Ce a răspuns ministrul Muncii când a fost întrebat dacă ar putea trăi cu 1.700 de lei pe lună

Miercuri, 27 Aprilie 2022, ora 22:43
13317 citiri
Ce a răspuns ministrul Muncii când a fost întrebat dacă ar putea trăi cu 1.700 de lei pe lună
Ministrul Muncii susține că și comisarii europeni au recunoscut că nu ar putea trăi cu salariile și pensiile din România FOTO Facebook / Marius Budăi

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a explicat miercuri, 27 aprilie, că o majorare diferențiată a pensiilor este imposibilă pentru că ar fi neconstituțională.

Prezent, miercuri seară, la Antena 3, ministrul Muncii a fost întrebat de o pensionară dacă ar putea majora pensiile mici.

”Este neconstituţional şi nelegal să mărim pensiile diferenţiat pentru că am încălca principiul contributivităţii, dar pensia minimă am majorat-o cu 25% de la 1 ianuarie. Pentru pensiile mici avem aceste măsuri care se vor aplica până la sfârşitul de an (tichetele sociale - n.red), din două în două luni, vor intra în vigoare din iunie, se vor face imediat cum există posibilitatea plăţile. Nu va exista să nu se plătească şi să fie prinsă şi luna iunie, indiferent când se va face plata. Suntem în perioada de discuţii cu Comisia Europeană, ne închidem pe majoritatea discuţiilor, deci nu există probleme aici”, a răspuns Marius Budăi.

Ministrul Muncii a mai fost întrebat de un alt pensionar dacă ar putea trăi cu 1.700 de lei pe lună.

”Nu. Este aceeaşi întrebare pe care eu am adresat-o în deschiderea discuţiilor cu Comisia Europeană atunci când am justificat de ce strig de nebun, spuneau unii, că 9,4 (procent din PIB - n.red) nu este suficient. Am întrebat tranşant, direct, ferm, fără niciun fel de ezitare: ”pensia minimă este 200 de euro, salariul minim este 300 de euro, dragii mei comisari, dragii noştri europeni, aţi putea trăi cu 200 sau 300 de euro pe lună?” Au pus capul jos şi au recunoscut că nu ar putea trăi cu aceşti bani”, a spus Marius Budăi.

#pensii, #majorare pensii, #Ministrul Muncii, #marius budai , #stiri Marius Budai