Reactii: Votul pe Legea pensiilor nu se reia (Video)

Marti, 21 Septembrie 2010, ora 14:05
1709 citiri
Reactii: Votul pe Legea pensiilor nu se reia (Video)

Camera Deputatilor a respins marti propunerea Biroului Permanent de reluare a votului final la Legea privind sistemul unitar de pensii publice.

Liderii PD-L au motivat decizia lor de a nu relua votul pe motiv ca s-ar crea un precedent periculos, fiecare lege putand fi votata de mai multe ori.

"Am mai avut astfel de cazuri, cu comisia SIDEX si Legea Camerelor de Comert unde n-am acceptat sa reluam votul, pentru ca este un precedent periculos. Ne uitam in urma cu 15-20 de ani si vedem ca cineva n-a votat, si anulam legi", a declarat Mircea Toader.

Deputatul PD-L Cezar Preda a declarat, pentru NewsIn, ca Opozitia a folosit presa in lupta parlamentara, insa ca nu putea cere reluarea votului pe baza a ceea ce se intampla la televizor.

"Indiferent de lege, unde ati vazut dumneavoastra ca se rejoaca un meci dupa ce spun unii la televizor ca ar fi gresit arbitrul? Niciodata in lumea asta", a declarat Cezar Preda.

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat ca votul trebuia reluat, fiindca ar fi adus numai castiguri.

"E o mare greseala a majoritatii. Mi se pare o eroare de calcul si de imagine. Nimic nu-i impiedica sa ceara reluarea votului, am fi avut toti numai de castigat", a declarat Mircea Geoana, la Radio Romania Actualitati.

Liderul PSD, Victor Ponta, a acuzat-o pe Roberta Anastase de furt si a spus ca se bucura ca aceasta nu si-a dat demisia din functia de presedinte al Camerei Deputatilor, dupa acest scandal, pentru ca ar fi dovedit ca in PD-L mai exista onoare si rusine. "Nu aveti nici onoare, nici rusine", a spus Victor Ponta.

"V-am prins furand, iar spectacolul jalnic pe care il vad este un spectacol sinistru pentru romani dar si pentru oamenii care se uita la dumneavoastra cum ii furati, cum va bateti joc de ei si gasiti justitificari pentru hotiile dumneavoastra.

Nu stiu ce face guvernul dumneavoastra altceva decat ce vad zi de zi: fura distruge si minte", a mai spus Ponta, dupa ce Anastase a acuzat, in plen, grupul Parlamentar PSD ca a cerut 127 de miliarde de lei pentru a vinde votul pe Legea pensiilor.

Anastase acuza PSD ca a vandut votul de la Legea pensiilor

Eugen Nicolaescu, lider al PNL, a declarat ca votul dat de Parlament pe Legea pensiilor este inutil, in conditiile in care este impotriva regulamentului Camerei Deputatilor si impotriva Constitutiei.

"Este posibil sa fie adoptata o lege organica cu 80 de voturi? Daca dumneavoastra credeti ca este posibil, atunci modificati regulamentul si Constitutia in asa fel incat sa fie legal. Daca nu, votul pe care l-ati dat este inutil", a declarat Eugen Nicolaescu, in Parlament.

https://ziare.com/pensii/legea-pensiilor/discutiile-privind-reluarea-votului-pe-legea-pensiilor-sistate-1043250

Votul pe Legea pensiilor s-ar putea relua. Ponta reclama disparitia stenogramei

Legea pensiilor a trecut de Parlament saptamana trecuta, fiind votata doar de parlamentarii Coalitiei de Guvernare, in conditiile in care parlamentarii PSD si PNL au iesit din sala, in semn de protest pentru ca nu s-au luat in considerare amendamentele lor.

Mihai Voicu, purtatorul de cuvant al PNL, singurul deputat al liberalilor care a ramas in sala la votul de saptamana trecuta pe Legea Pensiilor, sustine ca parlamentarii ramasi in sala nu au avut niciodata mai mult de 120 de voturi, si nu 160, cum a numarat Roberta Anastase.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#legea pensiilor, #vot reluat lege, #legea pensiilor Parlament , #legea pensiilor