Senatorii PSD cer retrimiterea la comisie a Legii pensiilor

Luni, 08 Noiembrie 2010, ora 19:56
1444 citiri
Senatorii PSD cer retrimiterea la comisie a Legii pensiilor
Foto: realitatea.net

Senatorul PSD Petre Tutuianu a anuntat ca grupul sau va cere in sedinta de luni a plenului Senatului retrimiterea la Comisia de munca a Legii pensiilor pentru a putea fi discutate toate amendamentele depuse.

Tutuianu a precizat ca solicitarea are ca fundament faptul ca exista 90 de amendamnete depuse, plus cele initiate de membri ai comsiilor juridica, de politica externa si de sanatate.

"La comisia pentru munca din Senat nu s-au discutat amendamentele propuse de celelalte comisii. Nu am avut timp suficient. Din respect fata de colegii nostri din celelalte comisii si din dorinta de a avea o lege cat mai clara, vom solicita retrimiterea legii pensiilor la comisia pentru munca din Senat si sper ca majoritatea parlamentara sa aiba intelepciunea sa accepte propunerea noastra", a declarat Tutuianu.

Pesedistul sustine ca senatorii au dreptul sa amendeze intreaga lege, nu numai articolul 53 a careui reexaminare a solicitat-o presedintele Traian Basescu.

"Avem foarte multe argumente juridice pentru a discuta legea pensiilor in extenso. Regulamentul Senatului ne permite acest lucru, de asemenea si cutuma Senatului. Au fost cazuri, cum a fost cel al Legii ANI si al ordonantelor 124/2005 si 138/2000, care au fost discutate extins", a spus senatorul PSD.

La randul sau, Olguta Vasilescu (PSD) a spus ca dezbaterea de la Senat este singura posibilitate ca legea sa includa prevederi favorabile pensionarilor.

"Daca nu ne batem ca aceste amendamente sa treaca in Senat, la Camera Deputatilor va fi mai greu fiindca exista o prevedere in Regulamentul acestei Camere care prevede obligativitatea ca in cazul reexaminarilor sa se discute numai articolele pentru care Parlamentul a fost sesizat de catre presedinte prin cererea de reexaminare. Vom incerca sa ne impunem in plenul Senatului si nu ne vom retrage in momentul dezbaterilor", a sustinut senatorul PSD.

Liderul grupului senatorial al PSD din Senat, Ilie Sarbu, a declarat ca amendamentele sustinute de PSD ar avea sanse sa fie adoptate de catre plen cu voturile unor senatori ai puterii nemultumiti de forma in care Guvernul a propus Legea pensiilor.

"Ca si in cazul motiunii de cenzura, mizam pe faptul ca mai sunt colegi in PD-L, UDMR sau UNPR care si-au dat seama ca trebuie sa reprezinte interesele comunitatii care i-au votat si nu pe cele ale grupurilor de interese", a declarat Sarbu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Intrarea Gabrielei Firea în cursa pentru Primăria Capitalei nu-l afectează pe actualul edil. Nicuşor Dan a declarat marţi, 23 aprilie, că lupta se va da între el şi Cristian Popescu...
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
PSD și PNL au renunțat să-l mai susțină pe medicul Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei. Cele două mari partide i-au aruncat în luptă Gabriela Firea (PSD) și pe...
#PSD legea pensiilor, #Comisia de munca , #legea pensiilor
Comentarii