Ziare.com

Sistem electronic pentru pensiile romanilor din strainatate

Luni, 16 August 2010, ora 22:37

   

Sistem electronic pentru pensiile romanilor din strainatate
Ministerul Muncii urmeaza sa finalizeze pana la sfarsitul acestui an un sistem de declaratii electronice pentru pensii.

Prin acest sistem, romanii din strainatate nu vor mai fi nevoiti sa se deplaseze pe distante foarte mari pentru a-si depune actele de pensionare, a declarat, luni, ministrul Mihai Seitan, la dezbaterea asociatiilor din diaspora.

Acesta s-a referit in primul rand la romanii din tari mari ca SUA, Canada sau Australia, unde trebuie strabatute distante mari din diversele orase de resedinta la ambasadele Romaniei din statele respective.

De asemenea, ministrul a amintit si faptul ca Parlamentul urmeaza sa voteze proiectul guvernamental al Legii pensiilor, Seitan avansand ca data probabila pentru adoptare luna septembrie.

"Nu-i de ascuns faptul ca noi chiar modificam serios Legea pensiilor in Romania, suntem foarte avansati cu ea in Parlament, in septembrie probabil ca o sa fie si aprobata, ca de la 1 ianuarie sa intre in vigoare si o noua abordare a pensiilor", a mentionat ministrul Muncii.

Mihai Seitan a participat luni la o dezbatere organizata de asociatii ale romanilor din diaspora.

Reprezentanti ai unor asociatii ale romanilor din intreaga lume isi prezinta proiectele economice, sociale si culturale realizate inclusiv din fonduri europene, in cadrul unei serii de dezbateri care au loc in perioada 16-19 august, la Mangalia, cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 3502 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente
 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor