimarilor, presedintilor si vicepresedintilor Consiliilor judetene, care indeplinesc varsta standard de pensionare. Un proiect respins este si cel initiat de PSD si fostul presedinte al formatiunii Liviu Dragnea care prevedea infiintarea Fondului suveran de investitii, fiind, de asemenea, declarat neconstitutional.

Deputatii au respins si Ordonanta de urgenta 34/2020 care modifica OUG 1/1999 privind regimul starii de asediu si regimul starii de urgenta, in sensul majorarii limitelor maxime si minime ale sanctiunii contraventionale a amenzii aplicabile persoanelor fizice si persoanelor juridice, precum si stabilirea categoriilor de sanctiuni contraventionale complementare pentru nerespectarea masurilor dispuse. Aceasta ordonanta a fost declarata neconstitutionala de catre CCR.

Un alt proiect respins ca neconstitutional se refera la reorganizarea ANAF, in sensul revenirii la modul de organizare a administratiilor financiare la nivel judetean, iar altul modifica si completeaza unele acte normative din domeniul sanatatii, in sensul stabilirii unor incompatibilitati ale profesiei de medic, medic dentist si farmacist, modificarii varstei de pensionare a medicilor, introducerea sistemului de telemedicina si reglementarii statutul spitalului republican.

Deputatii au mai respins proiectul de lege care are ca obiect de reglementare instituirea zilei de 10 august ca "Ziua Unitatii Civice", initiat de fostul senator PSD Liviu Pop, precum si proiectele referitoare la infiintarea Centrului Muzeal al Locomotivelor in municipiul Iasi si la introducerea obligativitatii purtarii uniformei scolare de catre elevii din invatamantul de stat.

Alte proiecte respinse se refera la modalitatea de gestionare a ambalajelor si a deseurilor de ambalaje, la impunerea unor noi restrictii in ceea ce priveste regimul materialelor explozive si la reglementari in domeniul protectiei animalelor utilizate in scopuri stiintifice.

Deputatii au respins si un proiect care completa Legea nr.123/2012, in sensul desemnarii ANRE ca autoritate competenta cu stabilirea nivelului minim al stocurilor de gaze pe care furnizorii trebuie sa il inmagazineze, dar si un proiect care viza completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.195/2005 privind protectia mediului in sensul ca persoanele fizice si juridice sa poata administra ingrasaminte chimice doar daca detin un program de fertilizare bazat pe analizele chimice ale solului.

Un alt proiect respins a fost initiat de fostul presedinte al Senatului Calin Popescu Tariceanu si care prevedea instituirea, pentru autoritatile care achizitioneaza mai mult de 10 autoturisme anual, a obligatiei ca un procent de minim 10% din totalul acestora sa fie autoturisme electrice.

Decizie pentru pensionarii români. Ce se întâmplă cu banii primiți în plus în urma unei erori de calcul
Decizie pentru pensionarii români. Ce se întâmplă cu banii primiți în plus în urma unei erori de calcul
Pensionarii care, după ultima recalculare a pensiilor, au primit în plus, în mod eronat, unele sume de bani, nu vor fi obligați să restituie banii încasați nejustificat. Decizia pe acest...
Veste bună pentru pensionari. Guvernul a redus impozitele pentru contribuțiile la Pilonul II
Veste bună pentru pensionari. Guvernul a redus impozitele pentru contribuțiile la Pilonul II
Guvernul Ciolacu a majorat cota de contribuție de la 3,75% la 4,75%, decizie ce are impact favorabil asupra a 8,2 milioane de români care contribuie la Pilonul II de pensii. Modificarea a generat...
#deputati, #proiecte, #legi speciale, #pensii, #Camera Deputatilor , #stiri pensii speciale
  1. Elena Lasconi îl consideră pe Nicolae Ciucă analfabet funcțional. De unde a pornit această caracterizare
  2. Ce spune Silvestru Șoșoacă despre scandalul în care este implicată fosta sa soție: "Ea este foarte ușor de dus de nas, foarte ușor de manipulat”
  3. Ciucă revine după gafa de la Măruță: ”Nu s-a prins lumea de tâlcul răspunsului” VIDEO
  4. Haos la dezbaterea candidaților pentru funcția de președinte din Republica Moldova. Maia Sandu a refuzat să participe, iar Alexandr Stoianoglo a părăsit studioul
  5. A murit Simona Maya Teodoroiu, deputat PSD de Prahova și fost judecător al CCR. Avea 55 de ani
  6. Cum încearcă candidații la prezidențiale să fure electoratul oponenților: „Strategia este cu bătaie lungă, inclusiv pentru turul doi”
  7. Mircea Geoană: ”Decizia Curții deja produce efecte, ne arată că avem în față o situație modificată democratic și un sentiment de blat generalizat”
  8. Ciucă susține că moțiunea de cenzură lansată de USR este "un exerciţiu neserios". Elena Lasconi, invitată la discuții pentru „viitorul țării” VIDEO
  9. Ludovic Orban:"Iohannis și Ciucă sunt prizonierii PSD”. Mesajul fostului premier pentru liberali
  10. Aderarea completă a României la Schengen nu va fi pe masa Consiliului JAI. „Nu o să se întâmple nimic concret”. Când ar putea primi țara noastră o decizie definitivă