Femeile se pensioneaza la 63 de ani, iar barbatii la 65 de ani - au decis deputatii (Video)

Luni, 06 Decembrie 2010, ora 19:37
6278 citiri
Femeile se pensioneaza la 63 de ani, iar barbatii la 65 de ani - au decis deputatii (Video)

Deputatii au votat, luni, ca femeile sa iasa la pensie la varsta de 63 de ani, iar barbatii la varsta de 65 de ani.

Insa, acesta nu a fost votul final pe Legea Pensiilor, ci votul pe amendamente, informeaza Realitatea Tv.

Forma votata este cea ceruta de presedintele Traian Basescu, iar votul final pe Legea Pensiilor urmeaza sa fie dat marti, pe data de 7 decembrie.

Deputatii au dezbatut aproximativ o ora si jumatate reexaminarea Legii Pensiilor, pesedistul Ioan Cindrea anuntand ca grupul sau nu sustine varianta solicitata de presedinte, informeaza NewsIn.

De altfel, PSD a incercat sa sustina un amendament respins initial in comisie, prin care varsta de pensionare in cazul femeilor sa fie de 60 de ani, iar la barbati 64, insa plenul a respins propunerea.

La un moment dat, ministrul Muncii Ioan Botis a parasit lucrarile plenului pentru a participa la sedinta de Guvern, deputatul PSD Aura Vasile anuntand ca nu va mai sustine amendamente pana ce ministrul nu se intoarce.

Presedintele Camerei, Roberta Anastase, a spus ca astfel se considera ca amendamentul nu este sustinut si se respinge, afirmatie ce a starnit protestele pesedistei: "Dupa Basescu, sunteti dictatorul numarul doi. Dar cine va credeti dvs. ca sa va comportati asa cu noi? Dar ce credeti, ca v-a lasat familia dumneavoastra...", a spus Vasile, fiindu-i apoi taiat microfonul de Anastase, care a rugat-o pe pesedista nu mai jigneasca de la tribuna.

Traseul Legii Pensiilor

Comisia de Munca din Camera Deputatilor a decis, marti, 30 noiembrie, ca varsta de pensionare pentru femei sa fie de 63 de ani, iar pentru barbati de 65 de ani. Decizia a fost luata cu 15 voturi "pentru" si 5 voturi "impotriva".

Pensionarii cu peste 750 de lei ar putea plati contributii la sanatate

Raportul Comisiei de munca s-a referit numai la aceasta modificare a Legii pensiilor ceruta de seful statului, fiind respinsa solicitarea Opozitiei de a se discuta si alte articole din lege.

Ministrul Muncii, Ioan Botis, a precizat ca reexaminarea Legii Pensiilor trebuie sa se faca pe propunerea presedintelui si nu pe tot textul legii, in caz contrar, el va parasi sedinta comisiei.

K.Hunor: CASS de 5,5% pentru pensionari nu e o idee noua si nu vine de la Basescu

Aceasta lege a ajuns din nou la Camera Deputatilor dupa ce senatorii au respins miercuri, pe 10 noiembrie, solicitarea de reexaminare ceruta de presedintele Traian Basescu, potrivit careia varsta de pensionare pentru femei ar fi trebuit sa scada de la 65 la 63 de ani.

Legea Pensiilor trece in forma initiala de Senat - deputatii decid

Intr-o prima faza, plenul Senatului a respins cu 48 de voturi "impotriva", 44 de voturi "pentru" si sapte abtineri raportul Comisiei de munca pe Legea Pensiilor. Puterea a votat impotriva acestui raport din cauza ca deputatii Opozitiei din comisie au adus peste 90 de amendamente la lege, in conditiile in care presedintele ceruse reexaminarea unui singur articol.

Ulterior a fost respinsa tot prin vot in plen si cererea de reexaminare a Legii, cu 57 de voturi pentru si 49 de voturi impotriva.

"Nu este niciun fel de problema, legea merge la Camera unde va fi discutata. Cererea de reexaminare de la presedinte avea o singura problema, cea a varstei de pensionare. Insa sa adaugi la treaba asta inca 95 de amendamente este total neconstitutional de aceea am respins acest raport", a declarat liderul grupului senatorilor PD-L, Cristian Radulescu.

Legea a fost trimisa la Camerea Deputatilor, care este Camera decizionala in acest caz.

Presedintele Traian Basescu a decis, pe data de 7 octombrie, sa retrimita la Parlament Legea Pensiilor, cu propunerea de modificare a varstei de pensionare pentru femei, de la 65 de ani, cat este prevazut in actuala forma a actului normativ, la 63 de ani.

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...
Comentarii
Ruberta
rank 5
Io sunt Ruberta d’n Pluiesti! Io s’nt Sefa C’merei D’putatilor! Pa mine m’a pus Tr’ienel acisilea! Si io acisilea stau! Si fac ce vrea m’schii mei! Numar vot’rile cum vreau io! Va tai d’ la m’crofon c’nd vreau io! Va tai p’nsiile c’nd vrea Tr’ienel!
giv
rank 5
Parlamentul este cea mai slab calitativa institutie publica din Romania.