Cosmarul pensionarilor militari - De la cititori

Duminica, 16 Ianuarie 2011, ora 14:42
3497 citiri
Cosmarul pensionarilor militari - De la cititori

HG nr.735/2010 a transformat intr-un cosmar ianuarie 2011 pentru pensionarii militari si pentru vaduvele de militari. Unii dintre ei s-au trezit si se vor trezi cu pensile diminuate, pentru ca ministrul Apararii a avut o revelatie in 2010 pe care a pus-o in aplicare incepand cu 1 ianuarie 2011.

Hotararea nr.735/2010 prevede ca pensionarii vor trebui sa depuna cereri la structurile unde au lucrat sau la arhivele MAPN pentru a putea obtine actele doveditoare ca au lucrat in militarie si apoi o cerere pentru recalcularea pensiei.

Exista foarte multi pensionari bolnavi care nu se pot deplasa si nici nu beneficiaza de ajutorul cuiva pentru a indeplini conditiile impuse peste noapte de statul roman. Multi dintre acestia nu au copii sau rude sau se afla in imposibilitate de a fi ajutati de cineva. Cum poate asadar un pensionar sa depuna acea valoroasa cerere de recalculare? Nu intereseaza pe mai marii acestei tari. Legea-i lege, ce daca un pensionar de 80 de ani abia se mai poate ridica din pat.

In mod firesc, natural si logic, ar fi fost absolut normal, ca unitatile ce detin aceste acte doveditoare sa le transmita singure celor ce recalculeaza pensiile. De ce trebuie ca pensionarii militari sau vaduvele de militari sa depuna ei cererile pentru a dovedi, ce era deja dovedit? Aceasta sicanare se produce asupra unor oameni care beneficiaza de pensii calculate corect.

Pensionarul din aceasta categorie este obligat sa-si scotoceasca singur trecutul. El trebuie sa redovedeasca ca a muncit. Este ca si cum ai condamna un om si apoi ii ceri sa aduca dovezi ca l-ai condamnat gresit, desi tu, stat roman, ai in mana hartiile ce dovedesc ca el, cetateanul are dreptate.

Vaduvele, care si-au plans o data durerea dupa sotul decedat, sunt obligate sa sufere din nou scotocind trecutul sotilor. La fel si copiii lor.

Ce se intampla in aceste zile este ca un test de memorie si efort pe care trebuie sa-l sustina batranii acestei tari. Daca nu iei testul, ti se taie numarul de paini.

Mai multe foste cadre militare au reusit sa obtina in instanta suspendarea efectelor HG 735/2010. Dar cei mai multi nu se pot lupta in instanta din diverse motive.

Mai nou, a aparut interpretarea "linistitoare" ca pensionarii isi vor primi retroactiv toti banii, dupa ce vor depune cererile de recalculare, impreuna cu actele ce dovedesc munca ce au prestat-o in militarie.

Nu este nevoie sa fim pensionari pentru a simti umilinta acestor oameni. Toata aceasta situatie putea fi evitata, daca un cap luminat, ar fi dispus o recalculare pe baza actelor deja existente in arhivele MAPN.

Din pacate, ministrul Apararii si guvernul Boc au hotarat ca in Romania lucrurile trebuie sa se petreaca invers. Ei au hotarat ca omul trebuie sa sufere si apoi statul sa munceasca (asta in caz ca suferinta nu-l ucide intre timp pe om), in loc ca statul sa munceasca si omul sa se bucure in continuare de putinii ani ce i-au ramas din viata.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#recalculare pensii militari, #umilire pensionari militari , #legea pensiilor militare