Oprea ii scapa de birocratie pe militarii carora li se recalculeaza pensiile

Miercuri, 25 August 2010, ora 12:52
4273 citiri
Oprea ii scapa de birocratie pe militarii carora li se recalculeaza pensiile

Ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea, a semnat un Ordin de ministru care simplifica procedura de obtinere a adeverintelor de venit si statueaza responsabilitati pentru structurile din minister implicate in procesul de recalculare a pensiilor militare.

"Ordinul ministrului Apararii Nationale nr. M.101 este in primul rand menit sa inlature un circuit birocratic nedrept, pe care pensionarii militari trebuiau sa il parcurga in procesul de recalculare a pensiilor, astfel incat efortul in acest demers va reveni institutiei militare", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Astfel, conform art. 2 din Ordin, "in vederea obtinerii documentelor doveditoare necesare recalcularii pensiilor militare de stat, beneficiarii se adreseaza centrului militar zonal/judetean/de sector pe a carui raza domiciliaza sau unde au fost luati in evidenta la data trecerii in rezerva, completand cererea prevazuta in anexa nr. 1".

Potrivit acestei prevederi, militarii nu vor mai fi nevoiti sa se adreseze, pentru obtinerea adeverintelor de venit, fiecareia dintre unitatile militare unde au lucrat.

La centrele militare, beneficiarii vor depune cererea si vor certifica datele din actele doveditoare, daca in timpul perioadei de activitate au fost incadrati numai in unitati ale Ministerului Apararii Nationale.

Potrivit art. 3 din Ordin, "unitatile militare detinatoare de arhiva si depozitul central/depozitele intermediare de arhiva vor asigura culegerea si transmiterea, in format electronic, a datelor necesare recalcularii pensiilor militare" si vor purta intreaga responsabilitate in privinta datelor.

La stabilirea stagiului de cotizare se are in vedere vechimea in serviciu si, dupa caz, vechimea in munca valorificata in ultima decizie de pensie, pana la data incheierii procesului de recalculare, potrivit prevederilor art. 8-10 din Legea nr.119/2010.

"Prin organizarea mai multor grupuri de lucru si consultari cu specialistii din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala si cu reprezentantii asociatiilor cadrelor militare in rezerva si in retragere, M.Ap.N. a identificat o solutie corecta, care reflecta deopotriva respectul pentru pensionarii militari si pentru activitatea desfasurata de acestia in cadrul Armatei Romane si in slujba statului roman", se mai arata in comunicatul MApN.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#recalculare pensii militari, #pensii militari , #legea pensiilor militare