Ziare.com

Unanimitate in Camera Deputatilor: Persoanele condamnate pentru spaga si trafic de influenta nu beneficiaza de pensie de serviciu

Marti, 30 Iunie 2020, ora 13:23

   

Unanimitate in Camera Deputatilor: Persoanele condamnate pentru spaga si trafic de influenta nu beneficiaza de pensie de serviciu
Camera Deputatilor a adoptat, marti, in unanimitate, proiectul de lege care prevede ca nu vor beneficia de pensie de serviciu militarii, politistii si functionarii publici cu statut special, membrii Corpului diplomatic si consular, judecatorii Curtii Constitutionale, personalul aeronautic civil navigant, membrii Curtii de Conturi, condamnati pentru infractiuni de coruptie.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare completarea mai multor acte normative, in sensul instituirii unor prevederi potrivit carora persoanele condamnate pentru infractiuni de coruptie sa nu beneficieze de pensie de serviciu.

"Nu beneficiaza de pensia de serviciu personalul auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si al parchetelor de pe langa acestea, personalul de specialitate criminalistica si personalul care ocupa functii auxiliare de specialitate criminalistica, precum si tehnicienii criminalisti din cadrul parchetelor, care au fost condamnati definitiv pentru comiterea unei infractiuni de coruptie dintre cele prevazute la art. 289-291 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, daca infractiunea a fost savarsita in calitatea pentru care persoana beneficiaza/ar putea beneficia de pensie de serviciu", prevede textul adoptat.

De asemenea, "nu beneficiaza de pensia de serviciu militarii, politistii si functionarii publici cu statut special care au fost condamnati definitiv pentru comiterea unei infractiuni de coruptie dintre cele prevazute la art. 289-291 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, daca infractiunea a fost savarsita in calitatea pentru care persoana beneficiaza/ar putea beneficia de pensie de serviciu".

Potrivit celor adoptate, nu vor beneficia de pensia de serviciu functionarii publici parlamentari din structurile de specialitate ale Parlamentului, membrii Corpului diplomatic si consular al Romaniei, precum si personalul incadrat pe functii de executie specifice, judecatorii Curtii Constitutionale, personalul aeronautic civil navigant profesionist, membrii Curtii de Conturi, persoanele care au indeplinit functia de consilier de conturi, precum si persoanele care au indeplinit functia de auditor public extern in cadrul Curtii de Conturi, care au fost condamnati definitiv pentru comiterea unei infractiuni de coruptie dintre cele prevazute la art. 289-291 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, "daca infractiunea a fost savarsita in calitatea pentru care persoana beneficiaza/ar putea beneficia de pensie de serviciu".

Camera Deputatilor este for decizional.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1933 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Asadar

nu penalii si numai persoanele condamnate
Si nu ca n-ar avea acces la functii publice ci nu vor beneficia de pensii grase
Dar ceilalti ce merite ar avea ca sa primeasca pensii de servici, ca eu de exemplu, nu primesc.
ASTA E CONSTITUTIONAL MADAM AV?

 

"Camera Deputatilor este for decizional"

- e clar ! Camera Deputatilor este for decizional !🤢🤢🤢

 

AU UITAT....

..sa se includa si pe ei, parlamentarii..!! astia, borfasii astia, de ce iau pesnsii speciale..? ca lucreaza din joi in paste, au salarii imense, sofer la scara, etc etc...vacanta o juma de an..!! si fac si legi ptr borfasi ca ei, sa isi acopere dosul cand sunt prinsi la furat..!!
unde esti tu Tepes ,Doamneee....pune tu mana pe ei....!!

 

Deci cei cu condamnari mai grave pot primi in continuare

pensii de serviciu...
sau mai dau o lege ca sa schimbe incadrarile - o alta chichita legislativa...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor