Legea Pensiilor trece in forma initiala de Senat - deputatii decid (Video)

Miercuri, 10 Noiembrie 2010, ora 12:56
8077 citiri
Legea Pensiilor trece in forma initiala de Senat - deputatii decid (Video)

Senatorii au respins miercuri solicitarea de reexaminare a Legii Pensiilor, ceruta de presedintele Traian Basescu, potrivit careia varsta de pensionare pentru femei ar fi trebuit sa scada de la 65 la 63 de ani.

Intr-o prima faza, plenul Senatului a respins cu 48 de voturi "impotriva", 44 de voturi "pentru" si sapte abtineri raportul Comisiei de munca pe Legea Pensiilor. Puterea a votat impotriva acestui raport din cauza ca deputatii Opozitiei din comisie au adus peste 90 de amendamente la lege, in conditiile in care presedintele ceruse reexaminarea unui singur articol.

Ulterior a fost respinsa tot prin vot in plen si cererea de reexaminare a Legii, cu 57 de voturi pentru si 49 de voturi impotriva.

"Nu este niciun fel de problema, legea merge la Camera unde va fi discutata. Cererea de reexaminare de la presedinte avea o singura problema, cea a varstei de pensionare. Insa sa adaugi la treaba asta inca 95 de amendamente este total neconstitutional de aceea am respins acest raport", a declarat liderul grupului senatorilor PD-L, Cristian Radulescu.

Cristian Radulescu, a mai precizat ca au respins cererea de reexaminare in intregime din cauza ca odata respins raportul, nu mai exista un text de lege care sa poata sa fie votat.

"Cererea de reexaminare este un deziderat trimis de presedinte, ca el sa fie concretizat intr-un text de lege se intrunesc comisiile de raport si de aviz si fac un text de lege. Odata cazut raportul pentru considerentele expuse, dezbaterea a cazut. Daca noi, sa zicem, am fi adoptat cererea de reexaminare, nu ar fi avut niciun fel de urmare concreta a legii ca nu am fi avut textul concret pe care sa ne exprimam. Nu puteam admite cererea, ca nu aveam textul pe care sa votam", a declarat liderul grupului senatorilor PD-L, Cristian Radulescu.

Legea a fost trimisa la Camerea Deputatilor, care este Camera decizionala in acest caz.

Cererea de reexaminare a Legii pensiilor s-a aflat a treia oara pe ordinea de zi a plenului, dupa ce senatorii nu au reusit saptamana trecuta sa dea un vot final, fiind antrenati in dezbateri generale si pe procedura.

Basescu retrimite Legea pensiilor la Parlament

Presedintele Traian Basescu a decis, pe data de 7 octombrie, sa retrimita la Parlament Legea pensiilor, cu propunerea de modificare a varstei de pensionare pentru femei, de la 65 de ani, cat este prevazut in actuala forma a actului normativ, la 63 de ani.

Citeste si:
Ministrul Sănătății, despre recordul îngrijorător privind cazurile de COVID-19: ”S-au făcut pentru prima dată peste 100.000 de teste”
Ministrul Sănătății, despre recordul îngrijorător privind cazurile de COVID-19: ”S-au făcut pentru prima dată peste 100.000 de teste”
Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a anunțat miercuri, 26 ianuarie, că numărul record de cazuri noi de coronavirus înregistrat miercuri, 26 ianuarie, 34.255 mai exact, era de așteptat....
CCR a respins sesizarea USR. Revocarea din funcția de președinte a Senatului a Ancăi Dragu, constituțională SURSE
CCR a respins sesizarea USR. Revocarea din funcția de președinte a Senatului a Ancăi Dragu, constituțională SURSE
Curtea Constituţională (CCR) a dezbătut miercuri sesizarea făcută de către USR privind revocarea din funcția de președinte al Senatului a Ancăi Dragu. Conform unor surse din CCR, citate de...
Comentarii
ulivia
rank 1
IMPOSTURA SI MINCIUNA KGB-IST SECURIST-PSD-PNL-PDL CU COMPLICITATEA LUI BASESCU TRAIAN.
ncp
rank 2
propun sa nu se mai numeasca "opozitie"