Ziare.com

Pensii speciale pentru primari si ceilalti alesi locali - prevederea a fost inclusa in Codul Administrativ

Miercuri, 06 Iunie 2018, ora 16:23

   

Pensii speciale pentru primari si ceilalti alesi locali - prevederea a fost inclusa in Codul Administrativ
Alesii locali vor primi indemnizatii speciale la incetarea mandatului, din bugetul de stat, potrivit unui articol adoptat, miercuri, in comisia speciala pentru elaborarea Codului Administrativ.

"Persoanele alese incepand cu anul 1992 de catre cetateni, prin vot universal, egal, direct, secret, respectiv prin vot secret indirect si liber exprimat, respectiv primarii, viceprimarii, presedintii si vicepresedintii consiliilor judetene, care indeplinesc conditiile varstei standard de pensionare, ale varstei standard de pensionare redusa asa cum sunt prevazute in Legea nr 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificarile si completarile ulterioare, sau cele prevazute de alte legi speciale au dreptul, la incetarea mandatului, la o indemnizatie pentru limita de varsta de la data la care li se acorda drepturile de pensie pentru limita de varsta, dar nu mai devreme de data incetarii mandatului aflat in derulare", se arata in articolul 248 al (1) din proiectul Codului Administrativ.

Tot in articolul adoptat se arata ca pensiile speciale ale alesilor locali vor fi suportate din bugetul de stat prin bugetul ministerului cu atributii in domeniul administratiei publice.

Cine nu primeste pensia speciala si cum se calculeaza

Nu vor beneficia de indemnizatii speciale primarii, viceprimarii, presedintii si vicepresedintii consiliilor judetene care au fost condamnati definitiv pentru comiterea de infractiuni.

O alta prevedere din articolul adoptat arata ca: "Indemnizatia pentru limita de varsta se acorda in limita a trei mandate si se calculeaza ca produs al numarului lunilor de mandat cu 0.40% din indemnizatia bruta lunara aflata in plata".

Pentru mandatele incomplete, indemnizatia pentru limita de varsta se calculeaza proportional cu perioada de mandat efectiv exercitata, dar nu mai putin de un mandat complet de primar, viceprimar, presedinte si vicepresedinte de consilii judetene.

Articolul a fost adoptat cu majoritate de voturi, singurul vot impotriva fiind dat de deputatul USR Florina Presada. De asemenea, au existat si trei abtineri.

"Dumneavastra vreti sa adanciti acest deficit si aceasta nedreptate. Tot din banii nostri se vor plati pensiile primarilor. Nu e nimeni mai presus de contributivitate. Sa terminam cu ipocrizia", a sustinut Presada in timpul sedintei comisiei speciale.

CCR: Comisia nu are drept de initiativa legislativa

Precizam insa ca azi Curtea Constitutionala a stabilit ca o comisie parlamentara nu poate avea rol de initiator al propunerilor legislative, singurii titulari ai acestui drept fiind Guvernul, deputatii, senatorii si, cu indeplinirea unor conditii speciale, un numar de cel putin 100.000 de cetateni cu drept de vot.

Potrivit unui comunicat al CCR, miercuri, plenul Curtii a admis sesizarea formulata de USR, constatand ca dispozitiile articolului 1 litera e) teza intai din Hotararea Parlamentului 20/2018 privind constituirea Comisiei speciale comune a Camerei Deputatilor si Senatului pentru elaborarea Codului Administrativ sunt neconstitutionale.
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 19870 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Un pensionar a fost amendat cu 60.000 de lei pt groapa lui de veci !

Un pensionar a fost amendat cu 60.000 de lei pentru că a tocmit trei localnici să-i sape un loc de veci, fără forme legale de angajare

MOTIV CA SA-I IA CASA

http://stiri.tvr.ro/un-pensionar-a-fost-amendat-cu-60-000-de-lei-pentru-ca-a-tocmit-trei-localnici-sa-i-sape-un-loc-de-veci--fara-forme-legale-de-angajare_832137.html#view

 

Cotizati si munciti pina la moarte fraierilor

Noi sa avem pensii speciale

 

numai si pentru asta

si merita sa iesi pe 9 in piata
macar sa huidui

 

Trebuie reclamati

..penal la toate curtile nationale si internationale.Sa aiba dosare,sa dea cu subsemnatul,numele lor sa fie pe toate dosarele,ziarele,asta nu le place.le place sa fure in liniste,apoi sa-si toace averile in costa rica sau madagascar.Stiati ca Polaris il finanteaza pe mazare in madagascar,din contractele frauduloase?Caci de banii furati care stau in paradisuri fiscale nu-i bine sa te atingi.

PSD,pana unde merg aceste nedreptati?

Salarii marite peste limita bunului simt,acum pensii speciale platite din ce bani?Nesimtire curata!

 

Pentru ce pensii speciale?

Pentru ca au furat si sint miliardari?Orice primar este cel putin milionar,mai ales intr-un orasel.
Hai sa va dau citeva exemple:primarul din Limanu,sat linga Mangalia,dintr-un amarit a junsese acum citiva ani sa aiba 8 milioane euro.
Ex primarulk mangaliei Zanfir iorgus,zis si vecinul(intre Olimp si vama vecghe,oriunde ti-ai lua pamint esti vecin cu el),dintr-un subinginer amarit a ajuns milionar(sa vedeti casa,hoteluri,etc).Secretul lui: a dat pamint si hoteluri securistilor in Neptun Olimp,iar statiunile au ajuns paragina.Numai pro.tii mai cumpara sau vin acolo.
Deci acesti nenoro miliradari mai vor si pensii speciale,dupa cit fura zilnic.Muriti ba pesedistilor!Huooo!

De unde bani?

De la noi, de la pulimea care se minuneaza de cat poate sa fure si sa minta gruparea infractionala organizata aldepesedeudemereminoritati si care se codeste sa se prezinte la vot, cu pretexte genul toti fura, toti sunt hoti, sunt toti o apa si-un pamant !!!
NU ESTE ADEVARAT!
Fura si altii, mint si altii, dar mai penali, mai hoti si mai mincinosi ca gruparea infractionala organizata aldepesedeudemereminoritati, NU EXISTA, pentru simplul motiv ca NU SE POATE !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor