Votul pe Legea pensiilor s-ar putea relua. Ponta reclama disparitia stenogramei

Luni, 20 Septembrie 2010, ora 14:17
6564 citiri
Votul pe Legea pensiilor s-ar putea relua. Ponta reclama disparitia stenogramei
Foto: Antena 3

Votul pentru Legea Pensiilor s-ar putea relua, daca plenul Camerei va fi de acord. Ar fi o premiera in istoria Parlamentului Romaniei, iar scandalul a izbucnit abia luni, la patru zile de la votul de la care PSD si PNL s-au retras.

Contestatia depusa de PNL si PSD la Camera Deputatilor a fost acceptata, iar liderii grupurilor politice din Parlament, care au participat la sedinta Biroului Permanent de luni, au fost de acord ca legea sa fie introdusa pe ordinea de zi a sedintei de plen, marti.

"Membrii Biroului Permanent au acceptat sa introduca cererea de reluare a votului pe Legea Pensiilor pe ordinea de zi a sedintei plenului de marti. Astfel ca marti, in plenul Camerei, se va vota daca votul va fi sau nu reluat votul", a declarat liberalul Mihai Voicu pentru Ziare.com.

Reactii: Se reia votul pe legea pensiilor?

Anastase: Sunt de acord cu reluarea votului pe Legea pensiilor

Anterior Roberta Anastase, presedintele Camerei Deputatilor, anuntase ca este de acord cu reluarea votului la Legea pensiilor, aceasta problema urmand sa fie discutata in Biroul Permanent al PD-L.

PNL contesta Legea pensiilor la CCR, separat de PSD

Anastase a precizat insa ca PSD nu depusese, luni dimineata, nici o contestatie, iar procedura de reluare a votului nu poate fi organizata in lipsa acesteia.

"Desi avea numeroase proceduri de contestare a votului, fie in timpul lui, fie imediat dupa, totusi PSD nu a apelat la nici unul dintre instrumente. (...) Pana la urma, daca pretul pe care trebuie sa-l plateasca Camera Deputatilor pentru a domnul Ponta sa nu mai chiuleasca este sa se reia votul, eu personal sunt decisa sa il platesc", a declarat, luni, Roberta Anastase.

Ponta: Facem tot ce putem ca sa impiedicam aplicarea legii pensiilor

In legatura cu numarul parlamentarilor prezenti in sala, motiv de disputa intre Opozitie si Putere, presedintele Camerei Deputatilor a precizat ca nu are "atributul de a numara voturile".

Legea pensiilor: PSD depune plangere penala impotriva Robertei Anastase

Ponta: A disparut stenograma de la votul Legii pensiilor

Contactat de Realitatea TV, Victor Ponta a spus ca "daca doamna Anastase isi recunoaste faptele si accepta reluarea votului, e un pas inainte, dar tot trebuie sa plateasca. Am cerut de la Camera toate datele si vom depune plangerea.

De pe site-ul Camerei Deputatilor a disparut stenograma din ziua respectiva. Documentele exista insa la secretariatul Camerei Deputatilor, exista inregistrarile televiziunilor, si exista probe evidente. Altfel doamna Anastase n-ar fi fost de acord asa de usor sa fie reluat acest vot", a spus Ponta.

Liderul PSD, Victor Ponta reclama faptul ca, atunci cand a fost adoptat actul normativ, in sala erau mai putini deputati decat numarul de voturi anuntat de presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase.

PSD va contesta Legea pensiilor, la CCR (Video)

Potrivit inregistrarilor video ale sedintei, in sala s-au aflat cel mult 100 de parlamentari, desi proiectul a fost considerat adoptat cu 170 voturi "pentru", doua "impotriva" si trei abtineri.

Irina Ursu, Madalina Mitan

Citește și:
Alina Gorghiu: „Colaborarea cu PSD, la momentul acesta, este una bună, e una necesară”
Alina Gorghiu: „Colaborarea cu PSD, la momentul acesta, este una bună, e una necesară”
Preşedintele Senatului Alina Gorghiu a declarat că la acest moment colaborarea cu PSD este ”una bună, e una necesară” pentru a asigura stabilitatea. Totodată, aceasta l-a criticat pe...
Ce șanse are Nicolae Ciucă să fie uns candidatul PNL pentru alegerile prezidențiale. ”Toată lumea joacă cu mai multe variante”
Ce șanse are Nicolae Ciucă să fie uns candidatul PNL pentru alegerile prezidențiale. ”Toată lumea joacă cu mai multe variante”
Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuț Stroe a sugerat în urmă cu câteva zile că premierul Nicolae Ciucă ar putea fi candidatul partidului pentru prezidențiale din 2024, afirmând că în...