Sef nou la Statul Major al Fortelor Terestre dupa valul de pensionari. Ce spune ministrul Apararii

Vineri, 04 August 2017, ora 10:03
5717 citiri
Sef nou la Statul Major al Fortelor Terestre dupa valul de pensionari. Ce spune ministrul Apararii
Foto: Digi 24

Generalul de brigada Ovidiu Uifaleanu a preluat, vineri, comanda Fortelor Terestre Romane de la generalul maior Marius Harabagiu, care a fost trecut in rezerva.

Prezent la ceremonie, Adrian Tutuianu a dat asigurari ca Ministerul este pregatit sa faca toate numirile in functiile de conducere care vor ramane vacante in urma iesirii la pensie.

"Impreuna cu Statul Major General am luat toate masurile ca sistemul organizational militar sa nu fie afectat in urma potentialelor iesiri la pensie. Suntem pregatiti sa demaram procedurile de numiri in functiile de conducere pentru cele devenite vacante, astfel incat actul de comanda sa nu fie afectat. Armata Romaniei ramane un partener de incredere si un aliat responsabil in cadrul Aliantei Nord-Atlantice. Am convingerea ca anul acesta vom putea realiza impreuna cat mai multe dintre proiectele asumate si vom indeplini obiectivele Ministerului Apararii Nationale", a dat asigurari Adrian Tutuianu.

Ministrul Apararii l-a felicitat pe generalul Harabagiu pentru activitatea sa la conducerea Statului Major al Fortelor Terestre (SMFT) si i-a urat succes noului sef al structurii.

"Apreciez ca echipa de conducere a Statului Major al Fortelor Terestre este una profesionista care a demonstrat performanta si un nivel ridicat de leardship. Domnule general Marius Harabagiu, va multumesc pentru activitatea depusa in functia de sef al SMFT. Ati dovedit perseverenta si determinare in exercitarea actului de comanda. Ati condus si planificat trupele noastre in teatrele de operatii si ati adus oamenii acasa in siguranta. Va doresc multa sanatate.

Domnule general Ovidiu Uifaleanu, cariera dumneavoastra este una impresionanta. Ati parcurs fiecare etapa cu determinare, punctul culminant fiind comanda Diviziei multinationale sud-est, structura cu valente strategice importante, la care Romania s-a angajat la summitul NATO de la Varsovia. Va doresc intelepciune si determinare in luarea deciziilor si putere de munca", a mai spus Tutuianu.

El i-a felicitat si pe militarii din cadrul SMFT.

"Vreau sa va felicit pentru profesionalismul de care dati dovada in cadrul exercitiilor multinationale la care participati alaturi de aliati, pentru ca v-am vazut pe terenul de lupta. Anul 2017 este un an al constructiei din punct de vedere militar. Accentuarea programului de instruire, operationalizarea structurilor de comanda - control, operationalizarea brigazii multinationale de la Craiova, proiecte si programe de achizitii deja demarate sunt doar cateva dintre proiectele pe care le avem in vedere", a mai spus Adrian Tutuianu.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, marti, decretele de trecere in rezerva a 17 cadre militare - trei colonei din SRI, opt generali, cinci contraamirali si un chestor din MAI- printre ei fiind si seful Statului Major al Fortelor Terestre, Marius Harabagiu, care a preluat postul acum trei luni, si seful Jandarmeriei, Marin Andreiana. Deciziile vin la o zi dupa ce seful statului a semnat decretele de pensionare a noua generali din SRI.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Ovidiu Uifaleanu Forte Tereste, #general Ovidiu Uifaleanu, #pensii speciale , #stiri pensii speciale