PD-L asigura ca pensiile nu scad dupa decizia luata de CCR

Miercuri, 06 Octombrie 2010, ora 16:40
2519 citiri
PD-L asigura ca pensiile nu scad dupa decizia luata de CCR

PD-L nu-si manifesta nici dezamagirea, nici consternarea fata de decizia luata miercuri de CCR prin care a stabilit ca Legea pensiilor este constitutionala, afirma vicepresedintele PD-L, Ioan Oltean. In acelasi timp, democrat liberalul da asigurari ca pensiile nu vor scadea in urma hotararii luate de Curtea Constitutionala.

CCR: Legea pensiilor este constitutionala

"Apreciem ca solutia data de CCR este in stricta concordanta cu necesitatea acestui act normativ. Prin aceasta lege PD-L garanteaza plata tuturor pensiilor. PD-L asigura cu certitudine plata la zi a pensiilor in anii 2010, 2011, 2012. Prin aceasta lege PD-L face o dreptate pe care multi pensionari din Romania au asteptat-o", a spus Oltean, miercuri, intr-o conferinta de presa.

In acelasi timp, vicepresedintele PD-L il acuza pe liderul PSD, Victor Ponta, ca dezinformeaza populatia cand spune ca pensiile vor fi diminuate. Mai mult, Oltean spune ca Ponta incearca sa produca in mod artificial o criza politica.

Reactii la decizia CCR - ce spun Opozitia si sindicatele

"Ne delimitam categoric de atitudinea lui Victor Ponta. Consideram ca PSD are o atitudine iresponsabila in acest moment. Ponta dezinformeaza populatia cand spune ca pensiile vor fi diminuate si incearca sa produca in mod artificial o criza politica. Insa o criza politica ar avea o implicatie negativa asupra populatiei", a spus democrat liberalul.

Ioan Oltean a subliniat ca "social-democratii au creat pensii de sute de milioane si se vad in masura sa le apere in continuare".

Botis: Pensiile nu scad

Si ministrul Muncii, Nelu Ioan Botis, a dat asigurari ca pensiile nu vor scadea daca Legea pensiilor va fi promulgata.

"Sunt multe milioane de pensionari care asteapta un mesaj de la ministrul Muncii. Pensiile pentru anul 2010 nu scad si spun acest lucru pentru toti pensionarii si pentru parintii mei. Modul de calcul propus de noi da sustenabilitate sistemului de pensii", a precizat ministrul Muncii.

Ponta: Daca Basescu semneaza o lege fraudata, initiam procedura de suspendare (Video)

Ioan Botis a mai afirmat ca "oricine este interesat de Legea pensiilor, o sa observe ca modul de calcul da sustenabilitate sistemului de pensii. Prin modalitatea de calcul propusa de Opozitie, pur politica, exista sansa ca acel procent sa scada sub ce am propus noi".

Oficialul a completat ca valoarea actuala a punctului de pensie se indexeaza cu 100% din rata inflatiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#legea pensiilor constitutionala, #CCR legea pensiilor Oltean, #PDL legea pensiilor , #legea pensiilor
Comentarii
Poza Vasi
Vasi
rank 5
Cu cat latra mai tare acesti sarlatani, cu atat devine mai evident faptul...
Poza Jerome
Jerome
rank 5
Astazi romanii o duc mai bine dar nu-si dau seama de asta - PDL dixit