Ziare.com

Ioan Botis: Matematic este imposibil ca pensiile sa scada

Miercuri, 06 Octombrie 2010, ora 21:09

   

Ioan Botis: Matematic este imposibil ca pensiile sa scada
Ministrul Muncii, Ioan Botis, a declarat, miercuri, ca spera ca Legea Pensiilor va intra in vigoare incepand cu data de 1 ianuarie 2011 deoarece "matematic este imposibil" ca pensiile sa mai scada.

"Este o abordare pozitiva. Pentru prima data pe sistemul asigurarilor de stat avem o abordare strict economica. Din punct de vedere matematic, pensiile nu au cum sa scada", a declarat ministrul de resort, la Tvr 1.

Ioan Botis a declarat ca valoarea punctului de pensie va fi calculat in asa fel incat pensionarul sa fie avantajat.

"Practic la valoarea de baza, care este de 732,8 lei, aducem o indexare cu rata inflatiei de suta la suta. In aceste conditii strict matematice chiar daca avem o crestere economica negativa avem o rata care se acopera din punctul de pensie, adica ceea ce pierde pensionarul prin inflatie. Daca avem crestere economica pozitiva vom avea si o crestere a salariului minim. Acest indicator daca il urmariti in mod matematic va fi in mod permanent pozitiv", a mai completat ministrul Muncii.

Ioan Botis a mai spus ca pensiile au o tendinta crescatoare din punctul de vedere al
acestei noi legi.

"Deci, valoarea punctului de pensie ramane permanent pozitiva. Este marele castig al formulei pe care am propus-o in legea pensiilor", a mai precizat acesta.

Varsta de 65 de ani pentru pensionarea femeilor va fi necesara din 2030

Ministrul Muncii a mai declarat miercuri ca oricum pana in 2030 varsta
de pensionare a femeilor trebuia sa ajunga la 65 de ani. Botis a mai spus ca actuala lege a adus "un mod etic de a trata cetateanul roman, arata Mediafax.

"Aceasta lege repune, pe baze etice, tot sistemul si creeaza o sustenabilitate de care Romania avea nevoie", a mai declarat Botis.

Ministrul de resort a mai spus ca vor scadea pensiile la diplomati, personal aeronautic civil navigant, personal auxiliar din instantele de judecata, parlamentarii, functionari publici parlamentari, angajatii Curtii de Conturi si cei din cei din domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale.

I.U.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1774 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
10 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Am ascultat

si eu felul in care a prezentat ministrul muncii, calculul pensiei si cred ca are dreptate cand se ia ca baza de calcul punctul de pensie si inflatia, caci in aceasta situatie nu are cum sa scada pensia, cel putin ramane stabila sau creste in functie de indicele de inflatie.

 

 

Si noi o sa punem ...bot(is)ul?

Pensiile nu vor scadea ci pensionarii.Ca o sa muncim pana ne dam ultima suflare ca sa platim doar dobanda Romaniei la FMI.Ne-ati ipotecat pe veci curcilor.

 

 

de unde-a picat si asta ?

nu shtie ca la noi nu functzioneaza legile naturii ?

 

 

si atunci...

sa ne aducem aminte cum plangea Presedintele la capataiul fondului de pensii? deficitul de 3.5 mld euro mai spune ceva? dar daca pensiile cresc, oare nu creste si deficitul? sau erau iar lacrimi de crocodil ca sa impresioneze babutele credule?

 

 

Ăstia sunt oamenii care ne conduc

"Deci, valoarea punctului de pensie ramane permanent pozitiva. Este marele castig al formulei pe care am propus-o in legea pensiilor" (citat incheiat)

Această afirmatie a făcut-o ministrul muncii si in seara zilei de 6.10.2010 la televizor.
Iată ce minti “strălucite" ne conduc. Păsărica iesită din gura acestui ministru (al cărui nume nici nu vreau să mă ostenesc a-l retine) m-a lăsat perplex. Probabil că stie el ceva că ceva ar trebui să fie pozitiv pentru ca pensiile să nu scadă. Dar, să am iertare, a fi pozitiv inseamnă , intre altele, după cum stie si un copil din clasele elementare, că poate fi oricit de aproape de zero. Frumoasă perspectivă pentru pensionari!
Acest ministru cu “excelenta sa pregătire si capacitate" , poate ar intelege mai bine dacă i-as spune că o conditie necesară si suficientă pentru ca pensia să nu scadă este ca derivata in raport cu timpul a valorii punctului de pensie să fie cel putin zero? Sau poate ar trebui, pentru dinsul, să cobor putin nivelul exprimării si să-i spun că această conditie revine la a avea permanent o variatie pozitivă (adică o crestere) si in cel mai rău caz-nulă? Sau poate este inutil să-i explic.
Alte comentarii sunt de prisos.

 

 

Ioan Botis: Matematic este imposibil ca pensiile sa scada!

DIXIT UN AMARAT DE PEDELAC!
Dar FIZIC, vor scadea ASTRONOMIC!
Caci de unde NU FACI NIMIC, NIMIC RASARE!

E grele, cu ecuatia asta, pentru "creierele" portocalii, puse pe taiat, restrans, nimicit!
Ca la de-astea, tot boc-ul se pricepe!

 

 

onorata instanta am fost un *** !!

aberatie mai mare nici nu am mai auzit !! auzi MATEMATIC !! PENSIILE NU VOR SCADEA ptr simplul motiv ca au scazut deja . 2010 pensii inghetate inflatie 8 % deci scadere cu 8 % putere de cumparare !! 2011 pensii inghetate inflatie prognozata de 5.8 % deci scadere !! cum e mai nea botis ? adica matematic ? matematica ta nu se potriveste cu matematica preturilor si saracirea oamenilor !! pai dupa teoria ta neghioaba si 10 ani daca ingheti pensiile MATEMATIC NU VOR SCADEA dar cu o inflatie pe 10 ani cumulata de 50 % ele pensiile se injumatatesc . asa gandea si comunistul de iliescu cand pensiile cresteau cu 20 % pe an si preturile cresteau cu 200% ! dar pdl este desprins din fostul pdsr adica fsn deci tot puiuti de comunisti cum zicea cineva . aceiasi gandire !! lasane !!!!!!!!!!!!!!

 

 

Normal

Doar cine nu vrea nu intelege acest lucru

 

 

Addendum la “ Ăstia sunt oamenii…"

Iar autorul articolului, citindu-l cu seninătate pe ministru, nu a avut nimic de comentat? Eu zic că ăstia sunt si “formatorii de opinii".

 

 

Nu mai m intiti

Dom'le BOTIS !!! Uite aici, MATEMATICA : AZI a anuntat Valeriu Tabara (cel grabitoriu alegatoriu de la PUNR la PSD,apoi la PUR si ...in sfarsit la PD, ca se vor scumpi alimentele cu 8-10 % !!! Iata cum se micsoreaza pensiile ! Ai vazut ce matematica simpla ? Gandindu-ne ca si medicamentele s-au scumpit, si se va scumpi si intretinerea...si toate cele...nu mai mintiti populatia !!!

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor