Ministrul Muncii nu renunță la renegocierea PNRR: ”50 de ani, România şi pensionarii sunt condamnați la sărăcie”

Vineri, 18 Februarie 2022, ora 21:48
3928 citiri
Ministrul Muncii nu renunță la renegocierea PNRR: ”50 de ani, România şi pensionarii sunt condamnați la sărăcie”
Ministrul Muncii susține că fără renegocierea PNRR nu pot fi rezolvate inechitățile din sistem FOTO Facebook / Marius Budăi

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat vineri, 18 februarie, că nu va renunța la obiectivul de a renegocia cu C.E. procentul din PIB alocat pensiilor în cadrul PNRR.

Ministrul a fost întrebat, la Antena 3, cine sunt specialiştii care au calculat pensiile românilor până în 2070 la cote atât de mici.

”Din ministerul Muncii nu a pornit nicio adresă cu vreo referire la un procent din PIB sau la vreun an anume asumat.

Scrie acolo clar procentul de 9.4% fără a putea fi majorate pensiile intempestiv şi procentul să fie păstrat până în 2070. Nu există documente care să ateste cele afirmate de domnul ministru al Finanţelor.

Au fost anumiți colegi care au trimis anumite propuneri, dar pe alte spețe, nicidecum pe asta cu pensiile şi nicidecum o asemenea gogomănie ca să ne exprimăm elegant asumată neprofesionist până în 2070.

În PNRR scrie toate pensiile, inclusiv pensiile speciale. În România, noțiunea de pensie specială nu există”, a explicat Marius Budăi.

Potrivit ministrului Muncii, în PNRR a fost făcută o confuzie.

”Din cauza acestei confuzii din PNRR, Comisia Europeană înţelege că toate pensiile, inclusiv cele din apărare şi ordine publică, sunt prinse în PNRR în acel procent de 9.4%.

Este o utopie să spui că în acest procent poţi să rezolvi inechitățile din sistemul public de pensii bazate pe contributivitate.

Colegii din minister mi-au spus că datele au apărut după ce au mai trimis anumite materiale către ministerul Investițiilor şi Fondurilor Europene, deci nu este de la ministerul Muncii”, a mai declarat Budăi.

Ministrul a subliniat că nu va renunța la renegocierea procentului alocat pensiilor.

”Este exclus cu semnătura mea să plece atâția bani (n.red 4 milioane de lei) doar pentru ajustări.

Eu nu voi renunța la a renegocia PNRR şi în oricare deplasare pe care o voi face voi ridica această problemă. Nu voi renunța la această negociere! Nu se poate ca timp de 50 de ani România şi pensionarii să fie condamnați la sărăcie”, a precizat social-democratul.

#pensii, #PNRR, #renegociere pnrr, #Ministrul Muncii, #marius budai , #stiri Marius Budai