Cordos: Parlamentarii au votat si impotriva poporului si impotriva presedintelui

Miercuri, 10 Noiembrie 2010, ora 14:16
1744 citiri
Cordos: Parlamentarii au votat si impotriva poporului si impotriva presedintelui

Alexandru Cordos, senator PSD de Cluj, a declarat miercuri dupa respingerea cererii de reexaminare a Legii Pensiilor, ca parlamentarii arcului guvernamental au votat impotriva poporului si impotriva presedintelui.

Dupa ce, in Senat, nu a existat cvorumul necesar pentru a decide asupra acestei legi organice, documentul a fost trimis la Camera Deputatilor, unde se va lua decizia finala.

"Suntem in fata unei situatii noi, parlamentarii din arcul guvernametal - UDMR si PD-L si UNPR au votat atat impotriva poporului pentru ca au respins amendamentele Opozitiei in Comisie care au fost dezbatute, si pentru prima data au votat si impotriva presedintelui", a declarat Alexandru Cordos.

Acesta a adaugat ca Opozitia putea in continuare sa blocheze "luni de zile" solicitarea presedintelui de reexaminare, insa s-a convenit sa se dea votul final chiar luni, inainte de discursul presedintelui, sustine acesta, adaugand ca din 68 de parlamentari ai Puterii, au fost prezenti doar 57.

Legea Pensiilor ramane in forma initiala: Femeile si barbatii se pensioneaza la 65 de ani

La randul sau, Laurentiu Coca, senator PSD, a declarat ca social-demcoratii au sustinut in Comisia de Munca amendamente care sa fie in favoarea pensionarilor, cum ar fi legarea punctului de pensie de salariul minim pe economie, o varsta de pensionare de 60 de ani pentru femei si 64 de ani pentru barbati si penalizari mai mici pentru pensionarea anticipata.

Senatorii au respins raportul Comisiei de Munca, iar Legea Pensiilor ramane momentan in forma initiala cu varsta de pensionare la barbati si femei, la 65 de ani.

Cererea de reexaminare a Legii Pensiilor s-a aflat a treia oara pe ordinea de zi a plenului, dupa ce senatorii nu au reusit saptamana trecuta sa dea un vot final, fiind antrenati in dezbateri generale si pe procedura.

Intr-o prima faza, plenul Senatului a respins cu 48 de voturi "impotriva", 44 de voturi "pentru" si sapte abtineri raportul Comisiei de munca pe Legea Pensiilor. Puterea a votat impotriva acestui raport din cauza ca deputatii Opozitiei din comisie au adus peste 90 de amendamente la lege, in conditiile in care presedintele ceruse reexaminarea unui singur articol.

Ulterior a fost respinsa tot prin vot in plen si cererea de reexaminare a Legii, cu 57 de voturi pentru si 49 de voturi impotriva.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#legea pensiilor, #Alexandru Cordos, #PSD legea pensiilor, #parlamentari vot popor , #legea pensiilor