Ponta saluta decizia lui Basescu, dar cere in continuare demisia Robertei Anastase

Joi, 07 Octombrie 2010, ora 17:45
2237 citiri
Ponta saluta decizia lui Basescu, dar cere in continuare demisia Robertei Anastase

Liderul social democrat, Victor Ponta, a salutat decizia presedintelui Traian Basescu de a retrimite Legea pensiilor la Parlament, spunand ca a fost solutia corecta si acceptabila pentru a detensiona o criza institutionala si politica.

Dar in acelasi timp Ponta a declarat ca decizia lui Basescu de joi ar trebui urmata de demisia Robertei Anastase, cea care a comis frauda la votul Legii Pensiilor.

"Traian Basescu a luat solutia pe care o asteptau pensionarii. Nu a vrut sa ia parte la aplicarea unei legi adoptata prin frauda. Presedintele a gasit o motivatie acoperita din punct de vedere constitutional de a trimite legea in Parlament, una diplomatica si politica, care dincolo de fondul ei are ca scop tocmai nepromulgarea legii si amanarea unei crize politice majore", a mentionat liderul social democrat.

Victor Ponta a spus insa ca deplange faptul ca, dand dovada de obtuzitate, liderii PD-L nu au inteles inaintea presedintelui Traian Basescu ca "sa gresesti este condamnabil, sa nu recunosti este si mai condamnabil, insa sa persisti ca nu ai gresit este cel mai condamnabil".

"Traian Basescu a sanctionat implicit si frauda din Parlament. Eu, si cred ca si jurnalistii, inteleg semnificatia acestui motiv pe care presedintele l-a gasit. Acum putem indrepta multe lucruri. A doua jumatate a drumului spre normalitate este categoric demiterea Robertei Anastase si PD-L sa numeasca un alt presedinte", a mai completat liderul PSD.

Roberta Anastase trebuie sa plece

Victor Ponta a mentionat ca el si colegii lui vor cere in continuare demisia Robertei Anastase.

"Nu poate fi vorba de o rediscutare si un nou vot al acestei legi tot sub "patronajul" Robertei. Doar cu un nou presedinte, grupul parlamentar al PSD va participa la discutia acestei legi", a mai completat acesta.

Victor Ponta a tinut sa felicite si sa multumeasca celor care s-au implicat in "dovedirea fraudei de la Parlament".

"Mass media este cea care a dovedit practic acea frauda. Felicit si societatea civila, care poate pentru prima data dupa multi ani a sanctionat public fapta fara precedent comisa de Roberta Anastase. Si sindicatele au avut o atitudine coordonata si unitara pe aceasta tema", a mai precizat liderul social democrat.

Victor Ponta a reiterat ideea ca nu si-a dorit o criza politica.

"PSD si eu personal nu ne-am dorit o criza politica cu orice pret. Am precizat de la inceput ca PSD va initia procedura de suspendare, daca Basescu va deveni complice cu frauda din Parlament", a conchis Victor Ponta.

Presedintele Traian Basescu a decis joi sa retrimita la Parlament Legea pensiilor, cu propunerea de modificare a varstei de pensionare pentru femei, de la 65 de ani, cat este prevazut in actuala forma a actului normativ, la 63 de ani.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Victor Ponta legea pensiilor, #saluta decizia presedintelui, #PSD cere demisia Anastase , #legea pensiilor